-
-
İyi iş... Naturel Enerji'nin %100 ortaklığı Esenboğa Elektrikten sonra Esenboğa Elektriğin %100 ortaklığı Margün...
Yarın sırada ne var?
MArgün Enerjinin %100 ortaklığı Argün????
-
Margün halka arzında büyük ihtimalle hisseler satılacak ve 800 mn civarında dev bir kaynak şirket hesaplarına geçecektir.
Şirket izahnamede yazmış ama hiç yazmasa da bu paranın yurt içi ve/ veya yurt dışında hazır santral alımı ve/veya santral yapımına gideceği daha önceki arzlardan anlaşılabilmektedir.
Şirket zaten kendisi ve müşterileri adına özellikle İtalyada bu yönde araştırmalar yaptığını söylemektedir.
Yatırımcılar arasında ,natenin aynı santrallere sahip şirketleri halka açtığına dair haklı eleştirileri vardır.
Şirket yönetiminin piyasadaki bu gibi söylemleri önlemek için ,her şirketin diğerindeki yüzdeleri var olmakla birlikte ,şirketlere özel ihale ve diğer santral yatırımlarınada artık başlaması gerekmektedir.
Bu yatırımcıları açısından daha adil bir yönetim olacaktır.
Naten yönetiminin de bu yönde çalışmaları olduğunu ümid ediyor ve sanıyorum.
-
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/965062] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/965062) ## Dosyalar: [] (#)
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2021-09-23
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 16.09.2021 - 17.09.2021
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret
Anonim Şirketi'nin borsada satış – eşit dağıtım yöntemiyle halka arzı, Metro
Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi aracılığıyla, halka arz miktarımızdan
daha fazla gelen taleple bugün itibarı ile başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.
Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ödenmiş sermayesi
310.000.000 TL'den 410.000.000 TL'ye çıkartılarak artırılan 100.000.000 TL
nominal değerli payları, pay başı 8,30 TL'den halka arz edilmiştir. Toplam
halka arz geliri 830.000.000 TL olarak gerçekleşmiş, tahmini halka arz
giderleri (-4.853.440 TL) düşüldükten sonra net halka arz gelirinin 825.146.560
TL olması beklenmektedir. Halka arzda mevcut ortakların sermaye artışına
katılımı kısıtlanarak, halka arz gelirinin tamamının Margün Enerji Üretim
Sanayi ve Ticaret A.Ş. kasasında kalması sağlanmıştır.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur.
-
Naten ,margün halka arzı ile ,yatırımcılarında büyük desteği ile nihayet çok önemli bir eşiği geçerek inorganik büyüme hedefine iyice kilitlendi.
Şirket yönetimi genel müdür değiştirmesine rağmen sağlam basmaya devam ediyor.Riskli kredi kullanımından ziyade,hazır kurulu santraller alarak ve halka açılmalarla kendi öz kaynağını oluşturmuş oldu.
Naten 825 mn luk bu dev kaynakla ,borç ödeme ,İtalya'da kendi adına santral yapımı ,hazır santral alımı gibi hedeflerini kolayca gerçekleştirebilecek ve bu suretle de şirkete devamlı bir kaynak girişi sağlayabilecektir.
Tahmin ediyorum Naten yönetiminin daha öncede açıkladığı gibi ,önümüzdeki dönemde naten ve esenboğa adınada santral alım veya yapımları olacaktır.
Görünen odurki Naten ilerleyen süreçte yine Türk şirketleri içinde daha önce olduğu gibi, en hızlı büyüme gerçekleştiren şirketler arasında yer alacaktır.
825 mn tl nin şirkete ve yatırımcılarına hayırlı olacağına inancım tamdır
Bu manada nateni yani yönetim ve ekibinin yapacaklarını ilgiyle izlemeye devam edeceğim.
Kendilerine ve yatırımcılarına başarılar ve bol kazançlar diliyorum.
-
YEKA GES-5 yarışma ilanı yayınlandı
23 ayrı şehirde 1.500 MW kapasite hakkı tahsis edilecek
30 Eylül 2021
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) güneş enerjisi alanındaki beşinci YEKA yarışması için ilan yayınladı.[1]
Resmî Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan ilana göre YEKA GES-5 yarışmaları 23 ayrı şehirdeki 76 ayrı bölgede toplamda 1.500 MW kapasite hakkı için düzenlenecek. Projeler için sağlanacak kapasite büyüklükleri ise 10, 20 ve 30 MW olarak değişecek.
YEKA Amaçlı Bağlantı Kapasite Tahsisi Yöntemi ile Yerli Malı Kullanım Karşılığı Tahsis (YMKT) Yöntemine göre gerçekleşecek yarışmalarda başlangıç tavan fiyatı 40 Türk Lirası kuruş/kWh olacak.
Kazanan projeler bağlantı kapasitelerinin her 1 MWlık bölümü için 23 Gigavat-saatlik üretimi teklif ettikleri fiyat üzerinden satma hakkı elde edecekler. Bu işlem projelerde ilk kabul işleminin yapıldığı gün başlayacak.
Yarışmalar için başvurular 12 Ocak 2022 tarihinde alınacak iken yarışma tarihi ise daha sonra duyurulacak.
23 GWh üretim değerine Türkiye'nin kuzeyinde yaklaşık 15 yılda ulaşılabilecekken güneyinde 12-13 senede ulaşılır...
-
-
Naten gunluk düşen trend ve haftalık yükselen trend görünümleri..
Hayırlı bereketli kazançlar..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri