Originally Posted by
uzunvade87
Az da olsa verir.
Ama vermezse iyi olurX
Yatırım sürecinde nakit iyidir.
Ytd
ya zaten veriyprda noluyor kötü gidişatta temel verielri bozuluyor temettü vermekte zorlanıyor eksi nakit akışıyla temettü mü verilir? ....nakit akışını düzeltmesi için vermese tabiki daha iyi... Amerikalı büyük ortak nefes aldırırsa temettü vermeseler keşke... bu ŞARTLARDA 2. TEMETTÜYÜ VERMESE sanılanın aksine ky için daha iyi olur nakit akışını düzeltsin, borç seviyesini düşürsün bu durumda zaten değerlemesi artacaktır yani temettü alamamış olacağız ama Değerlemesi yükseldiği için fiyat gidecektir ordan fayda sağlamış oluruz, tabi gönül isterki hem bilançoları iyi olsun hem temettü versin hem temeli düzeltsin ve temeli düzlttiği için DEĞERLEMESİ YÜKSELSİN fiyatı gitsin bir taşla 2 kuş olsun ama bence şu an şartları uygun değil... bu sene tek temettü yeter.. vasat bir bilanço üstüne temettü veririse temeli bozmanın riski daha fazla olur değerlemesi düşeceğinden fiyatalrın aşağı gitme olasılığı yükselir..3 KURUŞ TEMETTÜ ALACAĞIZ DİYE TEMELİ VE DEĞERLEMESİ BOZULURSA BELKİ ONUN 5 KATI FİYATALRIN AŞAĞI GİTMESİNİ KİM İSTER?. temel verielrini tekrar düzeltmesi için kaç bilanço bekletir? bilinmez de yani sırf temettü vercek diye vasat bir bilançoyla borçluluğun artması nakit akışının daha da kötüleşmesi işi daha kötü yapar, bence yönetimde bize göre yeni gelecek bilançonuun durumuna göre onlara göre bilonço zamanı temel verilerine göre temettü olayını açıklayacak onu bekliyorlar... benim gördüğümü fordun görmemesi mümkün mü :D
NOT BİR ÖNCEKİ MESAJDA YER ALAN AÇIKLAMYI ŞİMDİ GÖRDÜM TAM DA BENİM ANLATTIĞIM MANTIKTALAR Kİ DOĞRUSU BUDUR. ÖNCE DURUMU GÖRECEKLER SONRA DEĞERLENDİRECEKELR
Son düzenleme : logologo; 10-10-2024 saat: 14:15.
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri