Sayfa 239/690 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339 ... SonSon
Arama sonucu : 5517 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. fiili dolasim orani
    1,2 milyon adetcik eksilmis

34,22 den 33 e inmis 17 agustos itibariyle

bu ulkede eldeki potansiyeli heba etme konusunda en beyinsiz ama robertli olanlarin salakliklarini izliyoruz...yazik hahahaha

tum bu isler bu hisse 30larda iken de yapilabilirdi...ama yah udi kafasi doyumsuzdur...kendine de baskasina da zulum eder...

coook uzun zaman once soyledim... vur kac kafasindaki ky iseniz bu tahtaya bulasmayin diye... borsada dolu ucuz ve guclu kagit var...boyle capulcularin oyuncagi olmamis... bunlari dahi yazdim thy sise vs...kaca katladilar...bu tahtadaki gibi adamlar oralarda bulunmaz koca fonlar ezer onlari..bunlar kendi kumeslerinde horozluk pesindeki sefil surusu...

yk a transfer olan kureselci kırsaclisina kadar kocaman bi ekipler...

zeki ky azdir ama bunlar duyumla sunla bunla biraya geldin mi kumes sahiplerinin hosuna gitmezler...derin kagitlarda her sey daha kolaydir...

hangi tur yatirimci oldugunuza karar verirseniz cok saha sihhatli olursunuz alis satislarinizda...

bu arada turk borsasinin idaresi ne zaman %20 tavan kuralina geri donecek ? bu ulkedeki burokrasi bu kadar nasil capsiz olabiliyor ben anlamadim gitti!!

turk ekonomisindeki tek ama tek sorun dunyanin en buyuk finansal balonu olan dolar tl...onu bi donem yabancilar tasidi..sonra esekligini dunyanin tek sapsal halki turk milletine yaptrimaya basladilar...son donemde devletin de icerdeki eseklerin de dolar rezervleri artiyor..ha bu arada agustosta tr borsasina giren para 13,6 milyar tl cik...

bu ulkede yabanciya copunu satan hele bu kurlardan satan dunyanin en aptalidir...

daha aciklanacak rezervler ve dolar eseklerine kabus olacak neler neler var:)

2. Hersey fon satışlarının bitmesine bağlı.

3.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Emirhan Bey,

Takaslar konusunda guzel bir noktayi yakalamissiniz. Acikcasi benim takas okuma konusunda sizin kadar deneyimim yok. Bundan once Perea'nin alislarini da nokta atisi bilmistiniz. Bakalim altindan ne cikacak. Fakat yanilmiyorsam gecmiste Perea alim yaptiginda mutlaka hissede bir yukari yonlu tetikleme yapiyordu. Buyuk ihtimalle broker'lar onden haberle Perea alimlarinin onune geciyorlardi ya da alimin Perea oldugunu goren piyasa dalgayi yakalamaya calisiyordu. Bu sefer oyle bir hareket olmadi yanilmiyorsam.

Zaten gelinen bu noktada acikcasi Perea'nin daha fazla alim yapmasinin da bize ne gibi faydasi olur bilemiyorum. pozisyonunu %3-5 oynatacagina bence yonetim uzerinde biraz baski kursa onun daha yararina olur. Keza alim Perea disi bir fon ise ben daha mutlu olurum cunku artik bizler gibi Arena'ya baka baka korlesmis kemik takim disinda biri yeni bir perspektif ya da kaynakla geliyor demektir.

Acaba bir sekilde MKK'dan kayittan cikarilan hisseler olmus olabilir mi - ya da iliskili baska bir taraf ya da ortak hareket eden bir grup olabilir mi? Bunlar daha marjinal olasiliklar ama dusunmeden edemiyorum.

Dediginiz gibi biraz daha sabredib gorecegiz sanirim.

Hocam hakikaten karışık bir iş.

Perea takasına giren akstra bir mal yok. MKK kayıtlarında da yok , KAP şirket kartında da yok.

Ama ortada bir KAP haberi var ve bu habere göre fiili dolaşımdaki mal 750-800 bin civarında azalmış görünüyor. Fakat bir malın fiili dolaşımdan çıkması için , o şirketin %5'inden fazlasını elinde bulunduran birinin alması lazım benim bildiğim.

Bu özellikte bir Redingthon var bir de Perea. Ama ikisinin malında da değişiklik yok.

Birisi bu malı alıp borsa kotundan çıkarsa o zaman da bunun daha detaylı bir haber ile duyurulması lazım.

Şirket yönetimi bu konuya bile açıklık getirmiyor. Zaten hangi konuya açıklık getirdiler ki.

Yeterince şeffaf olsalar yatırımcının bu kadar güvenini kaybetmezlerdi. Şu endeksde gelinen noktaya bakın. Sanki batmış yada zarar etmiş bir şirketiz. Zarardaki şirketler bile düşmedi şu endeksde.

Bugün Burgan portföy boşalttı. 360 bin lotun 245 bin lotunu verdi. HSBC 62.500 , QNB'den biri de 60-70 bin lot verdi. Satma tekniklerine bakılırsa bence 3'ü de aynı kişi.

3 ayrı kurumdaki malını sırayla sattı. Alttan toplayan da büyük oranda tahtacı olabilir. Çünkü bu kadar yoğun ve aktif satışa rağmen hisse devre kesmedi. Devamlı alıcı geldi her kademeye. Tahtacının da istediği ve beklediği buydu sanırım. Birisi sıkılsın da satsın diye bekliyormuş. Yoksa tahtada tabana kadar genelde en fazla 30-40 bin lot mal olurdu. Bu 3 aracı kurum aktifde şelelae gibi 350 bin lottan fazla mal sattı ama bırakın taban olmayı devre bile kestiremediler.

Valla ben herkesi şirketi aramaya ve mail atmaya davet ediyorum. Sadece yatırımcı ilişkilerini değil CEO Serkan beye de mail atın. Ben attım. Çıkın bir açıklama yapın dedim. Burada beddua edeceğimize bence düzgün bir dille ama hayal kırıklığımızı belirtecek şekilde mail atın. Serkan Beyin mail adresi serkan.celik@arena.com.tr.

Bence herkes bu hakkını kullansın ama düzgün bir dil kullanılsın.

Ömer Musa'ya da mail attım 2 gün önce son 1 haftada mal aldın mı diye ama cevap vermedi. Genelde 1-2 gün içinde cavp verirdi ama meşgul olabilir . Eğer cevap yazarsa buradan yayınlarım cevabını.

Maalesef yatırımcıyı çok üzdüler ve güvenini kaybettiler. Bundan sonra nereye gider hisse kestirmek zor. Bu şekilde sıkılıp satan çok insan olduğunu düşünüyorum son 10 günde. Hayırlısı olur inşaallah.

4. Bu 3 aracı kurumu bilmem ama burganin sattığı bence fonların malı 2 gün sonra takasa bakin

5. Bu dususte Ben satmadiysam hiç bir ky ninda sattığını sanmiyorum

6. Emirhan Bey,

Omer Bey'in cevabini heyecanla bekliyorum acikcasi. Arada ekteki gibi bir grafik yaptim. Arena'nin hissesini XU 100 - 30 endeksi ile karsilastirdim. Bence bu rolatif performans cok manidar. 2020deki o patlama sonrasindaki geri salinim hala soluksuz devam ediyor. Ve her seferinde biz "degerleme" bazli olaya baktigimizda ters kosede kaliyoruz.

Grafige bir de Perea'nin alim ve satimlarini ekledim (yaklasik olarak). Yesiller alim zamanlari, sarilar satim zamanlarini gosteriyor. 1 aylik alim periyodu olan zamanlari baslangic ve bitisini OK ile belirttim. Sadece birkac gunluk alim periyodlarini yaklasik tek cizgi ile belirttim ve uzerlerine de yaklasik hisse rakamlarini (bolunmeden sonra) yazdim. Omer Bey ilk dalgada mali iyi kaldirmis ve kismi kar realizasyonu da yapmis. Ama son alimlarinda rolatif olarak gercekten kotu bir performans gostermis (yaklasik %30). Yani her dip avina girdiginde bu sefer o da avlanmis. Acaba 2020 dalgasinda sansli mi kaldi sorusunu getirmiyor degil. Bir de bu koca pozisyonla karaya oturmus balina olma riski var cunku destek atmasina ragmen rolatif performans resmini hala duzeltememis ve bir noktada risk parametreleri dahilinde alabilecegi mal sinirina ulasacak (hala ulasmadiysa).
    Attached Images Attached Images

7.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Emirhan Bey,

Omer Bey'in cevabini heyecanla bekliyorum acikcasi. Arada ekteki gibi bir grafik yaptim. Arena'nin hissesini XU 100 - 30 endeksi ile karsilastirdim. Bence bu rolatif performans cok manidar. 2020deki o patlama sonrasindaki geri salinim hala soluksuz devam ediyor. Ve her seferinde biz "degerleme" bazli olaya baktigimizda ters kosede kaliyoruz.

Grafige bir de Perea'nin alim ve satimlarini ekledim (yaklasik olarak). Yesiller alim zamanlari, sarilar satim zamanlarini gosteriyor. 1 aylik alim periyodu olan zamanlari baslangic ve bitisini OK ile belirttim. Sadece birkac gunluk alim periyodlarini yaklasik tek cizgi ile belirttim ve uzerlerine de yaklasik hisse rakamlarini (bolunmeden sonra) yazdim. Omer Bey ilk dalgada mali iyi kaldirmis ve kismi kar realizasyonu da yapmis. Ama son alimlarinda rolatif olarak gercekten kotu bir performans gostermis (yaklasik %30). Yani her dip avina girdiginde bu sefer o da avlanmis. Acaba 2020 dalgasinda sansli mi kaldi sorusunu getirmiyor degil. Bir de bu koca pozisyonla karaya oturmus balina olma riski var cunku destek atmasina ragmen rolatif performans resmini hala duzeltememis ve bir noktada risk parametreleri dahilinde alabilecegi mal sinirina ulasacak (hala ulasmadiysa).
    kusura bakmayin grafik cok kotu cikmis, dosya ekle ile yaptim ama nedense boyle kotu cikti. imgur linkini de ekliyorum, daha yuksek cozunurluklu bakmak isterseniz diye: https://imgur.com/6V9M1U7
    Imajlarda daha hasirnesir olan bir katilimci yardimci olabilirse burada yuksek kaliteli gorseli eklemek isterim. tesekkurler

8.  Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    Bu dususte Ben satmadiysam hiç bir ky ninda sattığını sanmiyorum
    usd bazlı olarak nerdeyse % 50 zarardayım buradan satıp ne alayım???Beklemeye devam zararı kurtarsak 1 dakika durmam:(

Sayfa 239/690 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •