Sayfa 252/340 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Nersan'ın şirkete koyduğu söylenen 56.5 milyon lirayı bilançoda gören var mı? Nersan ilişkili taraf değil mi?
    Gebze fabrikasında devam eden yatırımlar var.
    Kurlardaki hareketlilik nedeniyle makina techizat alımında ellerini çabuk tutmak zorunda kalmış olabilirler. Eğer böyle ise akıllıca yapılmış bir hareket olur.
    Sayın erdgass ın dediği gibi 30 eylülden sonra böyle bir borç oluşmuş olabilir.
    Şirkete mail atıp cevabı kolaylıkla öğrenilebilir.

2. Çok iyiniyetli düşünceler görüyorum. Fabrika yatımı zaten bir-iki ay öncesinde bitmiş olacaktı. Makina-techizat bağlantıları ise çok öncesinden yapılıp belli bir parası da peşin ödenir. Böyle bir alım yapıldı ise KAP'ta da açıklaması gerekirdi. Şirketin gelecek planları doğrultusunda benim de yatırımım vardı ama patronun geçmişindeki şaibeler kafamdaki soru işaretiydi. Bu olay tam da cuk oturdu.

3. Ben para koymayayım yatırımcılar koysun mantığı hoş olmasa da yanılmıyorsam Sabancı Teknosa'da yaptı aynısını. Çok etik görünmese de sermaye piyasaları eğer şirketleri fonlamayacaksa ne işe yarayacak? Para hiç edilmeyecek şirket büyümesini devam ettirecek ise borsamizdaki her şirket bunu yapmalı. Tabii bunu alışkanlık haline getirip her sene para isteyen şirketler ve parayı b..k edenleri hariç tutuyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by chevron Yazıyı Oku
    Ben para koymayayım yatırımcılar koysun mantığı hoş olmasa da yanılmıyorsam Sabancı Teknosa'da yaptı aynısını. Çok etik görünmese de sermaye piyasaları eğer şirketleri fonlamayacaksa ne işe yarayacak? Para hiç edilmeyecek şirket büyümesini devam ettirecek ise borsamizdaki her şirket bunu yapmalı. Tabii bunu alışkanlık haline getirip her sene para isteyen şirketler ve parayı b..k edenleri hariç tutuyorum.
    Şirketi fonlama herkes payına düşen parayı verirse olur. Şirket %500 bedelli yapıyorum dese ve herkes payı oranında katılsa hiçbir sıkıntı yoktu. Ama ben önceden para koymuştum şimdi ona sayıyorum diyorsa düdük te onun elinde ise büyük sıkıntı var demektir. Üstelik önceden verdim dediğin para ortada yok.

5. Patron kötü olarak lanse ediliyor ama bu durum bilançoda gözükmüyor ise spk ya bunun izahı gerekli diye düşünüyorum. Şirketin bilançosunda bu borç gözükmüyor doğrudur. Ama patron isteseydi kendi parasını 3 ay önce şirkete dolar üzerinden borclandırıp o paranın faizini de şirketten alırdı. Ben yine de olumlu düşünmek istiyorum. Yatırımcı ilişkilerini aramak lazım.

Bu Şirket patron kötü denmesine rağmen 4tl den 20 tl ye geldi. Aksen patronu da kötü dendi aksenin geldiği durum ortada. Ama kötü örnek olarak da katmerciler, karsan ve ihlas grubu diyebiliriz.

Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Şirketi fonlama herkes payına düşen parayı verirse olur. Şirket %500 bedelli yapıyorum dese ve herkes payı oranında katılsa hiçbir sıkıntı yoktu. Ama ben önceden para koymuştum şimdi ona sayıyorum diyorsa düdük te onun elinde ise büyük sıkıntı var demektir. Üstelik önceden verdim dediğin para ortada yok.
    Ne yani ana ortak şirkete koyduğu ilave sermayeyi bağışlasın mı? Borç olarak vermiş olduğu parayı geri almaktansa şirkete sermaye olarak kalmasını tercih etmesinin nesi kötü. Aksine çok olumlu buluyorum.
    Yoksa ilerde yapılacak karlardan şirkete borç ödemesi yapılacaktı.
    Şimdi bu durumda ise borçlar o kadar azalmış, finansal yapı güçlenmiş olacak.

Gerçekten mantığınızı anlayamıyorum.
    Şirket Gebze fabrikasında yatırım yapıyor. Muhtemelen makine techizat alımı yapıldı.
    İzahnamede 50 milyon EURO ciro hedefinden bahsediliyor.
    Bence buna odaklanmak lazım.
    Anlık 9 aylık ciro 240 milyon ve 12 aylığa uyarlarsak 320 milyon yapar. Yani 20 Milyon EURO
    Peki 50 Milyon EURO ciro ya ulaşırsa ne olur? Hiç hesap yaptınız mı?

7. Kimseyi yatırım kararlarında etkilemek istemem ancak birkaç çeyrektir şirket bilançolarını takip ediyorum ve açıklanan bilançoların şeffaf ve güvenilirliği konusunda kafamda bazı şüpheler olduğunu burada belirtmiştim. Şirketin son açıklanan bilançosunda ilişkili taraflara bir borç görünmüyor aksine bazı alacaklar var. Sermaye artırımına mahsuben önceden şirkete ödendiği söylenen paralar 30 Eylül sonrası oluşmuş olabilir bu konuda en net bilgi yatırımcı ilişkilerinden alınabilir. Muhtemelen Spk bu başvuruyu incelerken şirkete daha önce ödendiği ifade edilen bu paraların belgelerini talep edebilir. Yeni yatırım konusuna gelirsek belki iyiniyetli olacak ancak Ege endüstri de bundan 4-5 yıl önce modernizasyon ve kapasite artışı yatırımları açıklamıştı hala bitirebilmiş değil, belki yaşanan bu son kur artışları bu durumu biraz olumsuz etkilemiş olabilir. Son olarak sermaye atışına ilişkin bu haberin hisse üzerinde nasıl bir etkisi olabilir hiçbir fikrim yok.

8. Belki bazilariniza ters gelecek ama ben x şirketinin patronu olsam ki diyelim %30unu halka açtım. Gel zaman git zaman konjonktür lehime döndü ve yatırım yapmak istedim. Bunu da krediyle değil bedelli ile yapacağım. Normalde %70lik payım için bedelliye kendi parami koyayim desem bu para bende olmayabilir. Olsa bile ben büyüyen şirketimi hayra mı açtım? Para kendi cebime degil direk yatırımlara gidecek. Sirketin faydasina. Ben insanlara ortak olma şansı veriyorum yatırımcılar da bir zahmet bedelli ile payını arttirsinlar. - Diye düşünebilirdim- Tuclk'ten bağımsız olarak söylüyorum bunu. Ve bedelli parasını hiç eden şirketleri ayrı tutarak.

Sayfa 252/340 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •