Sayfa 251/1024 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Yatirim taniminda bir anlasmak lazim Julia Hocam.

Altin almak, kasaya koymak yatirim midir ?

Tasarrufmudur ?

USD almak, yatirim midir, yoksa ABD Merkez Bankasina faizsiz kredi acmak midir.?

Milletce hep yanlislari yapiyor,dangalaklari seciyor, beton dokmeyi buyume saniyor, sonra bagiriyor, birbirimize giriyoruz.

Bu borsa forumu ise, hisse senedinde konusmak gerekmiyor mu ?

Bu sirketlere yatirim yapip, carpan hizlandiran etkiler yaratmamiz gerekmiyor mu ?
    Müsaade ederseniz yorum yapayım,birşeyi satın aldığınızda yatırımcı olursunuz.Çünkü düşüncenizde o,zaman içerisinde faizli yada faizsiz olarak değeri artacaktır.Ancak biz böyle düşünürken genel perspektifte durum ne olur.ABD yi genel tutumu açısından hiçbirimiz beğenmiyoruz,ancak dolar alarak parasını değerli hale getiriyoruz,yani zalime destek oluyoruz.Yine tutturmuşuz faizsiz kazanç diye altın en iyisidir diyoruz,kapitalist düzende onu almış dolara bağlamış.Borsamızdaki şirketler para dengesini kuramadıklarından,kazandıklarında da ben o kadar riske giriyorum o zaman parayı kimseye yedirmem mantığında davranıyorlar dolayısıyle temettü dağıtmak istemiyorlar.Güvenin sıfır olduğu bir piyasa içerisindeyiz,hem hükümet hem vatandaş.

Borsa konusunu yatırım diye bu topiğe sokup ah falan almayın. Sadece şunu söyliyeyim borsada niye yatırım yapılmaz onu anlasın herkes, ÇUKUROVA-KEPEZ ikiside devlet firması, ikiside faaliyette ve para basıyor ama gel görki bu şirketlere ortak olan küçük yatırımcıların hisseleri GASP edilmiş hemde kim tarafından ! bir ülkede devlet bunu yapıyorsa hangi aklı başında insan giderde borsada yatırım yapar ?

3.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    referandum bana risk geldi. risk büyük 50K dolar alsam 10 kuruş aşağıya gelse sorun olur bende. ha para büyük olsa (dudu kardeşimiz gibi) tınlamam ama para küçük daha da küçülmemesi lazım.
    kasım sonu ben bu işlere girerken bir zarar bütçesi oluşturdum, o yüzden kafam rahat. tabi o paraya gerek kalmadı, anaparamda eksilmedi. tl olarakta karım var. şimdi artık benim için bekleme zamanı. dolarlarımıda haziran başına kadar %4'e yakın faizden bağladım,oradan gelen parayla ortalama düşürüyorum, kafa rahat.

4. bugün jp morganın yorumunu dikkate almakta fayda var. erken seçim riski ortadan kalkarsa tcmb fonlama faizi aşağıya iner diyor. evet veya hayır çıkmasından ziyade erken seçim riski yoksa belki de bu göreceğimiz en yüksek faiz oranları bu sene. ama erken seçim ihtimali varsa, onu fiyatlıyorsanız, günlük gidip 17 nisanı görmek gerek.

5.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    bugün jp morganın yorumunu dikkate almakta fayda var. erken seçim riski ortadan kalkarsa tcmb fonlama faizi aşağıya iner diyor. evet veya hayır çıkmasından ziyade erken seçim riski yoksa belki de bu göreceğimiz en yüksek faiz oranları bu sene. ama erken seçim ihtimali varsa, onu fiyatlıyorsanız, günlük gidip 17 nisanı görmek gerek.
    http://www.haberler.com/maliye-bakan...455561-haberi/

Bu ortamda ne mevduat faizleri ne de fonlama faizleri düşer.

Dostlar hesaplanmis bilgi - yayalim

%15 stopaj li TL mevduat ile %11,29 cikan mart enflasyonu ile basabas olmak icin min. %13.28 brut faiz almak gerekir.
    %10 stopaj li herhangi bir yatirim araci ile %11,29 cikan mart enflasyonu ile basabas olmak icin min. %12.54 brut faiz almak gerekir.

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Odea da halen 13.50 varmı acaba !.
    Ankara temdit 32 gün 13.40 100 k +

8.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostlar hesaplanmis bilgi - yayalim

%15 stopaj li TL mevduat ile %11,29 cikan mart enflasyonu ile basabas olmak icin min. %13.28 brut faiz almak gerekir.
    %10 stopaj li herhangi bir yatirim araci ile %11,29 cikan mart enflasyonu ile basabas olmak icin min. %12.54 brut faiz almak gerekir.
    yanlış, tüik'in rakamlarını 2 ile çarpacaksınız,hiç şaşmaz bu formül.

enflasyon 2x11,29=22,58 cikan mart enflasyonu ile basabas olmak icin min. %25 brüt almak gerekiyor. bir senelik dolar getirisinin %25 olmasını bekliyorum,yani aslında bir reel getiri yok sadece paranın değeri korunuyor.

Sayfa 251/1024 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •