-
Marvel’in X-Men ve Fantastic Four’unun yaraticisi, Kanada asilli Amerikali karikaturist John Byrne’nin dogum gunu (6 Temmuz 1950)

-
Calismalari kisisel anilar, kisa hikayeler ve tarihi kurgulari iceren, Man Booker Odulu Ingiliz yazar Hilary Mantel’in dogum gunu (6 Temmuz 1952)
"Sabah Cromwell'i zindana atin ve aksam geri geldiginizde onu kadife bir yastigin uzerinde tarlakusu yerken ve tum gardiyanlari kendisine borclandirmis olarak bulursunuz." Kurtlar Hanedani

"Lock Cromwell in a deep dungeon in the morning, and when you come back that night he'll be sitting on a plush cushion eating larks' tongues, and all the gaolers will owe him money."

“Insan yalnizca bir defa genc olur derler; iyi ama, sizce de genclik fazla uzun surmuyor mu? Insanin dayanabileceginden uzun.”
-
16 yasindaki John Lennon ile 15 yasindaki Paul McCartney, ilk kez 6 Temmuz 1957’de, Lennon’in rock grubu Quarrymen’in Liverpool St Peter kilisesinin aksam yemegindeki performansinda bir araya geldiler.
-
Arjantinli yazar, akademisyen, diplomat ve sanat koleksiyoncusu Enrique Rodríguez Larreta'nin olum yildonumu (6 Temmuz 1961)
"Iyi bir comlekte kotu yemek de piser derler. / Bien se dice que en una buena olla puede hacerse un mal cocido."Don Ramiro'nun Sani

"Kizlarin sevdasi sepete konmus su gibidir. / Amor de niña, agua en cestilla."
-
Nobel Edebiyat Odullu Amerikali roman, kisa oyku, deneme ve oyun yazari; sair William (Cuthbert) Faulkner'in olum yildonumu (6 Temmuz 1962)

"Pencerenin golgesi perdelerin ustune vurdugu zaman yedi ile sekiz arasi idi, sonra zaman icinde yeniden buldum kendimi, saati isitince. Buyukbabamindi ve babam bana verdigi zaman, Quentin, sana butun umutlarin ve ozlemlerin mezarini veriyorum demisti, o daha cok insan yasantilarinin sacmaligina varman icin acita acita kullanilmaya elverislidir, boylece senin kisisel ihtiyaclarini babanin ve onun da babasiinin ihtiyaclarini karsiladigindan daha cok karsilamayacaktir. Bu saati sana zamani hatirlayasin diye degil, ara sira onu unutasin ve solugunun hepsini onu elde etmek için harcamayasin diye veriyorum. Cunku simdiye kadar hicbir savas kazanilmamistir demisti. Dahası savasilmamistir bile. Savas alani insanlarin delilikleri ile umutsuzluklarini ortaya cikarir." Ses Ve Ofke

"When the shadow of the sash appeared on the curtains it was between seven and eight o' clock and then I was in time again, hearing the watch. It was Grandfather's and when Father gave it to me he said I give you the mausoleum of all hope and desire; it's rather excruciatingly apt that you will use it to gain the reducto absurdum of all human experience which can fit your individual needs no better than it fitted his or his father's. I give it to you not that you may remember time, but that you might forget it now and then for a moment and not spend all your breath trying to conquer it. Because no battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools."
-
Amerikali trompetci, besteci, sarkici ve aktor Louis Daniel Armstrong'un olum yildonumu (6 Temmuz 1971)
-
Fransiz roman ve oyun yazari Laurent Gaudé'nin dogum gunu (6 Temmuz 1972)
"Sanki bir el yeniden saclarimin arasinda dolasiyordu. Eskiden dolasmis olan elin aynisi. Babamin eli. Puglia tepelerinin lanetli ruzgarinin eli. Bu el beni yeniden ona kavusturuyordu. Bu el, oldum olasi, zeytin agaclarinin insanlardan cok daha degerli oldugu bu ulkede bizleri nesiller boyu gunes altinda yasayip gunes altinda geberen culsuzlar olmaya mahkum etmis kotu kaderin eliydi." Scorta Gunesi

"Il me semblait qu'une main à nouveau passait dans mes cheveux. La même qu'autrefois. Celle de mon père. Celle du vent maudit des collines des Pouilles. Cette main me rappelait à elle. C'était la main sèche de la malchance qui condamne, depuis toujours, des générations entières à n'être que des culs-terreux qui vivent et crèvent sous le soleil, dans ce pays où les oliviers sont plus choyés que les hommes."
"Zeytinler sonsuzdur, oncesiz ve sonrasizdir. Bir zeytin fazla dayanmaz, olgunlasir ve curur. Ama zeytinler sonsuz ve yinelenen bir bicimde birbirlerini izler.Hepsi birbirinden farklidiır ama uzun zincirlerinin sonu yoktur. Bicimleri aynidir, renkleri aynidir, ayni gunesin altinda olgunlasmislardir ve ayni tada sahiptirler. Zeytinler sonsuzdur, tipki insalar gibi. Ayni yasamin ve olumun sonsuz art arda gelisi gibi."

"Les olives sont éternelles. Une olive ne dure pas. Elle mûrit et se gâte. Mais les olives se succèdent les unes aux autres, de façon infinie et répétitive. Elles sont toutes différentes, mais leur longue chaîne n’a pas de fin. Elles ont la même forme, la même couleur, elles ont été mûries par le même soleil et on le même goût. Alors oui, les olives sont éternelles. Comme les hommes. Même succession infinie de vie et de mort."
-
Ingiliz rock grubu Queen, kendi isimleriyle cikardiklari albumunden Keep Yourself Alive sarkisini 6 Temmuz 1973’de EMI Records etiketiyle yayinladi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri