Bence doğru bir çıkarım yapmışsınız. Kasadaki nakitin faiz getirisi ve mevcut üretimle bu mümkün.
Benim merak ettiğim iki detay var. Aslında bu iki detay; şirketi, karlılığını ve gelecekteki değerini doğrudan etkileyecek detaylar. Konuya dair bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilir.
1- Bildiğiniz üzere, dünyadaki altın kaynakları giderek tükeniyor. Yeni keşifler şart. Kozal, ilerleyen yıllarda üretimini 300-400 bin onsa çıkarıp devam ettirecek bir maden zenginliğine sahip olacak mı? Ülkemizde yeteri kadar çıkarılmaya hazır altın madeni var mı? Mesela gelecek 30 yıl?
2- Aşağıdaki fotoğraf, yıl yıl Kozal'ın rezervlerini gösteriyor. O gri kısım, yani kaynaklar neden azalmış? Çok ciddi bir düşüş söz konusu. 2017'de 7 milyon ons, bu yıl 3,1 milyon. Servet gitmiş. Sebebi ne? Gubrf'e verilen Söğüt mü?
Aslında bir başka konu daha var.. O Söğüt, en başta Gübre'nindi diye okudum bazı haberlerde. Bu doğru mu? Sadece anlamaya çalışıyorum; birileri Kozal'ı adil mi yönetecek, yoksa kamu bankalarına mı benzeyecek diye.
Yer İmleri