Sayfa 240/1002 ÝlkÝlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,913 - 1,920 arasý.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karþýlýðý oranlarý )

1.  Alýntý Originally Posted by Tbey35 Yazýyý Oku
    Onur merhaba anladýðým kadarý ile sizde teknik analiz programý var gibi. Eðer varsa merak ettiðim bir konu var. Eðer cevaplarsan sevinirim. Bu hafta borsanýn yükseldiði günlerdeki iþlem hacmý ile düþtüðü günlerdeki iþlem hacmýna bakabilir misin?
    yarýn bilgilendiririm sizi

2. 21 agustos iþlem hacmi 31,978,250 TL
    20 agustos iþlem hacmi 21,803,069 TL
    19 agustos iþlem hacmi 19,880,196 TL
    18 agustos iþlem hacmi 12,744,939 TL
    17 agustos iþlem hacmi 12,365,441 TL
    borsa cuma haric hergün yükselisteydi cuma negatif kapatti.. cuma günü petkim tüpraþta hisselerinde en yogun iþlem hacmi gerceklesti

3.  Alýntý Originally Posted by onurbey Yazýyý Oku
    Bist30 fonu almaktansa en güvendiðim ve en ucuz firmalardan 3-5 tanesini alýrdým.
    Zaten bazýlarý 1 km öteden belli oluyor.
    Saygýlar.
    Çok yanlýþ bir yaklaþým ve yönlendirme . Ýçinde 30 hissenin olduðu bir portföy ve endekse paralel hareket ediyor bu fonlar. Tüm yatýrýmý 2-3 hisseye yaymak tavsiyesi ciddi bir risk . Yllýk yönetim ücreti %1 olan bu fonlar içindeki endeks 30 hisseleri borsadaki en güçlü hisseler.

4.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Valla, Sn. Supremegod kusura bakmasýn ama, fon yöneticileri ile konuþtuðumda her zarar yazan gün cimer aracýlýðýyla þikayetler ulaþtýðýný, regüle eden kurumlarýn baský yaptýðýný , bu yüzden de fonlarý aktif yönetmek yerine bazýsýnýn vazgeçip sadece kaðýt üstünde aktif fona, aslen pasife dönüþtüðünü söylüyorlar.

Bu tür baskýlar, bizim gibi yatýrýmcýlara zarar verip, fon yöneticilerinin rahat portföy yönetmelerini engellemekten baþka bir iþe yaramaz kanýmca. Tam aksi çok zarar verecektir.

Sadece 3-5 yatýrýmcýdan oluþan ve üzerinde baský olmayan serbest fonlarýn çok daha karlý olmasýnýn da nedeni bu aslýnda.

''Portföyünü detaylý açýkla'', ''bugün niye eksi yazdýn'' tarzýnda iletiþim kanallarýyla yapýlan baskýlar, portföy yönetimlerini daha baþarýlý yapmaz ve sadece aktif olmaktan yýldýrýr, yine sonuç olarak biz yatýrýmcýlara zarar verir.

Bu tür þeyler artýnca, kamu otoritesi uðraþmamak için hisse fonlara endeksten en fazla %2 sapacaksýn, deðiþkenler de mevduattan en fazla %1 sapacak yýlda diye koyar mevzuata, fon yöneticileri de endeksi copy paste eder, deðiþkenler de doldurur ters repoyu olan bize olur yine.

Forekste kaybeden adamlar yüzünden bu ülkede foreks kaldýracý kuþa döndü, depoziti yükseldi, kazanan adamlar cezalandýrýldý.

Binance global kripto piyasasý hesabýnýn tweetlerin altýna bile, türkler sürekli, þunu yasaklayýn bunu yasaklayýn çok lotla iþlem yapýlmasýn vs. yazýyor. Seviyoruz bu tür þeyleri. Çünkü kaybedince suçlu hep baþkalarýdýr bizde.

Bu baskýlarla, neredeyse hisselerin dörtte biri tek fiyat iþlem yapýyor. Tavanlar tabanlar, sýnýrlamalar.

100'e yakýn hisse fonun sadece bir elin parmaðýnýn aktif yönetilmesinin nedeni de bu aslen kanýmca.

Þahsi fikrim bunu yapmanýn hiç doðru olmadýðý yönünde.
    Doðru söze ne denir? Bir eleþtiri de benden :Uzun vadeli deðil de "yatýrýým fonuna hisse senedi gibi davranmak" denir buna ... Hissede muhatap bulmak zor iken ,fonda " arayýp fýrça atmak " tabiri pek nazikçe olmuyor .

5.  Alýntý Originally Posted by kaya99 Yazýyý Oku
    Çok yanlýþ bir yaklaþým ve yönlendirme . Ýçinde 30 hissenin olduðu bir portföy ve endekse paralel hareket ediyor bu fonlar. Tüm yatýrýmý 2-3 hisseye yaymak tavsiyesi ciddi bir risk . Yllýk yönetim ücreti %1 olan bu fonlar içindeki endeks 30 hisseleri borsadaki en güçlü hisseler.
    Yanlýþ anlaþýldý.
    BÝST30 içerisindeki 3-5 þirket.

6.  Alýntý Originally Posted by myfinans Yazýyý Oku
    MB Kuru nasýl belirliyor onu buldum
    Durum þu
    "Gösterge Kurlar; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý tarafýndan her iþ günü, saat 15.30'da belirlenir.

Gösterge Niteliðindeki Kurlar Nasýl Belirlenir?

2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankasý; 1 ABD dolarý karþýlýðýnda, Türk Lirasý döviz kurunu þu þekilde belirler

Öncelikle 10.00-15.00 arasýnda her saat baþý, bankalararasý döviz piyasasýnda 1 ABD dolarý karþýlýðýnda Türk lirasýna kotasyon* veren bankalarýn alým ve satým fiyat ortalamalasýný alýr.
    Ortaya çýkan bu 6 deðerin de ortalamasýný alarak bir "orta deðer" tespit eder.
    Orta deðere iskonto ve prim uygulayarak alýþ ve satýþ kurlarýný belirler.

Kur Ortalamalarý Hesaplama Saatleri nelerdir?

10.00: 1’inci Ortalama
    11.00: 2’inci Ortalama
    12.00: 3’üncü Ortalama
    13.00: 4’üncü Ortalama
    14.00: 5’inci Ortalama
    15.00: 6’ýncý Ortalama

Benzer þekilde diðer döviz kurlarý için de, uluslararasý piyasalardaki çapraz kurlarýn 10.00-15.00 arasýnda alýnan 6 deðerinin aritmetik ortalamasý ABD dolarý orta deðerine uygulanarak diðer döviz kurlarý için de orta deðerler hesaplanmakta, her bir döviz kuru için belirlenen orta deðerlere iskonto ve prim uygulanarak ilgili döviz kurlarýnýn döviz alýþ ve döviz satýþ deðerleri belirlenmektedir."

Mesele bugün 7,21 nasýl bulundu.Onu merak ettim.
    Saat baþlarýnda hepmi düþmüþ bu

Gerçi 10 ila 15 arasý 7,25 ila 7,21 arasý gidip gelmiþ.Ortalama genede 7,21 olmuþ.
    sihirli cümle bu "Orta deðere iskonto ve prim uygulayarak alýþ ve satýþ kurlarýný belirler."

7.  Alýntý Originally Posted by zenci42 Yazýyý Oku
    fitch notu deðiþtirmemiþ...görünümü negatife almýþ..
    negatife almak " negatif " bir þey deðil mi ?

8.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Ben sizi anlayamýyorum gerçekten. ''Fon dediðin iyi günde güldürür, kötü günde üzer.'' Bu ne ki þimdi ?
    Ne zaman fonlarla ilgili bir þey yazsam, ýsrarla ''bir cisim yaklaþýyor'' modundasýnýz.
    Benim bir tahminim yok, iyi olacak da demiyorum. Sadece uzun yýllardýr emekliliðim için bir strateji yapýyorum ve bunu paylaþýyorum baþkalarýna da yön gösterici olsun diye.
    Ancak gerçekten yazdýðýma piþman oluyorum bazen. ''Bunlar etkisiz, þunlar kötü..''
    3 paragraf yazýp anlatýyorum.
    iyi günde iyidir, kötü günde kötüdür öyle mi, teþekkürler.
    Sayýn hell.. sizi kýrmak ve üzmek niyeti ile yazmadýðýmý bilmenizi isterim. Kýrdýmsa da özür dilerim. O mesajý yazmamdaki neden hisse folarýn düþüþlerde bir hayli deðer kaybedebileceði tersi durumda da getirisinin iyi olabileceðini belirtmek için yazdým. Bunu zaten herkes biliyor. Tabii siz uzun vadeli düþündüðünüz için kýsa vadeli hareketlerin sizin için önemli olmadýðýný zaten belirtmiþtiniz. Herkesin hareket tarzý farklý tabi. Aslýnda sizin o mesajýn içeriðini anlamanýzý beklerdim. Sonuçta borsa düþünce her ne olursa olsun moraller bozuluyor tabii. iyi hafta sonlarý.Önümüzdeki hafta için bol kazançlar

Sayfa 240/1002 ÝlkÝlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •