Sayfa 241/999 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    "Baskın erken seçim" iddiaları ayyuka çıktı. Yeni kurulacak parti ya da partiler olmadan, yılbaşından sonra kötüleşmesi muhtemel ekonomi ortaya çıkmadan baskın erken seçime gidileceği. Devlet Bahçeli'nin yaklaşımı kilit nokta olacak gibi duruyor.
    4 yıl seçimsiz bir dönem var zaten. Erken seçimin bana göre mantığı yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ne yazık ki bence çözüm o da değil.

Çözümün ne olduğu belli ama bu insanları çok kızdırabilir.

Politikacı ise halkı kızdıracak bir adım atmaktan imtina eder.

Halkı kızdıracak çözüm şu: Ağustos'taki gibi bir deval ve sakinleşmeden sonra diyelim ki dolar 3.50TL'den 6.00TL'de istikrar kazandı.

İşte bu noktadan sonra yeni ve büyük bir devalyerine 2-3 yıl asgari ücrete zam yapılmaması gerekiyor.

Mavi ve beyaz yaka dahil tüm reel ücretlerin de gerilemesine izin vermek lazım.

O zaman deval Çin'deki gibi bir rekabet gücü getirmese de belirli bir süre sonra olumlu çıktı üretmeye başlayacaktır.

Ancak bu çözüm politik olarak mümkün olan bir çözüm değil. Öfkeden çıldıran halk iktidarda kim varsa anında alır aşağıya.
    Beyaz yaka ve mavi yaka zaten komşusu olduğu avrupadan ucuza çalışıyor. Bence aradığınız cevap ayşe buğranın devlet ve işadamları kitabında.
    Sorun sermaye sahiplerinin köklenmemesi ve kısa vadeli karları tercih etmesi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Vergiler gelişmekte olan bir ülke için yüksek adeta gelişmiş bir ülke kıvamında. Daha yüksek vergi alınan ülkeler gördüm hatta böyle ülkelerde bizzat çalıştım. Ancak bunlar gelişmiş ülkelerdi.

Alınan vergi ile çok ciddi oranda sosyal güvenlik açıkları kapatılıyor. Evet fuzuli harcamayı kessek te yine de 2 çalışanın 1 emekliye baktığı bir sistemde sorun devam eder. (Gelişmiş ülkelerde emekli sayısı ve mmaşlar yüksek olmasına rağmen 4 çalışan 1 emekliye bakıyor.)
    diyanetin bütçesi 10 milyar tl.. her yıl astronomik artıyor..
    300 odalı yazlık saray hiç gerek yokken yapılabiliyor..
    sizde biliyorsunuz ki bunun gibi bir sürü gereksiz kalem var.. listelemeye kalksak sayfalar yetmez..
    sosyal güvenlik açıkları yeterli bir arguman değil..

geçen sene yaz aylarında büyük bir reform paketi açıkladılar.. en önemli maddesi "tasarruf yapacağız" maddesiydi.. ama yapmadılar.. aksine açıkları arttırdılar.. zira fuzuli harcamalara ve israfa alıştılar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Beyaz yaka ve mavi yaka zaten komşusu olduğu avrupadan ucuza çalışıyor. Bence aradığınız cevap ayşe buğranın devlet ve işadamları kitabında.
    Sorun sermaye sahiplerinin köklenmemesi ve kısa vadeli karları tercih etmesi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Kazları kümeste tutanlar da onlar.

5. elektrik fiyatları ucuz kaldı,şirketler zararına çalışıyor. acilen %40 zam yapılsın. 1kw =1TL uygundur. hükümete duyurulur,cimere yazacağım. zam yapılmasını isteyeceğim. avrupada en ucuz elektrik bizde bu sürdürülemez.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Hiç birşey olmaz.

Adam, soyuyorsa beni soyuyor diyor.

Sen bu topiğe giren trollere bir bak, zerre fikir değiştiren varmı ?
    Sadece soysa birde sokuyr. Ve bundan memnun ve bu için çalışıyor. Bu insanda insanlık vasfı aramak işte...

ayrıca.. yannış bilmiyorsam a.k.p döneminde Kılışdarın (chp lideri) sözde "hataları, yanlışları" düzeltildi ve sgk çağ atladı

yıllardır mitinglerde bunu söylüyor a.k.p. partisi..

yani.. yani sgk açıkları problem olamaz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8. Yazdım sildim,yazdım sildim,hiç bir olumsuz referansı olmayan ve sınavda dereceye giren aday,hakimlik ve savcılık,mülakatında eleniyor,sadece 3 dakikalık basit bir görüşmeyle,böyle yüzlerce binlerce örnek varken;''bilmem nereyi ısrarla aradım sorunumu çözdüler,hata sizde ısrar etmeyi bilmiyorsunuz''diyenlere .................................................. .............yorumsuz...

Sayfa 241/999 İlkİlk ... 141191231239240241242243251291341741 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •