Sayfa 242/1032 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Peki, önümüzdeki Başkanlık seçiminde RTE kazanırsa yukarıdaki roketleme performansını tekrar görebilir miyiz? Bence görebiliriz. RTE yeniden Başkan seçilirse, onun ekonomi ve faiz anlayışı gayet net bilindiği için ve de TCMB'nin bağımsızlığı sadece sözde kalacağı için dolar-tl kuru fırlar gider, altın fiyatları stabil kalsa bile dolar fırlayacağı için altın-tl fiyatı da fırlar gider. Yukarıdaki grafikten görüldüğü üzere; özellikle RTE'nin CB seçildiği 2014'den bu yana ortaya çıkmış olan roketleme sürecinin RTE'nin tekrar başkan seçilmesinden sonra yeniden ortaya çıkma olasılığı çok yüksektir. Peki, İnce Başkanlığı kazanırsa ne olur? Dolar-tl kuru çakılır, 4 ün altına iner büyük ihtimalle. Neden? Çünkü TCMB tekrar bağımsız hale gelir, ekonomi yönetimi basiretsiz adamların elinden alınıp basiretlilerin yönetimine geçer, 16 yıldır ülkenin acilen ihtiyaç duyduğu ekonomik reformları bir türlü yapamayan AKP'nin yerine gerçekçi ve icraatçı bir ülke yönetimi işbaşına gelir.
    Ustadim cok guzel bir yorum. Ayni fikirlere sahibim sizinle ve yalniz degilim. Ekonomi alaninda tahsil gormus herkes ayni seyi soyluyor.

Cunku Erdogan olumlu hicbir sey vaat etmiyor. Tam tersine atese benzin dokmeye devam ediyor. Artik krediside kalmadi.

Simdi olayi biraz detaylandiralim.

Ince ve Aksener gelirse ilk etapta OHAL kalkacak. Bu harika bir baslangic

Dis mihraklar yeni hukumete sans taniyacaklar

Yeni hukumet reformlar yapmak isteyecektir.

TCMB nin bagimsizligi saglanacak

Ve Adalet yeniden tesis edilecek. (En zoru da bu. Cunku temizlik uzun surecek.)

Italya da ki Temiz Eller operasyonuna benzer bir sey olmasina bekliyorum Turkiye de. Butun defterler acilacak ve herkes yaptiklarinin hesabini verecek. mal varliklarina el konulacak, bazi anlasmalar, ihaleler iptal edilecek ve devlet buyuk bir tasarruf yapacak

Bunun disinda DTH larda buyuk bir gerileme olacagini dusunuyorum. Hane halki Erdogan dan dolayi dolar almaya devam ediyor. Gecen hafta gercek kisilerin aldigi dolar miktari 1.8 milyar dolar. Bu adamlar 4.60 - 4.90 arasindan dolar almaya devam etmisler. Kimse dolarini satmiyor. Cunku Erdogan basta oldugu muddetce yukari gideceginden eminler. Trend hep boyleydi

Hane halkinda 100 milyardan fazla dolar var ve buyuk bir kismi dolar borclusu degil. Bunu bir kalkan ya da altin benzeri bir yatirim araci olarak goruyor. Muhtemel faizlerde yukselecektir. Bugun Viopta da yazdim. Mayis enflasyonu kotu gelirse ve yilsonu ennflasyon yuzde 12 yi asarsa tcmb politika faizini 18.5 - 19 cekebilir ve cekmelidir. Muhtemel bu yil icinde yuzde 14 ila 16 arasinnda bir enflasyon gorecegiz ve bu da ortalam yuzde 23 civari bir politika faizi demek.

Kisaca yeni hukumete hem yabancilar hem de Turk halki sans taniyacaktir.

3. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    TR zaten şu anda kriz ortamındadır. Küresel ekonominin lokomotif ekonomisi ABD ise resesyon eşiğinde şu anda her ne kadar FED bunun tersi bir tablo çizmeye çalışsa da. Genel konsensüs 2019'un 2. yarısında dünyada bir resesyonun başlayacağı yönünde. Yalnız FED'in faiz artırımlarına ara vermesi hatta U dönüşü yapıp yeniden faiz düşürmeye başlaması artık bir an meselesidir. Sonbahardan sonra bu gerçekleşebilir. Ek olarak piyasadaki sürplas likiditeyi geri çekme operasyonlarına da yakında son verebilir FED. Zaten 1 Ekim 2017'de başlayan FED'in bilanço azaltma (sürplas likiditeyi düşürme) aktiviteleri o kadar yavaş gidiyor ki bu hızla giderse 25 yılda bilançoyu ancak sıfırlayabilecek. 4.2 trilyon dolarlık FED bilançosu 1 Ekimden bu yana son 8 ayda sadece %2.8 azalmış yani 4.25 trilyon dolardan 4.12 trilyon dolara düşmüş. Yatırımcıların son derece tırstığı FED'in bilanço küçültme operasyonlarının hızı işte bu kadar düşük, kaplumbağa hızıyla ilerliyor, tamamen göz boyamaya yönelik, dostlar alışverişte görsünler babında icraatlar bunlar. Sonbahardan sonra FED'in U dönüşü yapması TR gibi ülkelere can simidi olur. Ek olarak AMB'nin piyasa destekleyici tahvil alımlarına ara vermesi de artık hayal oldu (İtalya'daki gelişmelerden sonra) ve bu da TR gibi piyasalar için olumludur. Özetle, çalıştığın yerdeki makro analistin beklentileri son derece gerçekçi.
    Bu yazıya dört on milyon yıldız veriyorum .. Geçenlerde de Jim Rogers az kaldı diyordu USA saati için..

5.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    Fitch'in TR banka reytingleri Moody's ve S&P'ye göre 2 ila 3 basamak daha yukarıda. Mesela Fitch YKBNK ile GARAN'ı "yatıırm yapılabilir seviyenin ilk basamağı" anlamına gelen BBB- reytingine tabi tutuyorken, Moody's ile S&P bu bankalara Fitch'inkinin 3 reyting altını (spekülatif yelpazede en üstten 3. reytingi) uygun görmüş yani Fitch reytinginin bu 2 kurumla ayni seviyeye gelmesi için 3 kademe aşağı inmesi gerekiyor. Fitch'in yaptığı şey, kendisinden çok daha büyük olan diğer 2 kurumun reytingleriyle uyumlu olmaya çalışmaktan ibaret.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 02-06-2018 saat: 19:25.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Bu yazıya dört on milyon yıldız veriyorum .. Geçenlerde de Jim Rogers az kaldı diyordu USA saati için..
    Binbaşım selam, bu arada YKBNK'ın 4.1 milyar tl lik bedellisi için geçen Perşembe günü SPK'dan onay çıktı. 6 Haziran Çarşamba günü rüçhan tahtası açılacak, 20 Haziran'da da bedelli sona erecek. Aklında olsun. Bu bedelliden sonra YKBNK 8.44 milyar tl lik sermayesi ile TR bankaları arasında en yüksek sermayeli banka olacak, SYR %13.5'den %16'ya yükselecek. Bu sermayenin yarım milyar dolar daha artırılması planlanıyor ve bu gerçekleşirse sermaye 10.7 milyar tl ye çıkacaktır. Aktifleri açısından YKBNK ile HALKB birbirine eşdeğer ancak YKBNK'nın sermayesi HALKB'nin toplam piyasa değerinden bile fazla hale gelecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ustadim cok guzel bir yorum............Erdogan olumlu hicbir sey vaat etmiyor. Tam tersine atese benzin dokmeye devam ediyor. Artik krediside kalmadi................Kisaca yeni hukumete hem yabancilar hem de Turk halki sans taniyacaktir.
    Bu haftaki The Economist "Başkanlık yarışında muhalefetin ivme kazandığını" yazmış ve RTE'nin ortalama oy oranını son bir kaç haftada yükselmiş haliyle an itibariyle %44 olarak vermiş. 2. tura RTE ile İnce'nin kalacağı öngörülüyor. Benim şahsi öngörüm ise %55 oyla İnce'nin 2. turda Başkan seçileceği yönünde.

8. 2018 1Ç itibariyle HALKB sermaye yeterlilik rasyosu %12.9 idi. Bu oran TR bankalarında en düşükler arasındadır. Yurtdışındaki bankalarla kıyaslandığında gayet iyi bir rasyo olmasına rağmen TR için düşük kalıyor. Zaten alt sınır %12 biliyorsunuz. Daha önce %8 olan alt sınır Basel kuralları sonucunda %12 ye yükseltilmişti BDDK tarafından.

Sayfa 242/1032 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •