Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 247/1014 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Londra'daki şu resimdeki gibi yanyana birbirinin fotokopisi sıra evler vardır .

2 komşudan birine diğer komşudan biraz daha yüksek emlak vergisi gelir .

Durumu farkeden kişi belediyeye gider ve bu farkın sebebini sorar .

''Tamam , inceleme yapıp size dönecez'' cevabı verilir .

Bir süre sonra görevli adamı evinde ziyaret eder, ve şu açıklamayı yapar .

'' İncelememiz sonucu sizin evinizin önunde bulunan bir ağaç tespit edildi, belediye olarak biz bu ağacın her mevsim bakımını yaparız, ayrıca bu ağaç sizi evinizin değerini xxx pound arttırmaktadır . Emlak vergisindeki farkın
    nedeni budur''.

Okuma yazmayi nerede ogrendin bilmiyorum ama yazik olmus

Ben NY ta oturan bir yatirimciyim

Elimde cok para var ve diversify etmek istiyorum. Endonezya Tayland Cin Turkiye Moskova Paris London bir yerden ev almak istiyorum

Kira getiris ne kadar?
    Fiyat ne kadar?
    Siyasi politik durum ve yabancilarin emlak alma hakki ayrintilari neler?
    Ic savas cikma ve yatirimi kaybetme riski nedir?
    Kira ve ev fiyatinin uzun donem projeksiyonu nedir?
    Masraflar nelerdir ve en onemliside emlak vergisi

Yukarida bir tane bile emlak vergisi karsiliginda alinan belediye hizmeti diye bir sey gordunmu?

gormedin

Cunku yatirimcinin seyinde bile degil

Okuma yazma bayramin kutlu olsun

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Birkaç konuya açıklık getirmek gerekiyor. Birincisi, ABDde ev vergileri her eyalette senelik yüzde 2 değil. Ayrıca, bazı eyaletlerde göç oldugu için farklı teşviklerle üzerine para bile veriyorlar. Aşağıda tam liste var.

https://wallethub.com/edu/states-wit...y-taxes/11585/

Ikinci olarak, ev vergileri direk eyalet bütçesine gidiyor. Eyalet bütçe harcamaları da genelde çalışan maaşları, eyalete ait altyapı (yol, kaldırım), eğitim (liseler ve eyalet üniversiteleri), eyalet emeklilik fonu, güvenlik (polis, cezaevi), sağlık ve ulaşım oluyor. Yanılmıyorsam en yüksek payı (%30 civarı) K12 dedikleri ilköğretim okulları ve liselere harcıyorlar. ABD bütün eksiklerine rağmen hırsızlar ordusu tarafından yonetilmediği için her eyaletin harcamaları en alt kaleme kadar internette bulunuyor.

Bu arada, o zaman ABDde üniversiteler neden senelik 30-40-50-60-70 bin dolar diye düşünenler olabilir. New York'tan örnek vereyim; New York Universitesi, Columbia Universitesi gibi okullar eyalet üniversiteleri değiller. SUNY
    ise eyalet üniversitesi ve New York eyaletinde son 5 senedir yaşayanlar senelik 5 bin dolar civarı bir ücret odüyorlar.
    dogru

kulaktan dolma bilgilerle buraya yaziyorlar

ben hayatimda bedava universite gormedim abd de. Onu birak hanimi Ingilizce kursuna yolladik hocalar hintli cinli iranli

Gittim dekana dedimki ayda 1000 dolar veriyorum neden amerikali hocaniz yok?

cevap: amerikali duzgun ingilizce konusan ve bizim maasi Kabul eden ogretmen bulursan git getir bize ise alalim dedi

bu daha inglizce kursu, universiteler yani eyelet universiteleri dokuluyor icler acisi. En moral bozucu olanda ogrenciler. %99 hintli cinli fettullahci

sanki multeci kampi gibi

ozel univeristeden baska care yok. Amerika bitmistir

3. sen yatırımcı isen yatmaya devam et ..... yatırbank seninmi ?????

ben oturmak için ev arıyorum .............

dünbeleklere laf anlatamazsın .............
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Elimde cok para var ve diversify etmek istiyorum. Endonezya Tayland Cin Turkiye Moskova Paris London bir yerden ev almak istiyorum
    diversify için betondan başka enstrüman yok mu herkesi iş bilmez arap mı sanıyorsunuz.

diversify beton istersen hukukun olduğu batı ülkelerinin değişik şehirlerine bak, tayland çin de neymiş... londra olmazsa Manchester olsun, NY olmuyorsa SF olsun....

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    emlak vergisi nedir?

insanin uykularini kacirtacak emlak vergisi var batida

guzelim Istanbul bedava

Bogazda 50 milyon dolarlik yalida oturan kodaman 300-500 TL falan veriyordur heralde

tabiki degeri yuksek kalir
    !!!!!!!!!!!!!!!!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

6. Forumdaşlardan biri sorar ;

-yahu, bu fiyatlardan abd den ev almak mantıklımı ? 3+1 fiyatına abd de malikane alabiliyorsun .....

herzaman olduğu gibi herbokolog mandrake yırtık dondan fırlar .. ( bundan sonra mandıracı olarak anılacak )

-mandıracı: manyakmısınız , abd deki emlak vergileri adamı oyar ! rakkamları duysan dudağın uçuklar !!! istanbul'da emlak vergileri bedava ...(ALMA mesajı)

-soru: allah allah neden bu kadar yüksek ki ?

-mandıracı: hık mık hık mık

-soru: yüksek gelir seviyesinden olabilir mi ?

-soru: acaba bu fahiş bedelin içinde ne var ?

-soru: içinde eğitim,altyapı,su,park,bahçe vs falan olabilirmi ?

-mandıracı: konumuz emlak vergisi değil ...

-soru: konumuz ne?

-mandıracı: yatırımcı emlak vergisine bakmaz, gelirine bakar ...(AL mesajı)

-soru: peki, bu yüksek giderleri olan yatırımın yüksek kira getirisi olması lazım dimi?

-mandıracı: evet

-soru: peki bu yüksek vergileri , giderleri,kirayı karşılayabilmek için o ülkede milli gelirin yüksek olması lazım dimi ? ( başa döndük )

-mandıracı: amerika'da üniversiteler, hocalar,hintliler, zenciler, köpek balıkları bzdwlwflk...

soru: peki , yatırımcı bu '' zavallı '' ülkede bu kiraları ödeyebilecek yüksek gelirli kiracı buluyor mu ?

-mandıracı: yatırımcı gelirine bakar...

7. mandıracı bir konuda haklı !!!!

abd de kalite düşük .....

ben trump'ın yerinde olsam; dışardan yeni gelecekleri değil, içerde ortalamayı düşürenleri yollardım !!!!

8. Burası İstanbul Florya/Yeşilköy sahili...
    Etrafta tek bir Türk vatandaşı yok!
    İnsanlarımız kendi sahilinden kaçmış!
    Heryer suriyeli, her yer çöp, her yer pislik içerisinde. Resmen yedikleri kaba sıçıyorlar.

https://www.facebook.com/Komikhayvan...0336938453220/

Sayfa 247/1014 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •