Artan

286,25 9.99 15:46
92,60 9.98 13:55
295,50 9.95 15:47
81,20 9.95 15:47
56,95 9.94 15:39
Artan Hisseler

Azalan

27,20 -9.99 13:55
39,54 -9.97 15:48
16,09 -9.96 15:48
15,09 -6.62 15:48
38,04 -5.98 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

7.314.213.674,50 15:48
4.150.525.147,00 15:48
3.902.248.960,50 15:48
3.773.904.396,75 15:48
3.771.989.160,40 15:48
Tüm Hisseler
Sayfa 25/846 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yurt içinde üretim yapan yerli ve yabancı firmalar Yerli üretim logosu kullanabileceklermiş.

Umarım %100 yerli üretime uygulanır. vestel gibi, pahalı teknolojik parçaları ithal edip, ucuz ve düşük teknoloji üretimi içerde yapıp "yerli üretim " diye kaktırmaya çalışanlarda değil.

Logo bu.

4352423-bjpg_Ofewa.jpg
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hükümetle damadı kasayı boşaltmış, harıl harıl para arıyorlar.

TOKİ, erken ödeyene %24 indirim yapmaya başladı. 7 sene önce erken ödeyene hak ettiğin halde kuruş yoktu.
    Bedelli çıkardılar, 500bin kişiden para alacaklar.
    İşsizlik fonunu zaten kullanıyorlardı, rahat kullanmak için varlık fonuna yani kendine bağladı.
    Yabancılardan vatandaşlık isteyene 500bin dolara vatandaşlık satıyorlar. Fiyatı kırdılar.
    Yurda para getirene hesap sormam dedi.
    Vergi barışı adı altında ne koparabilirim yaptı.

Ormanları satışa uygun yasal düzenleme çıkardılar.
    Bi çok ormanlık alanı imara açmaya çalışıyorlar...

vay vay vay...

Hovarda aile reizi evde ne var ne yok sattı, ailenin parası varmış gibi gösterdi. Evde satacak tek şey kalmayınca evi satışa çıkaracak.

Sınırlar fiilen kalkmıştı, yasal olarak kaldırıp "peçete" parası isteyecek, az kaldı.
    @NeAcaipDunya

3.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    hükümetle damadı kasayı boşaltmış, harıl harıl para arıyorlar.

TOKİ, erken ödeyene %24 indirim yapmaya başladı. 7 sene önce erken ödeyene hak ettiğin halde kuruş yoktu.
    Bedelli çıkardılar, 500bin kişiden para alacaklar.
    İşsizlik fonunu zaten kullanıyorlardı, rahat kullanmak için varlık fonuna yani kendine bağladı.
    Yabancılardan vatandaşlık isteyene 500bin dolara vatandaşlık satıyorlar. Fiyatı kırdılar.
    Yurda para getirene hesap sormam dedi.
    Vergi barışı adı altında ne koparabilirim yaptı.

Ormanları satışa uygun yasal düzenleme çıkardılar.
    Bi çok ormanlık alanı imara açmaya çalışıyorlar...

vay vay vay...

Hovarda aile reizi evde ne var ne yok sattı, ailenin parası varmış gibi gösterdi. Evde satacak tek şey kalmayınca evi satışa çıkaracak.

Sınırlar fiilen kalkmıştı, yasal olarak kaldırıp "peçete" parası isteyecek, az kaldı.
    1- TOKI- Faydalanacagim cunku eldeki TL zaten getirisi olsa da eriyor, En azindan onu degerlendirip, TUFE endeskli aylik odemeler iyice fezaya cikmadan kurtulacagim
    2- Bedelli- ondan da birader faydalandi
    3- Issizlik fonundan - Yurtdisina cikmadan calistigim firma iflas etmisti kalan 3 aylik maaslarimizi almistik
    4- Vatandaslik - onu bedavaya almistik zaten 30 kusur sene once
    5- Yurda para getirmek, not sure about that
    6- Vergi barisi bir isimize yaramadi (firmamizla daha vergi cikacak is yapamadigimiz icin) ama turizm arazilerinde imar affindan faydalandik

Vallahi baktiginda adamlari desteklemeden herseyinden faydalanmisim, bunlari yazinca kendimi yuzsuz gibi hissettim acikcasi meger adamlar bana calismis

P.S. Yillarca anlattik/anlatildi dinlemediler, gostere gostere geldi gelen, icerde de disarda da ne huzur ne umut..Hakettik mi bunlari, haketmeyen yarimda oldugumu biliyorum ama tren yapacaz mecbur, kacarimiz yok.
    Istasyonlar, ekim ortasi kasim basi sonrasi 2019 mart nisan , daha da ilerde 2019 yaz ortasi...

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu almanlar hakkaten ilginç insanlar.

1. dünya savaşından harap çıktılar, yaklaşık 30 yılda 2. dünya savaşını çıkardılar. 30 yılda nasıl tüm dünyaya kafa tutacak kadar güçlendin.

2. dünya savaşından yenik ve harap çıktılar, abd emrine girdiler, çok kısa sürede kalkınıp güçlendiler, bugün sanayisi dünyada ilk 5 e giriyor, abd emrindende ufak ufak çıkıyorlar.

Avrupanın göbeğindeki eski Yugoslavyanın parçalanmasında büyük payları olduğu söylenmişti. Bugün yugoslavyanın yerinde, 3 ülke var. Sırbistan hırvatistan ve neydi ya bosna hersek galiba.

Bu hükümet başa geçtiğinden beridirde hep nefretlerini her türlü dile getirdiler. akp hükümet olmadan önce AB ye gireceksiniz diye imza çaktılar, akp icraatlarını gördükten sonra vazgeçtiler. akp li vekilleri almanyaya sokmuyorlar. akp ye her fırsatta hakaret ediyorlar, aşağılıyorlar.

Ama her seçimden öncede erdoğanı çağırıp fotoğraf veriyorlar.

erdoğanı önce en nefret ettiği trump çağırıyor, sonra merkel. beraber TV lerde görünüyorlar. Buda erdoğanın seçimlerde elini güçlendiriyor. eğitimsiz kesim almanya ve abd başkanlarıyla görünce, erdoğanı önemli kişi sanıyor.

Nefret ettikleri adamı her seçim öncesi neden onurlandırıyorlar.???
    Aslında ülkeyi en çabuk batırıp parçalayacak insan hükümette kalsın istiyorlar. Bu ülkenin batmasını istiyorlar, bunu başaracak kişide bu aralar malum erdoğan.

Almanların diğer özelliği vahşi olmaları. İki dünya savaşında başrollerdeydiler. Tabi detay bilmiyorum, orada çok etkin bir yahudi azınlık var. Aptal alman sürülerini kullanmış olabilirler.

Yugozlavyayı parçaladılar, şimdi bizi parçalamak istiyorlar. pkk ve fetö korunuyor, maddi ve silah desteği yapıyorlar.

Yani adamlar o kadar aç ve hırslıki. Üçüncü dünya savaşınıda almanlar çıkarırsa şaşırmam.

Bazı alman bilim adamları kendilerini kazaklarla aynı soydan gelmiş sayıyor. Pek çok alman kazakistana yerleşti, kazakların içinde sarışın ve mavi göz yokken, şimdi çok var diyorlar. İki ülke sınır olsa birleşecekler. Aslında alman ve kazak milleti, tip olarak benzemiyorlar. Almanları tip olarak biliyorsunuz, kazaklar ise bildiğin asyalı çekik gözler. Almanlar şempanze, kazaklar makak maymunlarından evrilmiş olmalılar. Tipleri ve huyları bu maymunlarla aynı.

Mesela bir almanın fotosunu, bir şempanzeninki ile yan yana koyun. Hangisi şempanze, hangisi alman ayırt edemezsiniz.
    Şaka şaka, hakaret gibi oldu.
    Bende şempanze ve orangutan karışımıyım.
    Kendimi de söyledim ki almana hakaret olmasın. Espri ve tespit sadece.

Dahada ilginci, bazı alman bilim adamları demicem tüm almanlar, kendilerini aryan sanıyor. Aryan, İRAN kelimesinin almanca söylenişi gibi bişey. Yani iranlı ve o bölgenin insanı sanıyor. O bölge, mezopotamyadan başlayıp, batı hindistandaki INDUS vadisine kadar gider. Tüm medeniyetin, felsefenin, dinlerin doğduğu yerler.

Almanlar biz İran lıyız diyerek, kendilerini medeniyetin kaynağı olarak görüyorlar.

Bazı alman bilim adamları ise, Sanskritçeyi hintlilere biz öğrettik, vedik kültürü bizim eserimiz diyecek kadar da aptallar. Sanskritçe vedik den geliyor, vedik kültürüde sanıyorum alfabe nin başlangıcı olarak görülüyor bazı yerlerde. Yani almanlar sanskritçe ve vedik kültürünü sahiplenerek alfabeyi dünyaya biz verdik. Üstün ırkız demeye getiriyorlar.

Bu konuyu halen araştırıyorum.
    Mantıken alfabenin damga(Tamga) lardan çıkmış olması gerekir. En mantıklı varsayım bu olabilir.

Her neyse, ben niye bu konuya girdim anlamadım. Hemen ekonomiye döneyim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ağustos ayı Banka kredili konut satışları, önceki yıl aynı aya göre %70 düşmüş. Konut satışı ise %12,5 düşmüş.

Bankalar bu kredili satışlardan iyi kazanıyorlardı. Kazanç kapılarından birinden su az akacak. Ama vatandaşa başka yerden geçirerek bu farkı kapatıp artıya geçer diye düşünüyorum.
    Fikirde vereyim, "bankamızın önünden geçtin" kesintisi.
    Nasıl olsa artık kameralar yüz tanıyor. Banka sistemleride birbirine bağlı. A bankasının önünden geçen B bankası müşterisinin B bankasındaki hesabından 25 kuruş anında kesilerek aktarılır. Vatandaş acıyı hissetmez, bankalar günde milyonlarca kişi şubelerin önünden geçeceğinden, voliyi vurur.

Bu sistemi, bütün büyük sayıda üyesi olan şirketler yapıyorlar. Mesela Türk telekom hattım var. Beni bişeye haberim olmadan üye yapmış. 2 ay 11 TL kesmiş. Farkedince iptal ettim. Ama 22 TL gitti. Geri almaya kalk, masraflar 22 TL yi kat kat aşacak. Bu firmanın 20milyon üyesi olsa, üye başı her yıl bu sistemle 5 TL çarpsa, yılda 100 milyon eder. Bunu hep yapıyorlar, devlette hep seyrediyor. Kişisel olarak mahkemeye git al deniyor. Her yıl 50 milyon kişi mahkemelere. Böyle deli saçması şey olurmu.? 5 TL geri alcam diye 100 TL harca, tonlada vakit. Şirketler bunu bildiğinden sürekli vur kaç yapıyorlar. DEVLETTE 20 YILDIR SEYREDİYOR

Araba kredili satışı ve konut kredili satışları düşüyor. Banka değerlemeleride düşecek. Orta-Uzun vadede BIST açısından kötü.

Yabancıya yapılan satış ise %126 artmış. Ama dediğimiz gibi boşluğu dolduramıyor, toplamda 3-4 bin satış.
    Alanlar ise, eskiden ingiliz, alman dı. Şimdi Irak, İran, Suudi arabistan başı çekiyor. Birazda ruslar alıyor.

Maalesef içeri gelen para FAİZ ve KAR PAYI OLARAK her yıl dışarı çıkıyor. Ülke kalkınamıyor. Son yıllarda yetişmiş eleman göçüde yüksek miktarda.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    18bin şikayet olmuş, yaklaşık 2000 Tane haksız fiyat artışı belirlenmiş.

Bana komedi gibi geldi. Haksız olup olmadığını nasıl belirleyeceksin.?

Sen bir mal satıyorsun, aylık kazancınla aile geçindiriyorsun.
    Ürettiğin ürünün ithalatla dovizle alakası yok.

Dovize ve diğer pahalılığa bağlılığı sıfırlamak için ne yapalım. Marul üretelim, suyu dereden olsun. Tohumuda satın almadık, geçen yılki marulun tokumu diyelim. Tabi önceki yılın marulunun tohumu işe yarıyormudur bilmem. Genetikle oynanmadan önce işe yarıyordu. Genetikle oynandıktan sonra, geçen yılın sebzesinin tohumunu kullanamıyorsun, ürün vermiyor. Her yıl tohum alman lazım, bunun içinde izinde imzası bulunan siyasetçiye teşekkür edin.

Ne dedik. Marul ektik, tohum atamızdan kalmış, suyu dereden almışız. Yani döviz artışıyla bağım SIFIR.

Ama marulu 1 TL ye satarken 2 TL yapmışım.

Hükümetin damadı anında polis arabalarına atladı, kapıma dayandı "vay namussuuuuuuz halk düşmanı." diye.

Niye dedim.

Marul 1 di 2 yapmışsın.

Yaptım.

Niye yaptın.?

Çünki çocuğum okula başlıyor, okul masrafı 1 di 1,5 olmuş, haftada bir bakkala gidiyom, ürünler 1 di birbuçuk olmuş, kızım büyüdü cep telefonu istiyor, büyük ekranlı olmazsa kimse insan yerine koymaz, kızım benim herşeyim cep telefonu alacam 1 di 2 olmuş, benzin alacam traktör için 1di 1.5 olmuş, elektrik evde kullanıyom 1 di 1,5 olmuş...

Marulu ben 2 değil 3 yapsam yine geçinemiyom sen ne diyon GDOlu ibibik...
    Benim maliyetim marul üretirken artmadı ama satın alacağım temel ihtiyaçlar bile arttı. Arabadan evden vazgeçtim, karnımı zor doyurur hale geldim.

Al bakalım burdan yak.

Şimdi nasıl değerlendireceksin haksız zam yaptığını.?

Bankalara ceza yazabildinmi.? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Araba firmaları geçen sene 4 ayda enflasyon ve doviz fiyatları artışından daha yüksek zam yaptılar, ceza yazabildinmi? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Dolar üstünden kira alanlara ceza yazabildinmi yazamadın, sende dolarla kiralamış ve kiraya vermişsin.

vatandaşı yakaladık... zaten başkasına gücün yetmez...

Benim yöntemimi yazmıştım. İlk yapanın kafasını kıracaksın ibreti alem için. Tabi ben başta olsam, hiç buralara olay gelmezdi ama o ayrı konu...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    18bin şikayet olmuş, yaklaşık 2000 Tane haksız fiyat artışı belirlenmiş.

Bana komedi gibi geldi. Haksız olup olmadığını nasıl belirleyeceksin.?

Sen bir mal satıyorsun, aylık kazancınla aile geçindiriyorsun.
    Ürettiğin ürünün ithalatla dovizle alakası yok.

Dovize ve diğer pahalılığa bağlılığı sıfırlamak için ne yapalım. Marul üretelim, suyu dereden olsun. Tohumuda satın almadık, geçen yılki marulun tokumu diyelim. Tabi önceki yılın marulunun tohumu işe yarıyormudur bilmem. Genetikle oynanmadan önce işe yarıyordu. Genetikle oynandıktan sonra, geçen yılın sebzesinin tohumunu kullanamıyorsun, ürün vermiyor. Her yıl tohum alman lazım, bunun içinde izinde imzası bulunan siyasetçiye teşekkür edin.

Ne dedik. Marul ektik, tohum atamızdan kalmış, suyu dereden almışız. Yani döviz artışıyla bağım SIFIR.

Ama marulu 1 TL ye satarken 2 TL yapmışım.

Hükümetin damadı anında polis arabalarına atladı, kapıma dayandı "vay namussuuuuuuz halk düşmanı." diye.

Niye dedim.

Marul 1 di 2 yapmışsın.

Yaptım.

Niye yaptın.?

Çünki çocuğum okula başlıyor, okul masrafı 1 di 1,5 olmuş, haftada bir bakkala gidiyom, ürünler 1 di birbuçuk olmuş, kızım büyüdü cep telefonu istiyor, büyük ekranlı olmazsa kimse insan yerine koymaz, kızım benim herşeyim cep telefonu alacam 1 di 2 olmuş, benzin alacam traktör için 1di 1.5 olmuş, elektrik evde kullanıyom 1 di 1,5 olmuş...

Marulu ben 2 değil 3 yapsam yine geçinemiyom sen ne diyon GDOlu ibibik...
    Benim maliyetim marul üretirken artmadı ama satın alacağım temel ihtiyaçlar bile arttı. Arabadan evden vazgeçtim, karnımı zor doyurur hale geldim.

Al bakalım burdan yak.

Şimdi nasıl değerlendireceksin haksız zam yaptığını.?

Bankalara ceza yazabildinmi.? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Araba firmaları geçen sene 4 ayda enflasyon ve doviz fiyatları artışından daha yüksek zam yaptılar, ceza yazabildinmi? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Dolar üstünden kira alanlara ceza yazabildinmi yazamadın, sende dolarla kiralamış ve kiraya vermişsin.

vatandaşı yakaladık... zaten başkasına gücün yetmez...

Benim yöntemimi yazmıştım. İlk yapanın kafasını kıracaksın ibreti alem için. Tabi ben başta olsam, hiç buralara olay gelmezdi ama o ayrı konu...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün USD düştü. Her fırsatta yükselen USD yi ne düşürdü.? 625 ek faiz bile kalıcı düşüş sağlamadı. MB piyasaya VIOB a girdi yine kalıcı düşüş sağlayamadı.?
    Ne düşürdü.?

Görünürde sebebi yoksa. Yarın neyin düşürdüğünü anlarız.

Eğer OVP de, bankalara halkın parasını-vergisini verecek düzenlemeler yapılmışsa.

O zaman anlayacağızki.?

hükümetle damat, bankalarla anlaşmış. Siz dövizi düşürün, bizde size halkın sırtından para verelim.

OVP den sonra bankalara para aktarımı varsa ve USD 6 TL altına düşerse.

Bu adamlar bankalarla paarlık yapmış demektir.

Buda teröristle pazarlık yapmaktan farklı değil.
    Hoş adamlar antrenmanlı, apo ilede az pazarlık yapmadılar, haburda çiçeklerle karşıladılar filan. Bi ara apo ve sürüsüne laf söylemek cesaret isterdi. Bi türkücü var, ona laf söyleyenler zor duruma düşmüşlerdi.

Her neyse... ülke hırsız yuvasına döndü, her yerden saldırıyorlar. banada istanbul ve elazığdan saldıran 2 hırsız var.
    Biri devlet kurumu, alenen şantaj yapıyor, yüzlerce kişiyi haciz ve icra ile tehdit ediyorlar. Diğeri istanbulda bi kooperatif. Kaçak kat çıkıp üstüne yatmışlar, cezayı üyelere ödetiyorlar. Olacak işmi. Katil olmak işten bile değil...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 25/846 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •