Sayfa 240/684 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon
Arama sonucu : 5469 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Yatırımcıya haciz gelmiş olma veya eşinin boşanma davası nedeniyle hisselerine bloke gelmiş olma ihtimali varmı?Hep perea üzerinden gidiyoruz.

Borsa içerisinde payları işlemde olan tüm şirketlerin, filli dolaşımda bulunan pay oranı ile ilgili olarak belirlenen kriterlere göre her ayın ilk işlem gününde gerçek ve tüze kişilerin unvan ve kimlik bilgilerini ve sicil numaralarını MKK’na (Merkezi Kayıt Kuruluşu) bildirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca şirketlerin fiili dolaşımda olan pay oranlarıyla ilgili olarak yine Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyurulmasına karar verilmiştir.

https://paraforex.net/hissenin-fiili...raninin-onemi/

2.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Yatırımcıya haciz gelmiş olma veya eşinin boşanma davası nedeniyle hisselerine bloke gelmiş olma ihtimali varmı?Hep perea üzerinden gidiyoruz.

Borsa içerisinde payları işlemde olan tüm şirketlerin, filli dolaşımda bulunan pay oranı ile ilgili olarak belirlenen kriterlere göre her ayın ilk işlem gününde gerçek ve tüze kişilerin unvan ve kimlik bilgilerini ve sicil numaralarını MKK’na (Merkezi Kayıt Kuruluşu) bildirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca şirketlerin fiili dolaşımda olan pay oranlarıyla ilgili olarak yine Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyurulmasına karar verilmiştir.

E tabi yenge hanımında kafası atmıştır,başlarım Arena nada sanada deyip Annemin evine gidiyorum demiştir açmıştır davayı.Yani zor bir durum demekki Arena sevdaluğu ağır gelmiş.
    :) Şaka bir yana inşallah böyle bir durum olmasında.

3. Valla arkadaş hep beni bulur bu düşüş.
    Tarımsal sulama elektriği kol gibi geldi bu ay mecbur biraz satış yapacağım diyordum.1 hafta içerisinde.
    Muhabbete bak yılbaşında aldığım fiyata geri geldi.

4.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Yatırımcıya haciz gelmiş olma veya eşinin boşanma davası nedeniyle hisselerine bloke gelmiş olma ihtimali varmı?Hep perea üzerinden gidiyoruz.

cok tesekkurler sayin sorpressa. dediginiz gibi haciz ya da teminat da kayit disina alinmasina sebep oluyor bu yaziya gore. Yanilmiyorsam ceza durumu olur ise (baska hisseden dolayi) bu KAP'ta yayinlaniyor ama simdiye kadar haciz/teminat durumu konusunda karsima bir KAP bildirisi cikmadi. Kisisel verilerin korunmasi kapsaminda yayinlanmiyor olabilir. Tesekkurler.

5.  Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    Bu 3 aracı kurumu bilmem ama burganin sattığı bence fonların malı 2 gün sonra takasa bakin

Ben fon olduğunu sanmıyorum. Bugüne kadar hiçbir fon Burgan üzerinden alım satım yapmadı.

Bence 3'ü de aynı kişinin malı idi. Anlarız Salı günü takaslar oturuduğunda.

Ben bilanço açıklandığından beri bayağı bir KY'nin mal sattığını düşünüyorum açıkcası. Çünkü bilanço ile hareketlenir diye düşünmüştük ama tersi oldu. Net kar fena gelmemiş bile olsa piyasa gelir tablosununun kalitesini beğenmedi. Bilançonun kalitesini de beğenmedi.

Bu konuda CEO Serkan beye dün mail attım yatırımcıya bir açıklama yapın güven verin dedim ama ne olur bilemem.

Bu hisse hakikaten bu kadar kötü performansı hak etmiyor. Ama şeffaf olmayan yönetim yüzünden bir satış sarmalına yakalandı ve bunun düzelmesi için ya yönetimin adam gibi bir açıklama yapıp güven vermesi lazım yada birinin çıkıp yüzlerce bin lot alım yapması lazım. Ancak o şekilde bu döngü tersine döner.

6. Burgan bölünmeden önce ,zirveden önce iyi fiyatlardan mal toplamıştı.Muhtemelen maliyeti çok düşük bu sattığı malların.
    Aynı yatırımcı olduğu varsayımıyla böyle düşünüyorum.
    Satış önemli değilde alan kişi ızdıraba devam ettirirse o can sıkıcı işte.Bir an evvel payneti açıklasalar iyi olur bence.

7.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Emirhan Bey,

Omer Bey'in cevabini heyecanla bekliyorum acikcasi. Arada ekteki gibi bir grafik yaptim. Arena'nin hissesini XU 100 - 30 endeksi ile karsilastirdim. Bence bu rolatif performans cok manidar. 2020deki o patlama sonrasindaki geri salinim hala soluksuz devam ediyor. Ve her seferinde biz "degerleme" bazli olaya baktigimizda ters kosede kaliyoruz.

Grafige bir de Perea'nin alim ve satimlarini ekledim (yaklasik olarak). Yesiller alim zamanlari, sarilar satim zamanlarini gosteriyor. 1 aylik alim periyodu olan zamanlari baslangic ve bitisini OK ile belirttim. Sadece birkac gunluk alim periyodlarini yaklasik tek cizgi ile belirttim ve uzerlerine de yaklasik hisse rakamlarini (bolunmeden sonra) yazdim. Omer Bey ilk dalgada mali iyi kaldirmis ve kismi kar realizasyonu da yapmis. Ama son alimlarinda rolatif olarak gercekten kotu bir performans gostermis (yaklasik %30). Yani her dip avina girdiginde bu sefer o da avlanmis. Acaba 2020 dalgasinda sansli mi kaldi sorusunu getirmiyor degil. Bir de bu koca pozisyonla karaya oturmus balina olma riski var cunku destek atmasina ragmen rolatif performans resmini hala duzeltememis ve bir noktada risk parametreleri dahilinde alabilecegi mal sinirina ulasacak (hala ulasmadiysa).

Hocam pereanın maliyetinin 30 cent civarında olduğunu düşünüyorum. Yaptığı al-satlarla biraz daha düşük de olabilir.

Ama tabii ki 4 senelik bekleme maliyeti de var . Bu dönem içinde amerikadan da hisse alsa %100 kazanırdı. Şu anda elindeki malı satmaya kalksa ortalama 50 cente satabilir mi emin değilim. Ama satma niyeti olmadığını da biliyorum. Sürekli olarak ben şirketin 3-5 sene sonrasını satın alıyorum diyor.

Cevap verirse paylaşacağım. Ama şu anda bizim sorunumuz çok açık bir güven sorunu. O aşılmadan tüm yükselişler satışla karşılaşır. Ya yatırımcıya güven verecekler yada tüm satışları karşılayabilecek birkaç milyon lotluk alış gelecek. Ancak o zaman bu psikoloji dağılır.

8. Mail yoluyla bir sonuç çıkmaz bana göre,bu hafta payneti ve hisse geri alımı sordum.
    Gelen cevap.

Konuyla ilgili süreç, 20.06.2022 tarihli https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1038185 açıklamamıza uygun olarak halen devam etmektedir.
    Sürecin başarı ile tamamlanması bizlerinde arzusudur. Kesinleşen gelişmeler oldukça tabi ki Mevzuata uygun olarak açıklanacaktır.
    Sağlıkla iyi günler dileriz.

Sayfa 240/684 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •