Sn Planner soruyorum size;Hayat pahalılığının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde otomobilinizin lastiklerini yenilemek öncelikleriniz arasında kaçıncı sıradadır?
Saygılar/Başarılar....
Sn Planner soruyorum size;Hayat pahalılığının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde otomobilinizin lastiklerini yenilemek öncelikleriniz arasında kaçıncı sıradadır?
Saygılar/Başarılar....
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Sn Planner neden bu soruyu sordum size konunun yabancıları için açıklamama müsade edin ltf ;
Biliyorsunuz Brisa ve/veya lastikçiler için 3 tip müşteri var
1)Sıfır otomobil üreten TR de ki fabrikalar....
2)Otomobilinin lastiğini yenilemek isteyen bireyseller
3)İhracaat
Otomobilinin lastiğini yenilemek isteyen bireyseller toplam pazarın %30 ila 50 sini oluşturuyor..
Tekrar soruyorum size Sn Planner;Bu zor şartlarda mecbur kalmadıkça otomobiliniz lastiğini değiştirirmisiniz?
Saygılar/Başarılar....
Brisa en son yatırımcı sunumunda araç fabrikalarına satış ile lastikçilere giden bizler için yenileme satışları oranı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam %70'e 30 gibi bir şeydi ama hangisi 70 hatırlamıyorum
Öncelikle cevabınız için tşkler....
Evet beklediğim ve/veya doğru cevap budur....
Tüketiciler survivor koşullarında erteleyebileceği ihtiyaçları sonuna kadar ötelerler....
Sanırım bu soru cevaplarla neyi anlatmak istediğim net bir şekilde anlaşıldı....
Bu konu anlaşıldı ise bir başka olasılık üzerine tartışmaya varmısınız?
Sn Oralet Osman size bir başka sorum olacak;
1)Yıllardır hangi markayı kullanıyorsunuz?
2)Allah nasip ederse Nisan ayında gene aynı markayı mı alacaksınız?
Saygılar /Başarılar
Yaz kış lastiği olayından bıktığım ve şehir içi araç kullandıpım için 2015 den beridir 9 yıldır 4 mevsim tabir edilen lastiklerden kullanıyorum. 2015 - 2021 arası 6 yıl Michelin, 2021 den bu yana da Goodyear 4 mevsim kullanıyorum.
Goodyear 3 yılını doldurdu ve verimlilik özelliğini de kaybetti, niyetim Lassa nın yeni çıkan ve etiket değerleri (fren mesafesi ve yakıt tüketimi) çok iyi olan hem de elektrikli araçlarda da kullanabilen Revola modeliydi ama erteledim. Nisan ayına kadar almama kararındayım.
Büyükşehirlerde oto kullananlar, aracınızın yol bilgisayarına bakın, ortalama hızınızın 35 km/s civarında olduğunu göreceksiniz.
Ortalama 35 km hız ile giden hepimiz için çok pahalı lastiklere gerek yok. Lassa Greenways de gayet iş görür lastik.
Tercihim Brisa grubuna ait Lassa Revola ya da aynı lastiğin halefi olan Bridgestone T005 almak. Madem şirkete ortağız Brisa ürünü kullanalım.
Daha önce Lassa Miratta kullanmışlığım var ve memnundum. 110 km üzerine hiç çıkmadığım ve makas atarak ani, sert şerit değiştirmeler yapmadığım için bana standart bir lastik fazlasıyla yetiyor.
Evet beklediğim ve/veya bir başka doğru cevap...
Sn Oralet Osman çok standart/ortalama ama bir o kadar da akıllı bir tüketici....
Survivor koşullarında nerelerden kısa bilirim? i kendince araştırmış ve bulmuş....
Hepimiz gibi...
Sn Oralet Osman ın verdiği cevaplardan şu iki sonuca ulaşabilirmiyiz?
Ortalama bir Türk lastik tüketicisi önümüzdeki sene Nisan ayına kadar
1)Lastik talebini öteleyebildiği kadar öteleyecek
2)Lastik standartlarını sorgulayacak mümkünse düşürecek....
Sanırım kısa net ve açıklayacı oldu....
Feyz alacağım itiraz ve/veya katkılarınızı okumaktan memnuniyet duyacağım....
Saygılar/Başarılar.....
Yer İmleri