Sayfa 234/236 İlkİlk ... 134184224232233234235236 SonSon
Arama sonucu : 1885 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by salimyuna Yazıyı Oku
    Kalem
    Dipnot
    Toplam Varlıklar
    2025/2 döneminde yaklaşık 1,5 milyar TL’lik artış görülüyor. Bunun büyük kısmı Petlim satışından elde edilen nakdin varlıklara eklenmesinden kaynaklı.
    Nakit ve Nakit Benzerleri
    2025/1’e göre %57 artış (2,1 ââ€*’ 3,3 milyar TL). Bu artışın kaynağı, Petlim Limanı satışından gelen 1,19 milyar TL’lik nakit girişi.
    Net Satışlar
    Hafif bir düşüş var (11 milyar ââ€*’ 10,8 milyar TL). Petlim satışı faaliyet dışı olduğundan satışlara etkisi yok. Düşüş, muhtemelen üretim veya talep zayıflığından.
    Brüt Kâr
    Marjlar zayıflamış. Brüt kârda düşüş olması, hammadde maliyetlerinin artmış olabileceğini veya satış fiyatlarının baskılandığını gösteriyor.
    FAVÖK
    Faaliyet kârı düşmüş. Petlim satışı bu kaleme yansımaz, çünkü esas faaliyet dışı gelir/giderdir. Bu düşüş, temel işin kârlılığında azalma olduğunu gösterir.
    Net Kâr/Zarar
    Zarar azalmış (-100 ââ€*’ -50 Mn TL). Petlim satışı kâra katkı vermemiş; aksine yaklaşık 5,9 milyon TL zarar yazılmış. Bu da iştirak satışındaki değerleme farkından kaynaklanabilir.
    Petkim, Petlim Limancılık Ticaret A.Ş.'deki yüzde 93,47'lik hissesini, SOCAR Aliağa Liman İşletmeciliği A.Ş.'ye devrettiğini 1 Temmuz 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla duyurdu. Satış işlemi, 160 milyon dolarlık toplam şirket değeri üzerinden gerçekleştirildi.
    3 ncü çeyrekte belli olmayacak mı? Salim abi
    Ne yapıyor bunlar kal tarihine göre! Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

2. Ne Sokullu paşanın 15 gün sonrası belli oldu, ne Petlim kap tarihi 2 nci çeyreğe girdi, ne de geçmişten bugüne stardan temettüsü doğru düzgün belli olmadı. Özellikle stardan temettü ne oldu? Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Tarık 1234 aynı muhabbetleri ÜLKER topiğinde kaçta yaptın sonra ne oldu?
    sen söyle bende merakettim şimdi kaçtan yapmışım sonra ne olmuş

4. Herif yine 17 den aldıklarını 18 den satmış belli oldu.
    Bu kaçıncı be
    Hamdım Piştim Yandım

5. petlim içinde 30.06 da tahsilat yapılmış

Bağlı ortaklıkların kontrolünün kaybı sonucunu doğuracak satışlara ilişkin nakit girişleri 1.188.573

Yönetim Kurulunun 30.06.2025 tarihli kararına istinaden, Grup’un Petlim'de sahip olduğu hisselerinin
    tamamı SOCAR Aliağa Liman İşletmeciliği A.Ş.'ye ("SOCAR Terminal") satılarak devredilmiştir. Bu işlem
    için Petlim'in %100 hisselerinin şirket değeri, Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") tarafından
    lisanslandırılmış üçüncü taraf bağımsız değerleme şirketi DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri
    A.Ş.’nin (“Deloitteâ€) hazırladığı değerleme raporu ile belirlenen değer ve üzerine eklenen primi ifade
    eden toplam 172 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir. Bu tutarın Grup’a ait %93,47 oranındaki
    hisseye karşılık değeri 160 milyon ABD Dolarına tekabül etmektedir. Grup’un, Petlim'in net borç
    pozisyonu düşüldükten sonra Petlim'deki hisselerine tekabül eden değeri, 29,9 milyon ABD Doları
    belirlenmiş ve söz konusu bedel 30 Haziran 2025 tarihinde nakit olarak tahsil edilmiştir

6. Herifin bir eli sürekli yatırımcısının cebinde, boyuna tırtıklıyor. Paramızı pula çevirdi namissiz
    Hamdım Piştim Yandım

7.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Ne Sokullu paşanın 15 gün sonrası belli oldu, ne Petlim kap tarihi 2 nci çeyreğe girdi, ne de geçmişten bugüne stardan temettüsü doğru düzgün belli olmadı. Özellikle stardan temettü ne oldu? Ytd
    Cem Okullu ve bağlı şirketler ve Erdem Şahin %5 lik eşik sağlanmadığı için reddedilmişti.Ancak
    Genel Kurul’da, Türk Ticaret Kanunu’nun 420. maddesine dayanılarak finansal tablolara ilişkin ibranın bir ay ötelenmesi yönünde bir önerge verilmişti.İşte buna süre dolmasına rağmen cevap verilmedi.Belki sonrası görüşmelerde bir anlaşma sağlanmıştır.Zaten çok şeffaf değil biliyorsun.Ve ben halen birlikte yol aldıklarına inananlardanım.

8. Salim baba aynen öyle! Yoksa genel kurul öncesi malını azaltacağına aksine arttırırdı.
    Neyse ana konumuza dönelim, BİST olarak bilanço açıklanma süreçindeyiz. Ve ilk defa Petkim bilançosu erken geldi, endeksle gel git yaptıracaklar belki de. Altta 1773 ve günlük 1761 ve üstte 1809 akabinde haftalık 1837 dirençler bende görünen.
    Eğer 3 ncü çeyrekte sektörde toparlanma olacaksa diye de ekliyim. Ytd

Sayfa 234/236 İlkİlk ... 134184224232233234235236 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •