Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 248/1002 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,977 - 1,984 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ben tek neden suriyeliler demedim zaten düşen alım gücü gerçek enflasyon vs diğer nedenler.

ve siz her yazınızda nedense dolarla ilişki kuruyorsunuz. ( emlak konusunda ) .

kredi fazileri konusuna gelince .. deselerki yarın konut kredi faizlerini 0,99 değil tüm bankalarda mecburi standart 0,22 yaptık diye yasa çıksa.

500 lük ev olur yarın 1.2 M

yine alamazsın.
    Olmaz olmaz))))))) Ev fiyatları sosyolojiye, finansa bağlıdır.90 lı yıllarda ev almak kolaydı,bir bakarsınız olaylar değişmiş,ev daha ulaşılabilir bir şey oluvermiş.Batan çok olacak,mecbur ilk önce yatlar ,yazlıklar,, arabalar ,en son kışlıklar satılacak.Yani hoş olmuyor tabi bunları yazmak ama olay da bu bence.Gazetelere baksanıza icra ilanlarından geçilmiyor,bankaların elinde dünyanın evi var.Bu evler şu anda kanunen bankanın aktifinde gösterilebiliyor,ama sanal tabi.Bankalar da bir ara bu evleri nakte döndürmek zorunda kalacaklar falan.

Misal geçen yıl tüm inşaatçılar 0.69 faizle 120 ay taksitle ev satmaya çalıştılar,hem de üç beş yıl önceki lansman fiyatları ile zam yapmadan evleri satabildiler mi.Evleri ilk alanlar paranın zaman maliyeti düşünülürse kazığı yediler.Ev işi papaz kaçtıya döndü elinde kalan yanıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ben tek neden suriyeliler demedim zaten düşen alım gücü gerçek enflasyon vs diğer nedenler.

ve siz her yazınızda nedense dolarla ilişki kuruyorsunuz. ( emlak konusunda ) .

kredi fazileri konusuna gelince .. deselerki yarın konut kredi faizlerini 0,99 değil tüm bankalarda mecburi standart 0,000022 yaptık diye yasa çıksa.

500 lük ev olur yarın 1.2 M ) alabilen 1,2 den de alıyor zaten ;)
    Evet birde işin o yönü var , kredi faizlerinin dusuyor daha dusmeden ev fiyatları artıyor .

Doalrla ilişki kuruyorum cunku herseyin fiyatı dolara gore artıyor . ister istemez insan kıyaslama yapıyor . baklava olmuş 100 tl kilosu . 500 bine aldıgın evi alırken baklavanın kilosu 40 liraydı mesela

Bankaların mevduat fazilerini % 25 lere cıkardıgı gunlerin bir kac ay sonrası belki alım icin iyi fırsattı .

Faizlerin tepe oldugunu dusunenler riske girip aldı .. dusunmeyip doların 10 lara gidecegini dusunen selcuk gezerciler ise almadı .

Onceden kestirmek gerekiyor bazen , kredi fazilerinin %1 in altına dusecegini , daha dusmeden 2 ay once .

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Olmaz olmaz))))))) Ev fiyatları sosyolojiye, finansa bağlıdır.90 lı yıllarda ev almak kolaydı,bir bakarsınız olaylar değişmiş,ev daha ulaşılabilir bir şey oluvermiş.Batan çok olacak,mecbur ilk önce yatlar ,yazlıklar,, arabalar ,en son kışlıklar satılacak.Yani hoş olmuyor tabi bunları yazmak ama olay da bu bence.Gazetelere baksanıza icra ilanlarından geçilmiyor,bankaların elinde dünyanın evi var.Bu evler şu anda kanunen bankanın aktifinde gösterilebiliyor,ama sanal tabi.Bankalar da bir ara bu evleri nakte döndürmek zorunda kalacaklar falan.
    sahibinden com da özelikle vakıf ve teb in oldukça ilanı mevcut bunları düzenli bakarım.

öncelerden tektük görürdüm ilan bankadan diye. tüm türkiyede şimdi her semtte var nerdeyse.

ev fiyatları değerlenecek diyip 3 kişi ortaklaşa ev aldığı günlerdeyiz. parayı tamamlayıp.

açıkcası bana göre barınma ihtiyacından olay çıktı dediğim gibi ranta ve hemen alıp satayıma döndü olay.

tabi ev satıyorsun satayım desen yarın gidecek birşey değil. belki 2 sene bekleyeceksin. artık herkes cebinden tık diyince 500 k çıkaramıyor.

Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
    Evet birde işin o yönü var , kredi faizlerinin dusuyor daha dusmeden ev fiyatları artıyor .

Doalrla ilişki kuruyorum cunku herseyin fiyatı dolara gore artıyor . ister istemez insan kıyaslama yapıyor . baklava olmuş 100 tl kilosu . 500 bine aldıgın evi alırken baklavanın kilosu 40 liraydı mesela

Bankaların mevduat fazilerini % 25 lere cıkardıgı gunlerin bir kac ay sonrası belki alım icin iyi fırsattı .

Faizlerin tepe oldugunu dusunenler riske girip aldı .. dusunmeyip doların 10 lara gidecegini dusunen selcuk gezerciler ise almadı .

Onceden kestirmek gerekiyor bazen , kredi fazilerinin %1 in altına dusecegini , daha dusmeden 2 ay once .
    dolar çıksa sen ben daha çok fakirleşiriz.. bu 1

ikincisi .. dolar düşsse yine hiç bir ürüne indirim gelmeyecektir.

bakınız doların 7.10 dan 5,1 düşüş sürecine. ev fiyatları yükselecek tezini savunmak kolay ama satışa gelince işte orda sıkıntı.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    dolar çıksa sen ben daha çok fakirleşiriz.. bu 1

ikincisi .. dolar düşsse yine hiç bir ürüne indirim gelmeyecektir.

bakınız doların 7.10 dan 5,1 düşüş sürecine. ev fiyatları yükselecek tezini savunmak kolay ama satışa gelince işte orda sıkıntı.
    Dolar duserse ndirim gelmeyecegi belli zaten bkz araba fiyatları doalrın en yuksek oldugu zamandaki fiyatlar sanırım .. hani bi vida sıkma aparatı var lokmamı derler oyle bir sey , vidayı sıkarken sola dogru , kavrama yapar ve sıkar ,diger sağ tarafa taraf boşa doner , vida sıkmayı kolaylaştırır..işe buda onun gibi dolar yukarı cıkarken kavrama yap , fiyatı tl karsılıgı guncelle.. duserken boşa dön.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ev fiyatları yükselecek yatırım olsun diye aldım.

500 k bayıldım. 600 e satmam 1 sene sürdü örnek.

sattım 600 e.

yine al yatırım yapcam.. almaya kalksam 600 650 .

bu yatırımın tam olarak neresi cazip ?
    Sn emlak dedim ya o iş bitti.Tüm yatırımlar için bir grafik görmüştüm.Yatırımların yatay zamanı olayları yönlendirenler topluyor bahse konu enstrumanı( borsa emlak,altın, gümüş ,hatta lale soğanı ).Grafik 30 derece ile arttığında kurumsal akıllı yatırımcılar,45 derece ile arttığında bireysel akıllı yatırımcılar 60 70 derece ile arttığında ve zirvede halk alıyor.Sonra durgunluk devresi geliyor en son çöküş.Durgunluk ve çöküşte deminki sıralama ile herkes satmaya çalışıyor.Bu hemen hemen balonlaşmış her enstrumanda geçerli bir şey bence.Şimdi durgunluğun sonlarındayız,ben bir çöküş bekliyorum emlakta.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn emlak dedim ya o iş bitti.Tüm yatırımlar için bir grafik görmüştüm.Yatırımların yatay zamanı olayları yönlendirenler topluyor bahse konu enstrumanı( borsa emlak,altın, gümüş ,hatta lale soğanı ).Grafik 30 derece ile arttığında kurumsal akıllı yatırımcılar,45 derece ile arttığında bireysel akıllı yatırımcılar 60 70 derece ile arttığında ve zirvede halk alıyor.Sonra durgunluk devresi geliyor en son çöküş.Durgunluk ve çöküşte deminki sıralama ile herkes satmaya çalışıyor.Bu hemen hemen balonlaşmış her enstrumanda geçerli bir şey bence.Şimdi durgunluğun sonlarındayız,ben bir çöküş bekliyorum emlakta.
    işte anlatamıyoruz )))

Sayfa 248/1002 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •