Sayfa 248/263 İlkİlk ... 148198238246247248249250258 ... SonSon
Arama sonucu : 2097 madde; 1,977 - 1,984 arası.

Konu: BRISA - Brisa Bridgestone

1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Nisan ayına kadar almama kararındayım.

Büyükşehirlerde oto kullananlar,
    Herkese selamlar....
    Uygun görürseniz konuyu biraz daha irdelemeye devam edelim....

Sn Oralet Osman bize o kadar güzel bilgiler verdi ki....

Yukarıda alıntıladığım iki cümlesinin sosyo-kültürel açılımını yapmak istiyorum...

Ne zamana kadar talep ötelenmesi olabilir?
    İlk etap da bahar gelene kadar....
    Yaz bitti ,okullar açıldı mobilite azaldı....
    (büyük)Şehir içinde kısa mesafelerde araç kullanımı tekrar yaygınlaştı...
    Kabak lastik şehir içini şimdilik idare eder....
    Ancak bahar/bayram tatili/yaz ile memleket-yazlık gibi uzun mesafelere yolculuk yapılacak...
    Uzun mesafelere de kabak lastikle gitmek riskli...

Saygılar/Başarılar.....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2. Sadece kabak olarak değerlendirmemek lazım örneğin şu anda aracımdaki Goodyear Vector 2 dört mevsim lastiği 2021 Ocak ayında almıştım, 33 ay olmuş. Diş derinliği hâla güvenli sınırda ancak lastikteki yol tutuşu sağlayan kauçuk zamanla özelliğini yitiriyor ve yol tutuşunu önemli ölçüde kaybediyor, fren mesafesi uzuyor.

Yıllar önce Goodyear Türkiye gn müdürünün röportajını izlemiştim, adam demişti ki "Lastik çok şanssız bir ürün. İnsanlar gömleği, ayakkabısı, gözlüğü eskiyince almaya zevkle giderler ama lastik almaları gerektiğinde söverek giderler yine masraf çıktı diye"

Lastiği bırakın garantisi bitmiş araçlarının yağ değişimini bile uzatıyor insanlar, bir kaç ay daha değişmesek ne olacak sanki diye. 15.000 km / 1 yıl periyodunda hangisi önce dolarsa denen bakım aralığında adam 1 yıl dolmasına rağmen 11.000 km yapmışsa yağı değişmiyor artık, zaten az biniyorum 2-3 ay sonra değiştiririm diyenleri okudum ben.

Cidden hayati önem arz etmeyen harcamalar sürekli ertelenmeye başladı.

Benzincide köpük+ su 100 lira olmuş, ben de sadece su tutuyorum artık, köpük jetonu almıyorum.

3. Sn Oralet Osman....
    Brisa/sektör yabancısı bizlere o kadar yerinde ve güzel bilgiler veriyorsunuz ki...
    Müsadeniz olursa son gönderinizi Goodyear başlığında da paylaşmak isterim....
    Aynı konuyu ordada irdeliyoruz da....

Saygılar/Başarılar....

almayın almayın. ben 1-2 ay içinde 4 yıl dolduğundan alacağım. talep olmasında pazarlık gücümüz olsun. ama fiyatı yerlerde sürünen hissenin bende itibarı yok, başka lastik alacağım.

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Sn Planner soruyorum size;Hayat pahalılığının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde otomobilinizin lastiklerini yenilemek öncelikleriniz arasında kaçıncı sıradadır?

Saygılar/Başarılar....
    Sn. Tengri Han hocam selamlar, mesajınızı yeni görüyorum. Bir kaç gündür bilgisayar başına geçemedim. Kusura bakmayın cevap vermemiş gibi olmasın.

Sn. Oralet_Osman zaten benim size vereceğim cevabın aynısını vermişler.

Öncelikler sıralamasında olmazsa olmaz bir tüketim ürünü değil, insanlar çoçuklarının kırtasiye masrafı için bile bu kadar düşündüğü zorlandığı bir ortamda lastiği 1 sene bile bekletseniz olur. Hele ki artık 4 lastik ciddi bir tutara tekabül ediyorken.

Ancak daha önceki görüşümü tekrar yineleyeyim. Sanırım farklı yatırım anlayışı ve methodlarına sahibiz. Ben portföyün büyük bir kısmını bugünkü sektörel verilerden ziyade, ilerleyen süreçte (6ay-1yıl vade) canlanabilecek ve bugün fiyatı oldukça ezilmiş sektörlerin iyi şirketlerini seçmek üzerine yoğunlaşıyorum. ve kendimce belirlediğim vadeden daha kısa sürede görece iyi bir getiri elde ettiysem, hisseye aşık olmadan pozisyon değişimi yapıyorum. Yoksa tutuyorum, ki bazen inandığım bir sektör/hisseyse -50% zararları absorbe edebiliyorum kendi adıma. Bu süre zarfında çok daha iyi bir fırsat görürsem kar/zarar projeksiyonunda kol kesip değişim de yaptığım oluyor. Aslına bakarsanız bu anlamda bizim genel küçük yatırımcı profilinden biraz farklı olduğunu söylemem gerek.

Yani momentum doğrultusunda bir strateji gütmüyorum bu sektör özelinde.

O sebeple güncel veriler ve mevcut tüketim yönelimleri konusunda hemfikiriz. Kısıtlı bir bütçeye sahip kimse evde çocuğunun eşinin yüzünü gülümsetecek bişey almak varken gidip bir makinaya lastik almayı hedeflemez diyeyim.

Saygılar benden,

6. Sn Planner
    Kesinlikle yatırım stratejinizi sorgulamak değil amacım....

Ben Brisa için " O YIL BU YIL MI?" diye inceliyorum...
    Fiyatı x2 x3 x4 yapacağı yıl bu yıl mı diye incelemekte sorup sorgulamaktayım....
    Kişisel kanaatim o yıl bu yıl değil...

Umarım herşey gönlünüzce olur...

Saygılar/Başarılar...

7.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Sn Planner
    Kesinlikle yatırım stratejinizi sorgulamak değil amacım....

Ben Brisa için " O YIL BU YIL MI?" diye inceliyorum...
    Fiyatı x2 x3 x4 yapacağı yıl bu yıl mı diye incelemekte sorup sorgulamaktayım....
    Kişisel kanaatim o yıl bu yıl değil...

Umarım herşey gönlünüzce olur...

Saygılar/Başarılar...
    Hocam siz KARAKARTAL lısınız galiba

8. Biz gene insanlığımızı yapalım ve yayınlayalım.

2024/2023/2022/2021 6 aylık bilançolar..

Doyumsuzluk,ihtiras ve ahmaklık güzel bir şey,

yarattığı fırsatlar açısından.

Sayfa 248/263 İlkİlk ... 148198238246247248249250258 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •