Sayfa 2435/2483 İlkİlk ... 14351935233523852425243324342435243624372445 ... SonSon
Arama sonucu : 19863 madde; 19,473 - 19,480 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. https://x.com/DurrutiRiot/status/1970161707638235565

GhostofDurruti
    @DurrutiRiot
    You're watching Italian antifascists hitting the streets of Milan right now in solidarity with our comrades in Palestine.
    Fck your demonstrations of powerlessness.
    This is resistance.

DeepL ile çevir
    Şu anda İtalyan antifaşistlerin Filistin'deki yoldaşlarımızla dayanışma içinde Milano sokaklarına döküldüğünü izliyorsunuz.
    Güçsüzlüğünüzün gösterilerini ******in.
    Direniş budur.
    linkte video var.

2. Dünyevi bir gecede bulanık bir rüya
    Hilal ayın üzerinde asılı duruyor
    Ebedi bir ışıkta sessiz bir şarkı
    Şafak vakti şarkı söylüyor
    Uçan kuşlar orada ötüyor
    Kalbin taşları hareket ettirdiği yerde
    Kalbim orayı özlüyor
    Hepsi senin aşkın için

Bir resim sarmaşık duvarında asılı duruyor
    Zümrüt yosunların arasında
    Gözler güven dolu bir ateşkes ilan ediyor
    Ve sonra beni uzaklara çekiyor
    Çölün derinliklerinde alacakaranlıkta
    Kum gökyüzünün havuzlarında eriyor
    Karanlık kızıl pelerinini seriyor
    Lambaların beni çağıracak, eve çağıracak

Ve işte orada saygımı sunacağım
    Gecenin sessizliği içinde
    Ve şimdi hissediyorum, hareket ettiğini hissediyorum
    Ve her nefes dolu
    İşte orada saygımı sunacağım
    Gecenin sessizliği beni sarıyor
    Mesafe bile çok yakın geliyor
    Hepsi senin aşkın için

Dünyevi bir gecede bulutlu bir rüya
    Hilal ayın üzerinde asılı duruyor
    Ebedi bir ışıkta sessiz bir şarkı
    Şafak vakti söyleniyor
    Uçan kuşlar orada çağırıyor
    Kalbin taşları hareket ettirdiği yerde
    Kalbim orayı özlüyor
    Hepsi senin aşkın için.

3. Penelope'nin Mitolojisi
    Homeros'un meşhur Odessa destanındaki Penelope’yi duymuş muydunuz?
    Kral Odiseus’un eşi Penelope'nin aşk, sabır ve sadakat dolu bir öyküsü var üstelik bizim topraklarımızda geçen…
    Penelope’nin eşi Odiseus, Troya Savaşı'na gider ancak çok uzun yıllar haber alınamaz, geri dönemez. Bu zamanlarda ise duru bir güzelliği sahip olan Penelope, çevresinde oluşan yeniden evlenme baskılarıyla başa çıkmak zorunda kalır.

Giderek yoğunlaşan bu baskılar sonucunda kendince zeki bir çözüm bulur. Herkese el emeği ile çok özel bir kumaş dokuyacağını ve sadece kendisinin dokuyacağı bu kumaş tamamlandığında hala eşi Odiesus savaştan dönmemiş olur ise kendisi ile evlenmek isteyenlerden birini seçeceğini açıklar.
    Bunu duyan herkes için umutlu ve heyecanlı bir süreç başlar.
    Penelope söz verdiği üzere kumaşı el emeği ile özenle dokumaya başlar ancak kendisini umutla bekleyenlerin bilmediği bir şey vardır.
    Gündüzleri dokuma tezgahnın başında kumaşı dokumakla zaman geçiren Penelope, gece olduğunda tüm gün ilmek ilmek işlediği dokumayı yine kendi elleriyle sökmeye başlar. Sabah olduğunda ise yeniden dokumaya başlar.Sabah, akşam hep aynı döngüde dokunan bu kumaş dokumasının sonu hiç gelmez ve bitmez.

Çevresindekilerin bunu fark etmesi yıllarca sürer ve Penelope eşi Odiseus’u beklemekten hiç vazgeçmez. Üç senenin ardından bu yaptığının fark edilmesi üzerine kendisi ile evlenmek isteyenlere bir ok yarışması düzenlenmesini talep eder.
    Bu yarışmada eşi Odysseus'a hediye edilen yayı getirterek, onu kim doğru kullanırsa evleneceğini söyler. Böylece destanın sonunda kendisine zorla talip olanların yok olmasına yol açan çareyi uygular. Odysseus eşi PENELOPE’nin ne kadar aşkla sadık bir kadın olduğunu anlar.
    Loreena McKennitt de 1998'de bir bot kazasında nişanlısı, kardeşi ve yakın arkadaşını kaybetmiştir.

4. Bence, Dostoyevski, yaşasa ve piyasalarla ilgilense mesela altında silkelemenin ne zaman olacağını bilebilirdi. Loreena McKennit de bilebilir.
    Psikolog diyorlarmış, tonla psikolog var, mevcut tedavi protokollerinin dışına çıkamayan, devletin verdiği maaşı alıp, bir masanın başında oturan zavallılar.

Bir romanın giriş cümlesi olarak Dostoyevski...
    Okuduğum romanlar arasından en etkili favori roman giriş cümlelerinden biri, Dostoyevski’nin “Yeraltından Notlar” romanının giriş cümlesidir. Cümle aynen şöyle: “Ben hasta bir adamım… Gösterişsiz, içi hınçla dolu bir adamım ben.” İlk okuduğumda bir yazar kendi özgünlüğünü bir cümlede ancak bu kadar iyi anlatır dedim.
    Bu romandaki giriş cümlesi aslında Dostoyevski’nin bütün hayatının özetiydi. Hayatı boyunca hasta olduğunu söyleyip durdu, kimseleri inandıramadı. Eşi Anna’yı bile… Anna bir gün Dostoyevski’ye, “Çok düşünceli ve sürekli tedirginsin.” dediğinde, onun cevabı, “Çok görüyorum çok hissediyorum, hastayım ben görmüyor musun.” der.
    Hasta olduğunu hem kitaplarında hem de yakınındakilere söylemesine rağmen, kimseler onun bu hasta ruh halini anlamak istemediler. Edebiyat dünyası onu roman sanatının dehası olarak gördü. Psikanalizciler ise onun iyi bir psikolog olduğunu yazıp söylediler. Oysa bu gibi sorulara Dostoyevski’nin cevabı çok net olmuştur. Bir yazısında bu konuya ilişkin şöyle der, “Bana Psikolog diyorlar: doğru değil, ben sadece yüksek anlamda gerçekçiyim, yani insan ruhunun bütün derinliklerini tasvir ediyorum.”
    Roman giriş cümlesi deyip geçmeyin, birkaç kez okuyun romanı bitirdikten sonra dönün başa bir kez daha okuyun. Şu yazıyı yazabilmek yıllarımı aldı.

İmamoğlu bizim süper kahramanımızdır. Konuyu imamoğlu'na bağlarsak;

Psikoloji, kahramanın mezarıdır.

5. ABC Gazetesi
    @abcgazete
    ·
    49sn
    Gazze’ye Yol Alan Filoya Gece Saldırısı: İki Gemide Hasar.

6. https://x.com/iscihaber/status/1970727396170223885

İşçi Haber
    @iscihaber
    Türk vatandaşlığı için yabancılara sahte gayrimenkul satışı yapan suç örgütü çökertildi.

• 451 yabancıya göstermelik gayrimenkul satışı yaptığı tespit edildi.
    • Vatandaşlıklarının iptali için işlemler başlatıldı.
    • 1240 daireye el konuldu.
    Linkte video var.

7. https://x.com/myeneroglu/status/1970541734749995244

Mustafa Yeneroğlu
    @myeneroglu
    Sayın Cumhurbaşkanı BM kürsüsünden Filistin savunucularına selam gönderdi…

Belki haberi yoktur, Türkiye’de Filistin dayanışma eylemlerine katıldıkları için 245 kişi hakkında adli süreç devam ediyor, bir kısmı hala cezaevinde.
    Linkte video var.

Sayfa 2435/2483 İlkİlk ... 14351935233523852425243324342435243624372445 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •