Sayfa 24/86 İlkİlk ... 1422232425263474 ... SonSon
Arama sonucu : 687 madde; 185 - 192 arası.

Konu: DENGE - Denge Holding

1. Sayın Ramazan Demir;
    Pay alım teklifi fiyatının belirlenmesinde kur ve faize ilişkin esaslar

MADDE 17 – (1) Zorunlu pay alım teklifini doğuran işlemde fiyatın Türk Lirası cinsinden belirlenmiş olması ve pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu günden itibaren iki ay içerisinde ortaklığın diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere fiili pay alım teklifine başlanmaması halinde, iki ayı aşan her gün için yıllık TRLIBOR oranının %50 fazlası ile hesaplanacak faiz tutarı pay alım teklifi fiyatına eklenir. Faiz hesaplaması basit faiz esasına göre yapılır. diyor ama 2 ayı aşan her gün için demiş

2. dolayısı ile çağrı fiyatına faiz uygulanmayabilir. Yani 2.89 değil 2,72 olabilir. bir değerlendirme yaparmısınız. Saygılar...

2 ayı geçen her gün içinden kasıt
    Atıyorum 45 gün geçmişse 45 günlük faiz uygulanacak demektir.
    Yani kaç gün geçmişse o kadar toplam gün için faiz hesaplanacaktır.
    Daha önceki uygulamalarda bu yöndedir
    Sağlıkla kalın

4. Sayın cinali; 2 ay dediği ne. Bence çağrı fiyatının belirlendiği tarih. dengede bu 12 nisan peki 2 ay sonrası ne 12 haziran 2 ayı aşmış mı ? aşmamış. Tebliğide 2 ayı aşan her güne diyor.12 hazirandan sonrasına faiz uygulanabilir tabii bu benim kanaatim. detaylı bilen varsa yazsın lütfen bu bence önemli saygılar..

Sn.baris
    Zorunlu çağrı süresi yani 2 ay
    Yeni sahibinin belli olduğu tarihten itibaren 2 aylık süreden sonraki tarih için
    Hesaplanacaktur

Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Sn.baris
    Zorunlu çağrı süresi yani 2 ay
    Yeni sahibinin belli olduğu tarihten itibaren 2 aylık süreden sonraki tarih için
    Hesaplanacaktur
    11.02.2019 da başlayan süre
    12.04.2019 tarihinde bitmiştir
    Bu husus spk.bultenindede belirtilmiştir.
    Bu durumda 12.04 tarihinden çağrının basliyacagi tarihe kadar olan süre için faiz ilave edilecektir.
    6 iş günü içerisinde baskiyacagina göre 12.06.2019 da başlasa 2 aylık faiz 2.72 üzerine eklenecektir.olay o kadar karışık değil
    Baslanmazsa faiz işlemeye devam edecektir.
    Vede cezai mueeyyidesi vardır.
    Ayrıca hisseler bloke edilir
    Yt.tav.degikdir

7. Merhaba,
    Sayın cinali rumuzlu arkadaşım detaylı cevap vermiş, kendisine katılıyorum.
    Teşekkürler

8. Spk onayından sonra 6 iş günü içinde çağrıya başlamak zorunda. Bugün 4. iş günü ve şirketten halen bir açıklama yok. Çarşamba son gün.

Sayfa 24/86 İlkİlk ... 1422232425263474 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •