Sayfa 25/25 İlkİlk ... 15232425
Arama sonucu : 194 madde; 193 - 194 arası.

Konu: Dolarda yükseliş kaçınılmaz xxvı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,276
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Altın fiyatlarının yükselişi ile ilgili çok sayıda you-tube videosu var.

Bunların tümü ingilizce, o nedenle link koymadım.

Özetle söylenen şu, genel olarak 3 tip altın alıcısı var.

Merkez bankaları, gold ETF şirketleri ve bireyler.

Bu fiyatlardan bireyler altın almıyormuş, ( bunu yazdığım saatlerde Altın'ın onsu 3.886 dolar.)

Bu bireyleri değiştirelim, küçük yatırımcılar diyelim.

Soru şu diyorlar, eğer bu küçük yatırımcılar altın almaya başlarsa, altın nereye varır..?

İkinci risk de şu, ani yükselişi eğer risk olarak düşünürsek, ABD yönetimi altın fiyatını devalue eder mi.

Yani ABD, altının onsu 20.000 dolar oldu, der mi..?

Fed'in bunu yapmasında hukuki bir engel yokmuş, eğer ons 20.000 dolar derse ve bu değerde altın sertifikası çıkarırsa, tüm borçlarını bu yolla kapatabilir diyorlar.

ABD dışında diğer merkez bankalarının altın toplamasının nedeni de bu olasılığa karşı tavır diyorlar.

Benim kişisel tahminim bu olur mu olmaz mı bilmem ama bu tartişmalar sırasında ons altının 6.000 doları aşacağını düşünüyorum.

Bekleyip göreceğiz.
    Önce 4000 doları görelimde üstü zaten 5000,onun üstü belirsiz,düne kadar onsun 80 yılında 850 dolar altının karşılığı 2500 olurmu diyorduk şimdi onun %50 üstünde,bu çok büyük rakam bana göre,1977 yılıylan 2000 başlarında altın teneke fiatındaydı,850 dolara 3 senede gelmişti ons 150 dolarken,2000 başlarında 300 dolar desek onsunu 25 senede son zirveyi görmüş yani 3900 doların az altında,80 yılından 2000 yılına kadar devamlı düşmüş yani 20 sene boyunca,2000 sonrası 25 sene boyunca devamlı yükselmiş,bana göre dikkatli olmak lazım,bizde dolar devamlı baskılanıyor birde o yönü var,ons düşse bu sefer dolar yükselişini göz ününde bulundurmak lazım,doların esas değerinin 60 deniliyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,276
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Yahu G. Amed abi nerelerde, bu kadar uzun süre g.tlük yapmadan duramazdı?
    Artık uslandı galiba abuk sabuk yazmıyor,sanırım birikim yapıyor yakında paylaşımlarla ortaya çıkar.

Sayfa 25/25 İlkİlk ... 15232425

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •