mustafa kemal paşa hazretlerinin ankara belediyesine hitaben atideki tebriknameyi göndermişlerdir.:
istiklal ve vatan için kıyam eden anadolunun tutunduğu mukaddes dava yolunda idrak eylediği üçüncü bayram münasenetiyle en samimi tebrikatımı takdim ederim.
ve dava-i milliyede temenni-i muvaffakıyet eyleyerek iş-bu tebriğimin umuma tebliğini rica ederim efendim.
türkiye büyük millet meclisi reisi
Mustafa kemal
5 haziran 1921
rus sefiri dün itimadnamesini takdim etti
----------------------------
büyük millet meclisi reisi mustafa kemal paşa hazretleri dün rus sefiri (baçeranos) yoldaşı kabül buyurdular.
28 haziran 1921
himaye-i etfal (çocuk esirgeme kurumu)
------------------
cemiyetinin himayesini mustafa kemal paşa hazretleri kabül buyurmuşlardır.
-----------------
çocuklarımızı ve yetimlerimizi himaye edecek olan bu cemiyet dün teşkil etti.
1 temmuz 1921
şüheda evladı için bir teberru-u ali-cenabane
---------------------
prens afet hanım 2,424 lira teberru buyurdular
--------------------
mustafa kemal paşa hazretleri bu meblağın münasip bir surette tevzii için muavenet-i içtimaiye vekilinin mütalaasını sormuşlardır
------------------
pariste bulunmakta olan mısır prenslerinden afet hanımefendi hazretleri tarafından evlad-ı şüheda ve muhtacine tevzi edilmek üzere türkiye büyük millet meclisi reisi mustafa kemal paşa hazretlerine 242,475 kuruşluk bir çek göndermişlerdir.
paşa hazretleri bu meblağın en münasip surette tevzii için muavenet-i içtimaiye vekilinin mütalaasını sormuşlardır.
4 temmuz 1921
evvelki gün maarif kongresi açıldı
-------------------------------------------
mustafa kemal paşa hazretlerinin mühim nutuklarıyla maarif kongresi dün küşad olunmuştur (açılmıştır)
17 temmuz 1921
mustafa kemal paşa haretlerinin telgrafı
-----------------------------
ankarada büyük millet meclisi riyaseti sanisine
garb cebhesi karargahına vasaletle ismet paşa hazretlerine mülaki oldum.
düşmanı eskişehir karibinde hali tevkiftedir.
vaziyeti askeriyemiz her suretle mucibu-l mütmaindir.
meclise arz-ı malumat buyrulmasını rica ederim.
26 temmuz 338
türkiye büyük millet meclisi reisi
mustafa kemal
27 temmuz 1921
mustafa kemal paşa hazretlerinin tamimi
vaziyet ve vazife-i haziremiz hakkında müdafa-i hukuk cemiyetlerine izahat ve tavsiyeler
-----------------------------------------
düşmana yirmi bin zaiyat verdiren ordumuz tekmil kuvvetiyle yeni mevzilerine çekilmiştir,
ve zamanı gelince muharebe-i katiyeyi verecektir.
gaye-i mesudiyeye bir an evvel takrib (yaklaşmak) için memleketimizdeki uzviyeti milliyeyi vücuda getiren anasırın kaffesi fevkalade bir kuvvetle faaliyete getirilmelidir.
31 temmuz 1921
Yer İmleri