Sayfa 253/341 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303 ... SonSon
Arama sonucu : 2726 madde; 2,017 - 2,024 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

1. Otomobil yedek parçaları üretiyor 3-4 yıllık iş sözleşmeleri var faaliyet raporunda 2030 yılına kadar 150 milyon Euro ciro hedefi var 2.5 milyar. piyasa değeri 550 milyon . Bugünkü kurla 1/5 katinda.sermaye artırımı orta vadede olumlu bence kısa da tahtakilere kalmış son 8 aylık takasda 1 mil. Lot Info iş ve vakıf ta toplu. Fiyatlama piyasa ya kalmış.4 den 20 gitti tüm yan tahtalar az çok gitti. Bugün bolunse fiyatı 4 TL.

2. Patron önceden para koymuş zarar edeceğini bilse neden koysun kredi ile borçlanma yapacağına ortaklardan istemiş.finansallari düzelecek otomobil işiyle de 3-4 yıllık siparişler i var.Buyuyecem diyor. Bedelsiz verenleride gördük son dönemde.Farkli sektörde Karel vardı 3 TL den 30lara gitti bedelsiz verdi.8den 14 TL geldi.oda döviz borcu vardı sonunda değerini buldu.Diyecegim sabretmek lazım.

3.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Ne yani ana ortak şirkete koyduğu ilave sermayeyi bağışlasın mı? Borç olarak vermiş olduğu parayı geri almaktansa şirkete sermaye olarak kalmasını tercih etmesinin nesi kötü. Aksine çok olumlu buluyorum.
    Yoksa ilerde yapılacak karlardan şirkete borç ödemesi yapılacaktı.
    Şimdi bu durumda ise borçlar o kadar azalmış, finansal yapı güçlenmiş olacak.

Gerçekten mantığınızı anlayamıyorum.
    Şirket Gebze fabrikasında yatırım yapıyor. Muhtemelen makine techizat alımı yapıldı.
    İzahnamede 50 milyon EURO ciro hedefinden bahsediliyor.
    Bence buna odaklanmak lazım.
    Anlık 9 aylık ciro 240 milyon ve 12 aylığa uyarlarsak 320 milyon yapar. Yani 20 Milyon EURO
    Peki 50 Milyon EURO ciro ya ulaşırsa ne olur? Hiç hesap yaptınız mı?
    Ne hikmetse verdiği borç tam sermaye artırımı rakamına denk geliyor. Makine, techizat alımını siz söylüyorsunuz bu %1 ihtimal bile değil. Şirket bu şekilde açıklama yapsa bile artık inanmam.

Bu noktadan sonra sonraki söylediklerinizin (ciro vs.) hiçbir anlamı kalmıyor benim açımdan.

4.  Alıntı Originally Posted by chevron Yazıyı Oku
    Belki bazilariniza ters gelecek ama ben x şirketinin patronu olsam ki diyelim %30unu halka açtım. Gel zaman git zaman konjonktür lehime döndü ve yatırım yapmak istedim. Bunu da krediyle değil bedelli ile yapacağım. Normalde %70lik payım için bedelliye kendi parami koyayim desem bu para bende olmayabilir. Olsa bile ben büyüyen şirketimi hayra mı açtım? Para kendi cebime degil direk yatırımlara gidecek. Sirketin faydasina. Ben insanlara ortak olma şansı veriyorum yatırımcılar da bir zahmet bedelli ile payını arttirsinlar. - Diye düşünebilirdim- Tuclk'ten bağımsız olarak söylüyorum bunu. Ve bedelli parasını hiç eden şirketleri ayrı tutarak.
    Çok sıkıntılı bir yorum. Şirketi halka açayım sonra şirkete ortak olanların parası ile şirketi büyüteyim. Ana hissedar benim ama hiç para koymuyorum ne güzel dünya.

5. Satilamayan Rüçhanlar için patron alım taahhüdü vermiş 87.5 milyon TL kendiside borç verdi para koydu karar ky ve ortakların.kucuk bebek şirket büyüyecek.finansallari düzelecek 3-4 yıl siparişler i var personel sayısı ni artırdı. Karelde böyle idi döviz borcu çoktu giden gidiyor o bedelsiz verdi kredi kullandı.bu hissedarlar dan istiyor fabrika çalışıyor. Borsa da ralli var sattığımızi aynı fiyattan yerine koyamiyorux.ihracatci firma ucuz iş gücü yurt dışı na satıyor 150 milyon Euro ciro hedefi 2030 a kadar faaliyet raporunda yazıyor.piyasa değerinin1 /5 demek borsa geleceği satın alır neden egendustri gibi olmasın.ytd.

6. Bedellinin tamamlanma zamanı ile yıl sonu bilançosunun açıklanma zamanı muhtemelen birbirine çok yakın olur. Patronlar tarafından şirkete önceden konulduğu söylemen para, yıl sonu bilançosunda gözükmezse ortalık karışır. (O bilanço bağımsız denetimden de geçiyor. Yani 1. ve 3. çeyrek bilançolarına da benzemez.) Herhalde patronlar kendileri hakkında üst üste davaların açılmasını istemez. SPK da bedelli onayı vermeden şirkete koyulduğu söylenen para ile ilgili bilgileri herhalde patronlara sorar.

7. Sy meteor78 katılmakla birlikte yayinlanan izahnamede şirkete aktarilan kaynağin nerelerde , nasıl kullanildigina dair bilgi olmaması ve bu tutarın fiili dolasimda olmayan miktarla orantili olmasi zihinleri bulandırmıstir.Şirkete bu konu özelinde bir mail attim.Cevap gelirse burada paylaşırım.

8. Bu hisseyi uzun suredir takip ediyorum. Tam alim yapmaya karar vermistim bu haber geldi. Su an ufe yuzde kabaca yuzde 50, artan doviz kuruyla onumuzdeki donemde daha da artacagini dusunuyorum. Devlet bankalari yuzde 25le ticari kredi sagliyor. Boyle bir ortamda ortaklardan para istemek ciddi suphe uyandirdi bende. Bu acidan dusununce sizlerin yorumlari nelerdir?

Sayfa 253/341 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •