Sayfa 252/1024 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. 250k
    vakıfbank 12,50
    Akbank 12,00
    finansbank 12,30 (temdit)
    denizbank 12,75

Saygılar

Discovery Elite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

USD icin de sole bir hesap yaptim..

%3,00 brut USD faiz ve USD in ilgili donemi icinde 0.028 lira deger artisini baz alinca %11,29 cikan mart enflasyonu ile basabas olabiliyoruz..

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yanlış, tüik'in rakamlarını 2 ile çarpacaksınız,hiç şaşmaz bu formül.

enflasyon 2x11,29=22,58 cikan mart enflasyonu ile basabas olmak icin min. %25 brüt almak gerekiyor. bir senelik dolar getirisinin %25 olmasını bekliyorum,yani aslında bir reel getiri yok sadece paranın değeri korunuyor.

bunları dinlediğinizde enflasyonun artmasının suçunu gıdaya atıyorlar.
    istiyorlar ki iphone un fiyatı artarken domatesin fiyatı artmasın.
    istiyorlar ki fiyasko dış politikanın bir etkisi olmasın.
    istiyorlar ki ülkede adalet/hukuk yerlerde sürünmesine rağmen bunun ekonomiye etkisi olmasın.

tek bir açıklama hep bir ağızdan: gıda, domates, maydanoz asıl suçlular.
    şok ..şok..şok.. domatesin fiyatı arttı. şok..şok..şok..kuru fasülye zamlandı..

oysa çiftçiye sorsan, girdilerin çok pahalı olduğunu anlatacak sana, yemin, ilacın, mazotun, gübrenin fiyatlarındaki fahiş artışı, bir işçinin yevmiyesinin geldiği seviyeyi, mahsülün istedikleri gibi olmamasının sonuçlarını, sürdürülebilirliği...bunları anlatacak.

ama sormuyorsun, enflasyonun artmasının suçunu çiftçiye yıkmış oluyorsun.

buna inanmak imkansız. bu doğru değil. hele hele ekonomiyi temel dinamikleri ile anlamaya çalışarak yatırımlarınıza yön veriyorsanız bu enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını göreceksiniz, hatta milli gelir rakamlarının da benzer şekilde inandırıcı olmadığını. biraz daha araştırmak isterseniz, liyakat kalmadığını ve kamuda yüksek israf ve denetimsizliğin diz boyu olduğunu göreceksniz.

görmezseniz ne olur ? beton lobisini ve kamuda savurganlığı ucuz mevduat ile finanse edersiniz. benim açımdan ise yatırım kararlarımın karşı bacağı olursunuz.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Hani ya faizler negatif şuan?
    Fiba, odeave aktif dışında hepsi negatif faiz veriyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    referandum bana risk geldi. risk büyük 50K dolar alsam 10 kuruş aşağıya gelse sorun olur bende. ha para büyük olsa (dudu kardeşimiz gibi) tınlamam ama para küçük daha da küçülmemesi lazım.
    Herkesin parasi kendine buyuktur.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

imzam da net bilgi mevcuttur........

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Hani ya faizler negatif şuan?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Hani ya faizler negatif şuan?
    Ahme onlarda negatif faiz veriyor, yukarıda brüt %25 hesapladım,bu hesap doğrudur. Eğer %25 mevduat faizi alırsanız paranız erimez. Ben yıllardır MB'den bu konuda bir hareket bekledim(ocak 2014 teki şok faiz artışını bir daha yapacağını sandım) ama kasımda sabır taşı çatladı.Artık ne olursa olsun TL ye dönmem,dün elime geçen az bir TL yide dolara çevirdim. TL yi sıfırladım. cüzdanda bile 200$ ile geziyorum,durum o kadar vahim.

8. Aktif bonoya paramın bir kısmıyla % 14.29 Faizle girdim, geri kalan bakiyeyi yarın aktaracam.

Alımı, satımı gayet kolay ve her yaptığınız işlem için ayrı ayrı bilgi formu e postanıza geliyor.

Sayfa 252/1024 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •