herkes aile çocuğu olacak diye bir kaide yok.
bizim tahtacı başka türlü bir aileden geliyor. lüks nermin kökenli. hizmet sektöründe bir marka
Bize de önünde sonunda böyle bir sistem adapte edilecek.
Kaynak: Avrupa, şarj istasyonlarını artıracak
.....
Ana yollarda 2026'ya kadar elektrikli arabalar için 400 kilovatsaat (kWh) çıkışa sahip şarj istasyonlarının her 60 kilometrede bir konuşlandırılması gerekecek.Ana yolların yarısında da 2028'e kadar her 120 kilometrede bir kamyon ve otobüslere yönelik elektrikli şarj istasyonu yer alacak.Ayrıca, 2031’e kadar en az her 200 kilometrede bir hidrojen yakıt ikmal istasyonu kurulacak. Anlaşma, AP ve üye ülkelerin resmi onayının ardından yürürlüğe girecek.
......
Bu ne demek:
60kilometrede 1 istasyon.
3600km otoban, 30binkm duble yolumuz var.
60+500= 560adet
bir o kadar da şehir içlerinde olsa.(sallıyorum)
1000adet istasyon
400kw ile çarp...
400mW
muhakkak hepsi aynı anda %100 kapasite çalışmayacaktır.
buna daha çok yol var. 2035 falan kurtarmaz sanmıyorum
AUf mart 2023 tahmini değerleri
ithal kömür 1700tl...
diger 1665
yerli kömür 2215
ptf ortalaması 2150civarı.
linyitler de ithal kömürler de calisabildigi kadar calisiyor. maşallahları var. arızalılar haricinde üretim kısan yok. demek ki fiyatlar kurtarıyor
doğalgaz için mart ptf 2150 , auf 2900tl.
makas çok büyük olunca aufnin yüksek olması bir şey ifade etmiyor. auf isterse 5bin olsun, egemere faydasi yok. yine de dengeleme piyasası sayesinde çalışabiliyoruz.
nisanda aynı koşullar devam ederken sadece doğalgaza %20indirim gelse
auf 2400e iner. ptf yine 2100lerde dolaşır. kar marjımız marta göre daha yüksek olur.
Elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidildiğini .....
"Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, Nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz."....
grup konuşmasında eksik söylemiş olabilir.
bize de %20 indirim yapmıştır diye umuyorum.
elektrik indirimine gelince.
3500lerden 2150ye inen ptf
sadece %15 mi indirim getiriyor
yazık...
piyasanın beklediği haber, aufnin ne şekilde devam edeceği...
şimdiye kadar hiç tavan, aufden yukarda açıklanmadı ama neden olmasın
santrallere indirim yapilmamasi senaryosunda
gaz auf 2900 kalirken ptf tavanı 3050den 2500'e inerse (%20).. bu kez diger tum santraller gazcilari destekler hale gelebilir.
mekanizmanin en bastaki mart 2022detki tasarim mantigu buydu ama hötörödoks politikalar musade etmedi
Yer İmleri