Sayfa 234/611 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon
Arama sonucu : 4881 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. İlaç şirketlerinin işleri de iyi gibi. Bitkisel ilaç sektöründe ciddi büyüdüler. Yıllar sonra Monrol 6 aylıkta 20 milyon tl kar etti. Yıll sonuı 50 milyonu bulur. Yeni fabrikanın devreye girmesiyle Gelecek yıl ciro ve karlar katlanır. Ortak olduğu karo ılk kez artıya geçti bu yıl.
    Kanyon avm yeniden kira üretmeye başladı. Anlaşıldı ki Ayazağa arsası yıllardır arsa imiş. Sadece belediye ile plan uygulanmasını bekliyor. Terkler yapılacak o kadar. Bakın hiç holding dolayısıyla bizi ilgilendiren bir şirketten bahsetmedim. Hepsi ilacın direkt bilançosunda olanlar. Holding dolayımlı değil.

Bence de Esan bu yıl ciro ve kar rekoru kırar. Yeni yatırımlar tamamladndı gibi İnlice ve balya da. Gelecek yıl daha da iyi olur.

2. Özet olarak biriktirmeye devam bıkmak yok sabır etmeye devam.

3. Eczacıbaşı ilaç, Eczacıbaşı yatırım holding ve borsada olmayan Eczacıbaşı holding şirket birleşmesi yapılmalı. Bu üç şirkette aynı nitelikte aynı iştiraklere direk veya dolaylı sahipler. Bu alavere dalavereli karşılıklı ortaklık yapılarına son verilmeli. Daha net ve şefaflaşnalı hersey!

Bu bşrleşmeden sonra, yapı gerecler ve emlak geliştşrme iştşrak şirketler İNTEMA ( unvan ve faliyet kapsamı değişikliği yapılarak) çatısı altında alınmadı düşünülebilinir.

4. İETT ayazağa arazisi 49 dönüm satılığa çıktı. 1.2 milyar tl. Bu rakam üzerinden ihaleye çıkılıyor. sanırım bu taban fiyat.
    İlacın hemen yanındaki arazisi 76 dönüm.
    İlacın toplam piyasa degeri 3.940.000.000 tl.
    İlacın kasasında 1 milyar nakiti var. 2 milyar ayazağa arsası.
    Geri kalan her şey beleş. Holdingteki payı zaten beleş.
    Gene söylüyorum İlaç çok ucuz değil. Beleşşşş.

5. Nakit bollugu icinde.Doviz artiyor.faiz dusmuyor nakdi olan degerli.Eczaci haric.Cunku o nakit.patronun.size vermem diyor[emoji3]dogdum eczacibasi vardi gidiyoruz 65 olduk hala eczacibasi var ama bize bi faydasi olmadi...

CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bilo ağam çok kızmış bize bedava malı aldık diye .

7. İştah meselesi var ya, hani şu yatırım iştahı.
    İşte Eczacıbaşı'nda o yok. son 5 senede yaptıkları Esan'ın geliştirme işleri, Vitra'da kapasite artışı ve vitamin markası yatırımı.

Bir bakıma da hak vermiyor değilim. Neden çok iştahlı olsun?
    Arsalar var, nakit var ama tam dasöylendiği gibi hisse yatırımcıları için "orada bir köy var uzakta" kadar yakın. Gitmesek de kalmasak da.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

8. ilginç bir tahta hisse ucuzmu ucuz ve o kadar salak mı salak her aşagı gelişinde mal kaptırdıgının herhalde farkında kaptırdıkça daha aşagı vuruyor almak için o vurdukça şirketi bilen yatırımcı biraz daha alıyor..
    şirkete hiç olmaz ise iflaz ettim veya teslim oldum diye beyaz bayrak çektirsen :spek kardeş daha mantıklı olur.
    batmadıgı sürece alıma devam zaten batarsa sende batmış olursun :
    ZIR-DELİ Y.T.D

Sayfa 234/611 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •