Dün sadece Bim ve BE geri alım yapabildi. Belki Enka da yapmıştır, kendi hissesine sahip çıkabilen şirket sayısı borsa genelinde çok az, böyle zamanlarda ortaya çıkmayacaklarsa ne zaman çıkacaklar diye bakarım.
Son 2 yılda İlaç önceki yıllara göre temettüsünü düşürmüştü, özellikle pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sadece 50 milyon lira vermişti. Temettü düşük geldi ama holdingin nakit pozisyonun olumsuz gitmesi için bir neden görünmüyor, öncelikle Esan holdingin nakit pozisyonuna son 2-3 yıldır ciddi katkı vermiş olmalı.
Vitra ve yapı grubu topluluğun üstünde kambur gibi duruyordu, bunun da geçmişi Alman şirketlerine yapılan yatırımın finansmanı kaynaklı gibi varsayılıyordu. O yatırımların üzerinden çok uzun zaman geçti, ayrıca Vitra Karo'ya 2 seferde sermaye ilavesi konuldu. Vitra'nın borçları son 2 yılda yeteri düzeyde temizlendiyse holding de çok iyi temettü verebilecek duruma gelmiş olabilir. Olabilir diyorum çünkü hiçbir şey bilmiyoruz. Diğer taraftan BE de holdingten para çıkartacağı zaman bunu meşru yoldan yapıyor diye varsayıyorum, yani temettü dağıtımı kendisinin de menfaatinedir.
Benim beklentim 30 milyon Euro civarı temettü dağıtmasıdır, diğer borsa şirketlerine ayak uydurmak amacıyla biraz kısıp 20 milyon Euro eşleniği lira bir tutar da dağıtabilir.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri