-
ABD'de bir kadın Jelly Belly jöleli şekerlerini üreten şirkete ürünlerinde şeker var diye dava açtı.
-
Bodrum'da bir göçmene ait olduğu düşünülerek denizden çıkarılarak tabuta konulan cesedin domuz leşi olduğu anlaşıldı.
-
Kuveyt'te yakalanan bir posta güvercininin sırtına takılmış bir kumaş parçasının içinde 178 tane uyuşturucu hap bulundu.
-

Originally Posted by
Koray
Bülent Ersoy, Safiye Soyman, Banu Alkan ve Burcu Esmersoy'un, gezi programı yapmak için gittikleri Hindistan'da hurda bir otobüste çekilen görüntüleri servis edildi.
Otobüste tavuk ve keçiyle birlikte yolculuk yapan dörtlü bit paniği yaşadı.

Dünya Güzellerim programının çekimleri için Hindistan'a giden Türk Sanat Müziği'nin Diva'sı Bülent Ersoy'u, yılan ısırdı.
Diva, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
-
ABD'nin Alabama eyaletinde son 34 yılını cezaevinde geçiren Tommy Arthur 1982 yılında cinayetten hüküm giyerek idama mahkum edildi.
İnfazını daha önce 7 kez erteleten 75 yaşındaki mahkum 34 yıl sonra idam edildi.
-
Türkiye Pediatrik Onkoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Mehmet Kantar, Türkiye'de her yıl yaklaşık 2.500 çocuğun kansere yakalandığını söyledi.
-
Adana'da bir kişi, kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşının hafif ticari aracını sulama kanalına atıp kaçtı.
-
1946 yılındaki Seçim Kurulu şaibe yok dedi...hemde açık oy gizli tasnif için...yani şimdi 1917 de mühürsüz oylar geçerlidir ayrıca kaç mühürsüz oy var sayısını da açıklamak gereksiz diyen 2017 Seçim Kurulunun yaptığı gibi...Bu seçim tıpkı 1946 seçimi gibi Şaibelidir....Şaibesiz olduğunu söyleyenler YSK dahil...her türlü soruya cevap verirse mesele kalmaz....sadece benim açıklmam geçerli diyorsanız...1946 seçimlerinin de şaibesiz olduğunu kabul etmiş olursunuz...
Bu da seçimlerdeki şaibenin resmi parasal boyutu:
CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın yaptığı çalışmaya göre ‘evet’e kaynaklarından 15 milyar TL aktarılırken, ‘hayır’ bütçesinin 15 milyon TL olduğu ortaya kondu. Buna göre, ‘evet’ için kamu kaynaklarından ‘hayır’ın bin katı para harcandı. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Hepimizin vergisi bir tarafa tahsis edildi. Bizim harcadığımız her 1 TL’ye karşılık onlar bin TL harcadı. Bin katı bütçemizi kullanmalarına rağmen, referandumu kazandık†dedi.
Erdoğdu, “Referandum sürecinde kamu harcamaları†başlıklı bir çalışma hazırladı. Çalışmada, ‘evet’ propagandası için kamu kaynaklarından aktarılan paranın büyüklüğü ortaya çıktı.
Çalışmaya göre; 2016 Ocak ve Nisan döneminde 176 milyar TL harcayan hükümet, bu yılın aynı döneminde 216 milyar TL harcama yaptı. 40 milyar TL’lik harcama artışına dikkat çekilen çalışmada, bunun 29 milyar TL’sinin referandum nedeniyle öne çekilen harcamalardan kaynaklandığı belirtildi.
Çalışmaya göre, 2017’nin ilk 4 ayında hükümetin referanduma yönelik harcamaları kamu kaynaklarında şöyle gerçekleşti:
* 16 milyar TL, hastane ve eczanelerin referanduma kadar sorun yaşamaması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na görev zararı ve Hazine yardımı adı altında ödenen tutar,
* 2.9 milyar TL, ek ders ücreti ödemesi, l 2.5 milyar TL, tarımsal amaçlı destekleme ödemesi,
* 2.4 milyar TL, ekonomik ve mali amaçlı transferlerle hane halkına yapılan diğer transferler,
* 2 milyar TL, belediye ve il özel idarelerine gelirden ayrılan pay,
* 1.4 milyar TL, müteahhitlere yapılan hak ediş ödemesi,
* 1.1 milyar TL, müşavir firma ve kişilerden alınan hizmetlere yapılan ödeme,
* 600 milyon TL, özel teşebbüslere, sivil toplum örgütlerine, vakıf üniversitelerine ve kişilere yapılan transferler.
Bin kata rağmen ‘Hayır’ kazandı
Bide kamu kaynaklarından harcanan para var...yani senin benim vergilerimden harcanan para...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri