Sayfa 234/405 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon
Arama sonucu : 3239 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

SISE 2021 kasımın dan (ok ile işaretli ) 8 tl civarından yaklaşık 15 küsür ay da 50 tl civarına gelmiş bir hisse.
    Bu yükselişi sindirme döneminde. Fakat bu sindirme dönemi bir çok küçük yatırımcıyı da hisseye çekmiş durumda tahminim.
    Geçen borsa ile ilgisi olmayan bir arkadaş, abi 100 k tl şişe aldım attım kenara çocuklar için dedi, hayırlı olsun dedim.
    Cam ve ham maddeleri sektörünü de sıkı takip etmek gerekir.
    Grafiğe gelirsek haftalıkta ki 100 ema altında kapanışlar da kanal dibine inebilir 38 tl civarları.
    Veya yatay testereli bir müddet daha devam eder. Endex in yükselmesi veya extrem bir haber ile yukarı ivmelendiği taktirde orta vade kanal ortası kesikli çizgi 65 tl uzun vade 100 ler kulübü üyesi olabilir.
    Teşekkür ederim. Kazancınız daim olsun...

2. Size de bol kazançlar.

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Üstad iyimisin sesin çıkmadı bir kaç gündür.
    Teşekkür ederim Üstadım, çok şükür iyiyim...

Kafa izni yapıyorum. Biraz borsadan uzaklaşmak iyi gelecektir...

Kışa yoğun olarak borsada olacağız, şimdiden enerji toplamak lâzım...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

4. İyi olduğuna sevindim, haklısın dinlenmek iyi gelir elbette.

5. SISE Aylık uzun vade projeksiyon, bunu bir inceleyin resimde ki benzer yerlere ve siyah kanal orta kırmızı kesikli çizgiyi inceleyin.
    Şirketin gelecek vizyonuna, yatırımlarına, bilançolarına bakın.
    Endex yükselişinde veya global bir krizde geçmişte ki davranışlarına göre değerlendirmeler yapın çalışın biraz.

6. VAKBN

7.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

SISE Aylık uzun vade projeksiyon, bunu bir inceleyin resimde ki benzer yerlere ve siyah kanal orta kırmızı kesikli çizgiyi inceleyin.
    Şirketin gelecek vizyonuna, yatırımlarına, bilançolarına bakın.
    Endex yükselişinde veya global bir krizde geçmişte ki davranışlarına göre değerlendirmeler yapın çalışın biraz.
    Dandanakan Hocam grafik ve yorum için teşekkürler.

Aylık grafikte 2001 yılından bugüne kadar en ciddi olumsuz dönemini yaşıyor. Aylık bazda gözünün daha aşağılarda olma eğilimi de var. Fiyat ile indikatörlerin negatif anlamda uyuşmadığını da görebiliyorum. Aylık bazda 2000 den itibaren içinde bulunduğu yükselen kanalın dibi 7.50-8.00 lerde. Şişenin fiyatı 41 lirayken 8 lere düşmesini öngörmek ve bunun gerçekleşmesi küçük kıyamet anlamı taşır. Mart 2020 den itibaren içinde bulunduğu diğer yükselen kanalın ki beni asıl cezbeden kısım burası, kanalın desteği bu ay itibariyle 38.80 ve Ekim ayında bu seviyeye 1.70 eklersek, 40.50 lere tekabül ediyor. Evet aylık grafik berbat durumda hiç olmadığı kadar hem de berbat. Mart ayından gelen ikinci yükselen grafiğin desteği Kasım ayında 1.70 eklersek 42.20 lere karşılık gelir. Benim için bu 3 rakam aylık bazda stop seviyesidir. Gerekirse kol keserim ki gün içinde ciddi trade ederek zararımı bir parça koruma ya da engelle stratejimde var. Bu ay için 38.80 gelecek ay için 40.50 Kasım ayında 42.20 stop noktalarım. Aylık grafiklerin toparlanması seviyesi 55 li rakamlar bana göre.

Beni heyecanlandıran ve Sise yi uzun vadede taşımamı sağlayan 4 unsurdan biri haftalık grafikler. Haftalık grafiklerde size birkaç tarih vereyim geçmiş dönemlere ait. Bu hafta ikili dibe doğru inme arzusundaydı. 2 hafta önceki dip seviyesinden sonra geçen hafta tepkisini gerçekleştirdi ve bu hafta ikili dibe inmek için tekrar aşağıya salındı. Bence önümüzdeki hafta ikili dibi yapıp Eylülün son haftasından itibaren ciddi anlamda yükselişe geçebilir. Ben Ekim ayını Sise açısından çok verimli geçeceğini sanıyorum. Size haftalık grafikte birkaç tarih vereyim. 2 hafta önceki ilk dip noktasındayken indikatörlerin geçmişte aynı seviyelerde olduğu ve hemen sonrasında nasıl zıpladığını bu tarihlere bakarak görmek mümkün. Mart 2020 ilk tarih, bu haftaki değerlerine bakın fiyat demiyorum indikatör değerlerine en yakın dönem ve haftalık kapanışı 3.52, Nisan 2020 yani 1 ay sonrasında 4.81 görmüş, Temmuz 2020 6.36 görmüş. Ondan önceki tarih Mayıs 2018 ve yine bu hafta ve olası gelecek hafta yaşanacak ikili dip seviyesinde indikatör değerlerindeyken Mayıs 2018 de 3.54 ve Eylül 2018 de 5.74 e yükselmiş. Mart 2014 diğer uzak olan ama bu haftaki değerlere en yakın 3. tarih. Mart 2014 kapanışı 1.16 ve Ekim 2014 te 1.73 e Ocak 2015 te 2.35 e ciddi yükseliş sergilemiş.

Belki gözlemlerim, yorumlarım teknik açıdan sizinle tabii ki aşık atamaz ama önümüzdeki hafta ikili dibi yapmasını beklerim, sonraki hafta stop seviyeme % 5 hatta gerekirse % 10 da istisna, fake limiti koyarım, baktım ki dönüş emaresi yok vedalaşırım. Ama bence haftaya ikili dipten sonraki hafta tepki hareketine başlamalı.

Temel anlamda 4 milyar dolar piyasa değerine sahip bir şirket, piyasa değeri kadar yatırımı Abd de 2025 yılında bitirip hem soda külünde hem cam sektöründe dünya devi olacaksa, totalde 8 milyar dolar piyasa değerine ulaşana kadar tutmayı düşünürüm. Belki 2024 aynı 2023 gibi boşa geçti, geçedebilir ama 2025 ve ciddi anlamda 2026 sisenin yılları olabilir. Çeyreklik bazda 20 milyar kar görmek istiyorum bilançosunda. Hatta bugün piyasa değeri 130 milyar seviyesindeyse yıllık toplam karının bugünkü fiyatlarına yakın 130 milyar kar ettiğini de görmek isterim.

Umarım her şey gönlümüzce olur. Tekrar teşekkür ederim. Kazancınız daim olsun...
    Son düzenleme : Underground; 08-09-2024 saat: 02:57. Sebep: Rakam değişikliği

8.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

VAKBN
    Ellerinize sağlık hocam, şimdilik izlemeye devam ediyorum... (:
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Sayfa 234/405 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •