Sayfa 2441/7020 İlkİlk ... 144119412341239124312439244024412442244324512491254129413441 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 19,521 - 19,528 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Lionsgate, Sylvester Stallone’lu Escape Plan: The Extractors'un fragmanini yayinladi.

2. Universal, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw'in fragmanini yayinladi.

Hobbs & Shaw, Idris Elba ile savasa giriyor

3. Michelle Williams ve Julianne Moore'un basrollerini paylastiklari After The Wedding'in yeni posteri geldi.

4. Momentum Pictures, Tilda Cobham-Hervey, Suki Waterhouse, Josh Hutcherson, Harry Shum, Jr., Shiloh Fernandez'in rol aldigi Burn'un fragmanini yayinladi.

Film, cana yakin is arkadasi Sheila tarafindan golgede birakildigini dusunen, yalniz ve sagi solu belli olmayan benzin istasyonu sanical Melinda’ya odaklanıyor.

5. Shakespeare'in Londra’daki Globe Tiyatrosu, 29 Haziran 1613’de Henry VIII oyunu oynanirken yandi.

(Kralin tiyatroya tesrifi serefine top atesi yapildi ve top catida bulunan samanlara dusup alev aldi ve tiyatro bir saat icinde yandi.)

6. Konfucyuscu, Japon bilgin-burokrat, akademisyen, yonetici, yazar ve politikaci Arai Hakuseki'nin olum yildonumu (29 Haziran 1725)

“Ogretmenim, her gun gunduzleri uc bin, aksamlari bin harf yazmami buyurmustu. Kisa kis gunlerinde gunes erken battigindan, gorevimi tamamlayamazdim. Yazi yazdigim kucuk kuru tahtami bati’ya bakan verandaya goturur, yazimi orada bitirirdim. Aksamlari, ilerlemis saatlerde, yazdiklarimi gozden gecirirken artik yorgunlukla savasamaz olurdum. Bu yuzden su dolu iki kovayi yanima almaya basladim. Cok uyku bastirdiginda, giysilerimi cikarir ve kovanin birini tepemden asagi boca ederdim. Sonra giyinmeksizin yine calismaya koyulurdum. Soguk uyanik kalmami sagliyordu. Biraz sonra isinip yine uykum gelince, bu kez ikinci kovayi kullanirdim. Bu yontemin yardimiyla hemen her zaman odevlerimi zamaninda bitirmeyi basardim. o kis dokuz yasima bastim.”

"My teacher set me a task, ordering me to write out every day in the day-time three thousand Chinese characters in the round or cursive script, and at night one thousand. When winter came on and the days became shorter, it frequently happened that the sun approached his setting before my task was finished. I would then take my desk out to a bamboo veranda which faced the west, and finish it there. Moreover, as I sometimes got intolerably sleepy over my nightly task, I arranged with the man who was told off to serve me to put two buckets of water on the aforesaid veranda. When I became very drowsy I took off my coat and poured one of the buckets of water over me. I then resumed my clothing and went on writing. The cold produced in this way for a while answered the purpose of keeping me awake. But after a time I became warm again, and the drowsiness came back, when I poured water over myself as before. With two applications of this kind I was able to get through most of my work. This was in the autumn and winter of my ninth year. "

7. Italyan sair, dusunur, dil bilimci ve deneme yazari Giacomo (Taldegardo Francesco di Sales Saverio Pietro) Leopardi'nin dogum yildonumu ( 29 Haziran 1798)

Ey tek ebedi olan dunyada
    her canli varligin yoneldiği olum,
    sende dinlenir bizim ruhtan yoksun varligimiz,
    hosnut degil,ama kurtulmus
    eski acidan.Goturuyor
    bilinmeze bu agir dusunce bizi
    karmakarisik akildaki koyu bir gece gibi:
    tukendigini hissediyor corak ruh
    umutlanma,arzulama gucunun:
    kurtuluyor boylece acidan,korkudan
    ve eriyor bos, agir
    ve SIKINTISIZ zaman.
    Yasadik: bir sut cocugunun ruhunda
    korkunc bir larvadan
    ya da korkulu bir ruyadan
    nasil karanlik bir ani kalirsa;
    oteye kaliyor bizde bu anisi da
    hayatimizin. Ama ani uzaktir
    korkudan. Ne olduk?
    Ne oldu yasam adini alan
    o aci zaman parcasi?
    Bizim dusuncemize gore, bugun,
    yasam gizemli, hayranlik verici,
    ve gorunmektedir bilinemeyen olum
    canlilarin onu dusundugu gibi.
    Nasil kaciyorsa olumden yasarken
    oyle kaciyor simdi de yasam atesinden
    bizim bilinmeyen varligimiz,
    hosnut degil ama emin
    yazginin engellediginden
    mutlu olmasinin olumlulerin ve olumlerin.

Sola nel mondo eterna, a cui si volve
    Ogni creata cosa,
    In te, morte, si posa
    Nostra ignuda natura;
    Lieta no, ma sicura
    Dall'antico dolor. Profonda notte
    Nella confusa mente
    Il pensier grave oscura;
    Alla speme, al desio, l'arido spirto
    Lena mancar si sente:
    Così d'affanno e di temenza è sciolto,
    E l'agrave; vote e lente
    Senza tedio consuma.
    Vivemmo: e qual di paurosa larva,
    E di sudato sogno,
    A lattante fanciullo erra nell'alma
    Confusa ricordanza:
    Tal memoria n'avanza
    Del viver nostro: ma da tema è lunge
    Il rimembrar. Che fummo?
    Che fu quel punto acerbo
    Che di vita ebbe nome?
    Cosa arcana e stupenda
    Oggi è la vita al pensier nostro, e tale
    Qual de' vivi al pensiero
    L'ignota morte appar. Come da morte
    Vivendo rifuggia, così rifugge
    Dalla fiamma vitale
    Nostra ignuda natura;
    Lieta no ma sicura,
    Però ch'esser beato
    Nega ai mortali e nega a' morti il fato.

8. Victoria doneminin onemli Ingiliz sairlerinden Elizabeth Barrett Browning'in olum yildonumu (29 Haziran 1861)

Seni nasil seviyorum? Anlatmaya baslayayim mi?
    Seni derinlikler ve yukseklikler kadar seviyorum
    Ruhum duygularimin ulasamadigi noktalara kadar ulasiyor
    Varligini ve zerafetini seviyorum
    Ben seni gunlerin otesinde seviyorum
    Gunes ve mum isigi kadar çok
    Seni ozgurce seviyorum bir erkegin hakki oldugu gibi
    Seni safca seviyorum bu ovulmeye degmez mi?
    Sehvetle seviyorum
    Eski uzuntulerim adina seviyorum seni cocuk ruhumla
    Kaybedebilecegim kadar seviyorum
    Butun azizler adina nefesimi tutarak seviyorum
    Gulusler, gozyaslari kadar cok ve Tanri izin verirse
    Seni oldukten sonra bile sevecegim.

Sayfa 2441/7020 İlkİlk ... 144119412341239124312439244024412442244324512491254129413441 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •