Sayfa 2462/2490 İlkİlk ... 14621962236224122452246024612462246324642472 ... SonSon
Arama sonucu : 19913 madde; 19,689 - 19,696 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. https://x.com/ibrahimkaragul/status/1973490346412708050

İbrahim Karagül
    @ibrahimkaragul
    İsrail Akdeniz'de korsanlık yaptı.
    Sivil gemilere el koydu.

Bir çok ülkenin vatandaşını kaçırdı.
    Bütün dünya sustu.

Yapılacak olan şudur.

1- Kaçırılan her sivile karşı bir
    İsrail vatandaşı tutuklamak. Dünyanın her yerinde!

2- 50 gemi değil 500 gemi ile tekrar Gazze'ye gitmek.

3- Yüzlerce insandan sonra binlerce insanı yola çıkarmak.

2. israile tepki gösteren ülkeler israili köşeye sıkıştırmak için ülkelerinde bulunan yahudi israil vatandaşlarını sebepsiz yere tutuklamalı.ülkemizde bulunan israil vatandaşları tutuklanmalı.

3.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    https://x.com/ajanswiki/status/1973431619882197181

Linkte video var. Sakın aklınızdan çıkarmayınız, İsrail denilen terörist devlet, işte böyle 5000'e yakın bebeği, bilerek ve isteyerek şehit etti.
    https://www.habervakti.com/dostoyevs...azov-kardesler

Bu linkte Yahudilerle ilgili yazılan hiç bir şeyi kopyalamıyorum. Türkiye'de Yahudi ve Musevi bazı kişileri tanırım, kendilerini tanıdığım için çok memnunum. Ayrıca Sabetaycılardan da epey tanıdıklarım var. İyi ki varlar, iyi ki bu ülkede yaşıyorlar. Hiç siyonist Yahudi tanımadım. Benim kopyalayacağım, çocuklarla ilgili bölüm. Ukrayna Savaşında, 1 milyondan fazla insan öldü. Ölen, 0-1 yaş arası bebek sayısı 200 değil. Aşağıdaki alıntıda, romanı ve Dostoyevski'yi öven isimlerden, Einstein ve Freud da bildiğim kadarıyla Yahudi'dirler.

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski (1821-1881), sadece Rus edebiyatının değil, dünya edebiyatının da en büyük yazarlarından biridir. Karamazov Kardeşler, onun 1880’de kaleme aldığı en zirve eseridir. Roman, Dostoyevski’nin kendi hayatından da izler taşır. Romanı yazmaya başlamadan hemen önce ölen üç yaşındaki
    oğlunun ismini romanın başkahramanı Alyoşa’ya verir. Sibirya sürgünü sırasında tanışıp yakınlaştığı baba katili bir mahkûmun hikâyesini de romanına taşır. Dostoyevski’nin bu romanda verdiği temel mesajlardan biri, acımasızlıkları yaratan Tanrı, sevgi ve inancı da yaratarak insanoğluna acılarla baş etme gücü bahşetmiştir.

Karamazov Kardeşler, yazıldığı günden bu yana evrensel çapta büyük bir yankı uyandırmış, tanınmış birçok bilim adamı, filozof, psikolog ve edebiyatçıyı etkisi altına almıştır. Einstein, bu romanın edebiyat âleminin en başarılı eseri olduğunu söyler. Sigmund Freud, Dostoyevski’nin bu romanda gösterdiği başarıyla Shakespeare ile aynı değere yükseldiğini belirtir. Franz Kafka, duyduğu hayranlık nedeniyle Dostoyevski ile kan bağları olduğunu her fırsatta söyleyerek onun Albert Camus ve Sartre’ye yol gösterici olduğunu ifâde eder. Karamazov Kardeşler, Tolstoy’un da en sevdiği eserdir. James Joyce’a göre Tolstoy, Dostoyevski’nin edebi yönünden ziyade sahip olduğu delilik seviyesindeki dehâsına ve kalbine hayranlık duymuştur.
    Dostoyevski’nin Yahudiler ile ilgili romana nakşettiği en dikkat çekici kötü özelliklerden birisi de Yahudilere isnat edilen çocuk katilliği meselesi. Yahudilerle ilgili bu suçlamanın Helenistik dönemden beri var olduğunu burada belirtmeden geçemeyiz. Bu konu, tarihten beri özellikle Rusya ve Avrupa’da Yahudilere mal edilmiş ve hep suçlandıkları bir husus olmuştur. Geçtiğimiz aylarda ABD’de bir sinagogun altında tespit edilen kaçak tünellerde de bu konu yine gündeme gelmiş, fakat ilginç bir şekilde, olayın üstü tüneller de dahil olmak üzere sıkı sıkıya kapatılmıştı. Bu konu, romanda Alyoşa ile Liza arasında geçen bir diyalog üzerinden şu şekilde satırlara dökülür:

- Yahudilerin paskalyalarında çocukları kaçırıp kestikleri doğru mu Alyoşa?

- Bilmem.

- Bir kitabım var. Orada bir yargılama okudum. Yahudinin biri dört yaşında bir çocuğun iki elinin parmaklarını bir bir kestikten sonra yavrucağı çarmıha gerer gibi duvara çivilemiş. Mahkemede çocuğun dört saat içinde öldüğünü söylemiş... Ne de çabuk, değil mi! Hep inledi, demiş, hep inledi... O da durup onu seyretmiş, iyi etmiş.

- İyi mi?

- İyi ya. Bazen düşündükçe, çocuğu çivileyenin ben olduğunu sanıyorum. O, asıldığı yerde inliyor, ben de karşısına geçip ananas kompostosu yiyorum... Bayılırım ananas kompostosuna! Sever misiniz? Alyoşa ses çıkarmadan Liza’ya bakıyordu. Kızın solgun sarı yüzü birden kırıştı, gözleri parladı.

- İnanır mısınız, o Yahudiyle ilgili yazıyı okuyunca bütün gece ağlamaktan bittim. Yavrucağın nasıl bağırıp inlediğini içimde canlandırıyordum. Bir yandan da ananas kompostosu aklımdan çıkmıyordu.

4. #SONDAKİKA | İspanya, İsrail’in Sumud Filosuna yönelik operasyonunu gerekçe göstererek İsrail’in maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

5. Aydın Sezer
    @AydinSezer06
    ·
    15d
    X'teki bazı paylaşımlara atfen yazıyorum. Smud filosunun ilerlediği bölgede çok sayıda ticari gemimiz varmış.

İşte bu bizim, diğer ülkelere göre daha hazırlıklı, daha örgütlü olduğumuzun bir kanıtı...

Yaparsa AK Parti yapar!

6. https://x.com/haberaktifcom/status/1973466273423171604

Haber Aktif
    @haberaktifcom
    Menajer Ayşe Barım, 248 günün ardından avukatlarına bile haber verilmeden karanlıkta Silivri’de cezaevinden uzak bir noktaya bırakıldı.
    Gazetecilerin yardımıyla akaryakıt istasyonuna gidebildi. Yakınlarının gelip kendisini almalarını bekledi.
    Linkte video var. Çok önemli haber. Sumud filosuyla aynı güne geldi ve başsavcılık karara itiraz etmiş. İmamoğlu ve Demirtaş da tahliye edilebilirler.

Anında Haber
    @Aaninda_Haber
    ·
    4d
    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, menajer Ayşe Barım'ın tahliyesine itiraz etti.
    GazeteVar
    @gazetevar
    ·
    5d
    Cumhuriyet'te yer alan habere göre itiraza ilişkin konuşan Ayşe Barım'ın avukatları açıklama yaptı:

"Mahkeme, Cumhuriyet savcısının tutuklamanın devamına ilişkin mütaalasına aykırı karar verdiği için itirazı bekliyorduk. Mütalaaya aykırı karara başsavcılık tarafından mutlaka itiraz edilir."

7. AFP News Agency
    @AFP
    EU Commission President Ursula von der Leyen says that "every European citizen and every square centimetre in Europe has to be safe" from the threat posed by Russia, as a summit in Copenhagen draws to a close

DeepL ile çevir
    AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kopenhag'daki zirve sona ererken, Rusya'nın oluşturduğu tehditten "her Avrupa vatandaşının ve Avrupa'nın her santimetrekaresinin güvende olması gerektiğini" söyledi.

8. https://x.com/_Kuscubasi/status/1973257586700099665

Polisler araçlarla göstericileri eziyor Fas’ta!
    Linkte video var.

https://x.com/AFP/status/1973621336669897146

AFP News Agency
    @AFP
    Two people were killed when officers opened fire on a group of protesters that state media said were attempting to "storm" a police station in Morocco on Wednesday.

Morocco's interior ministry said more than 400 people have been arrested and nearly 300 injured during the protests, which are demanding reforms to public health and education

https://u.afp.com/SWtG

DeepL ile çevir
    Çarşamba günü Fas'ta polis memurlarının, devlet medyasının "polis karakoluna saldırmaya çalıştıkları" iddia ettiği bir grup protestocuya ateş açması sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Fas İçişleri Bakanlığı, kamu sağlığı ve eğitim sisteminde reform talep eden protestolar sırasında 400'den fazla kişinin gözaltına alındığını ve yaklaşık 300 kişinin yaralandığını açıkladı.
    Linkte video var.

Sayfa 2462/2490 İlkİlk ... 14621962236224122452246024612462246324642472 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •