31.3.2018 itibariyle HALKB toplam konsolide aktifleri 328 milyar tl, özkaynaklar ise 26.5 milyar tl.
Düz hesap SYR hesabı yapalım ve özkaynakların aktiflere oranını bulalım HALKB için: 26.5 : 327.5=%8.2 eder.
31.3.2018 itibariyle Deutsche toplam konsolide aktifleri 1.5 trilyon euro, özkaynaklar ise 67 milyar euro.
Düz hesap SYR hesabı yapalım ve özkaynakların aktiflere oranını bulalım Deutsche için: 67 : 1500=%4.4 eder.
Demek ki SYR açısından düz hesap yaptığımızda HALKB Deutsche'ye oranla 2 kat güvenli. Ellerindeki türev pozisyonları da dikkate aldığımızda HALKB elindeki 1 milyar eurodan daha az türev pozisyonu ile Deutsche'ye oranla (50000 : 0.9) bölü (67 : 5) eşittir 4000 (dört bin) kat daha güvenli oluyor.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
V
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
piyasada bu günkü düşüşlerin sebebi olarak
dolardaki artış nedeniyle hemen hemen tüm bankaların ( yapı kredi deki gibi ) bedelli sermaye artırımları yapabileceği konuşuluyor
söylenti gerçek olurmu olmazmı veya gerçekten bankaların sermaye ihtiyaçları varmı zaman gösterecek
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Son düzenleme : alekss; 01-06-2018 saat: 00:05.
TrendHound Baskan, Eski calistigim yerde, 2018 ve 2019 yilllarinda olabilecek bir ekonomik krizden bahsediyorlar. Hatta sirket ona gore 2018 ve 2019 da cok kar olacak miymis. Siz 2018 veya 2019 yilinda bir ekonomik kriz ongoruyormusunuz Turkiyede?
Bugun calistigim yerde bankada makro raporlar hazirlayan biri ile gorusme imkani buldum. Berlinde Bir bankada Bilgisayar muhendisi olarak calisiyorum. Yazilim Uzmaniyim. KEndisi bana Amerikanin yeniden resesyona girecegini ve FED in de bu faizleri REsesyon nedeniyle indirmek istedigi icin yukari cikardigini soyledi.
Ona Turkiyede krizden bahsettim ama Yunanistan da olasi kriz icin Butun EU nun seferber oldugunu bahsetti. G20 deki TR yi krize girmeden kurtarirlar dedi.
NE dersiniz ? Sizin yorumunuz ne olur ?
TR zaten şu anda kriz ortamındadır. Küresel ekonominin lokomotif ekonomisi ABD ise resesyon eşiğinde şu anda her ne kadar FED bunun tersi bir tablo çizmeye çalışsa da. Genel konsensüs 2019'un 2. yarısında dünyada bir resesyonun başlayacağı yönünde. Yalnız FED'in faiz artırımlarına ara vermesi hatta U dönüşü yapıp yeniden faiz düşürmeye başlaması artık bir an meselesidir. Sonbahardan sonra bu gerçekleşebilir. Ek olarak piyasadaki sürplas likiditeyi geri çekme operasyonlarına da yakında son verebilir FED. Zaten 1 Ekim 2017'de başlayan FED'in bilanço azaltma (sürplas likiditeyi düşürme) aktiviteleri o kadar yavaş gidiyor ki bu hızla giderse 25 yılda bilançoyu ancak sıfırlayabilecek. 4.2 trilyon dolarlık FED bilançosu 1 Ekimden bu yana son 8 ayda sadece %2.8 azalmış yani 4.25 trilyon dolardan 4.12 trilyon dolara düşmüş. Yatırımcıların son derece tırstığı FED'in bilanço küçültme operasyonlarının hızı işte bu kadar düşük, kaplumbağa hızıyla ilerliyor, tamamen göz boyamaya yönelik, dostlar alışverişte görsünler babında icraatlar bunlar. Sonbahardan sonra FED'in U dönüşü yapması TR gibi ülkelere can simidi olur. Ek olarak AMB'nin piyasa destekleyici tahvil alımlarına ara vermesi de artık hayal oldu (İtalya'daki gelişmelerden sonra) ve bu da TR gibi piyasalar için olumludur. Özetle, çalıştığın yerdeki makro analistin beklentileri son derece gerçekçi.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
TL cinsinden altın fiyatları CB Erdoğan'ı çok seviyor. RTE'nin iktidarı sürecinde altın fiyatları TL bazında füze gibi çıkmış. Aslında bunun altında dolar kurunun füze gibi çıkmış olması yatıyor. Alttaki grafik 1 troy ons (31.1 gram) saf altının TL cinsinden fiyatındaki değişimi gösteriyor (1981'den bu yana). Soldaki düşey kesikli çizgi RTE'nin Başbakan seçildiği tarihi temsil ediyor, sağdaki düşey olan ise Başkan seçildiği tarihi. Özellikle Başkan seçildikten sonra altın fiyatı dolar cinsinden stabil kalmış olmasına rağmen TL cinsinden tam anlamıyla roketlemiş çünkü dolar-tl roketledi de ondan.
![]()
Son düzenleme : TRENDHOUND; 01-06-2018 saat: 02:58.
Peki, önümüzdeki Başkanlık seçiminde RTE kazanırsa yukarıdaki roketleme performansını tekrar görebilir miyiz? Bence görebiliriz. RTE yeniden Başkan seçilirse, onun ekonomi ve faiz anlayışı gayet net bilindiği için ve de TCMB'nin bağımsızlığı sadece sözde kalacağı için dolar-tl kuru fırlar gider, altın fiyatları stabil kalsa bile dolar fırlayacağı için altın-tl fiyatı da fırlar gider. Yukarıdaki grafikten görüldüğü üzere; özellikle RTE'nin CB seçildiği 2014'den bu yana ortaya çıkmış olan roketleme sürecinin RTE'nin tekrar başkan seçilmesinden sonra yeniden ortaya çıkma olasılığı çok yüksektir. Peki, İnce Başkanlığı kazanırsa ne olur? Dolar-tl kuru çakılır, 4 ün altına iner büyük ihtimalle. Neden? Çünkü TCMB tekrar bağımsız hale gelir, ekonomi yönetimi basiretsiz adamların elinden alınıp basiretlilerin yönetimine geçer, 16 yıldır ülkenin acilen ihtiyaç duyduğu ekonomik reformları bir türlü yapamayan AKP'nin yerine gerçekçi ve icraatçı bir ülke yönetimi işbaşına gelir.
Yer İmleri