Sayfa 254/439 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354 ... SonSon
Arama sonucu : 3506 madde; 2,025 - 2,032 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Onlar bizim küçük yatırımcı kardeşlerimiz. Empati yapma özelliğim pek yok benim, o yüzden gayet açık ve net bir dil kullanarak tecrübelerimi paylaşma cihetine gidiyorum. Gerçi sen benden daha gerçekçi davranıp doğrudan dalıyorsun.
    Doğrudan dal yandan çak üstten atla altan aparküt çıkar farketmez ki. 2.5 dolarda iken uyarımızı yaptık da sonuç ne oldu. Takas temel teknik borsa mantığı. Birşey anlamadıkları gibi mallarını ellerinden almak isteyen açıkgözlerden sandılar bizi. Dalga geçtiler hakaret ettiler.
    Şimdi güzel bir dil ile anlat falan hikaye masal okuyor eleman . Arkanı dönsen si. isteyecek adamlarla sözlü iletişim kurma sabrına hayranım TH. Üstelik yaşca da benden büyüksün. Hala sabırla anlatıyorsun. Walla helal.

EREGL günlük, öngörüm gerçekleşti, BofA en iyi alıcı kapattı, 7.3 mlyn lot alış/kapanma yaptı!

3. Ya bırak sizle uğraşılmaz cidden ne haliniz varsa görün. Hep aynı laflar , gün yapar gibi birbirini övmeler falan filan. Mesajının sonuna alev kalp falan da koy bari. Ben 2.5 dolarda hisse almadım , hisseyi de övmedim. Öven beni ilgilendiemez. Aksine ben hisseyi övmek gibi bir gayede de değilim. Enflasyonist ortamda varlığımızı korumak, maliyet yaptıysak düşürmek, yeri geldiğinde al sat yapıp lot arttırmak ve yatırım yaptığımız sektörü takip etmek amacıyla buradayım birçok kişi gibi. Olumluyu da olumsuzu da yazdık tartıştık. Hala abuk sabuk konuşuyosun. Engelliyorum ben de artık. Hadi eyvallah. Birbirinize kalpli mesajlara devam.

4.  Alıntı Originally Posted by dmrcelik Yazıyı Oku
    Sayın yelpaze,

Ben marksistlerin alt yapı üst yapı ilişkisini, althusser'in dia'larını, foucault'nun söylem kavramını vs üniversite yıllarımda okudum. Burada uzun uzun akademik tartışma yapacak değilim. Elbette din de dahil birçok faktör var ancak burası bir forum ve belli kurallar konmuş. Bunun da sizin söylediğiniz gibi bir sebebi var. Benim dediğim husus, bu arkadaşlar hakaret, manipülatif eylemler, bir grubu veya kişileri küçük görme gibi birçok şey yapıyor. Hatta din konuşuyorlar demek bir vurgudur ve bu şahıs dini de bu dediğim eylemleri yaparak konuşuyor.

Sizi epeydir burada görüyorum, yorumlarınızı değerli buluyorum. Bu arkadaşları da sevmeye başladınız sanırım. Ama bence bir daha düşünün.
    bilgi ve deneyimlerinize saygım sonsuz sn. dmrcelik, faydalanıyor ve teşekkür ediyorum. Bazen yatırımcıyı küçümseyen ifadeler oluyor ve bunu ben de tasvip etmiyorum ama bazı arkadaşların tarzı böyle. Çok nezaketle yaklaştığım halde bazen ben de nasibimi alıyorum, biraz da heyecan diyelim buna Tabi internet üzerinden iletişim olunca flörtleşmeler de olabiliyor, sevmekle pek ilgisi yok herkesi arkadaşım olarak görmeyi tercih eder, görüş ayrılıkları ve sert ifadeleri iş hayatının normali kabul ederim ama sizi de anlıyorum ve haklısınız kesinlikle. Borsa zengin olmayla ilgili bir mekan (ancak bu hedefe ulaşmanın yolu açgözlülük değil tersine sabır) Diğer iş alanlarında para, bir dizi karar ve icraat sonucu dolaylı olarak kazanılsa da burada direkt hedef ve sonuç niteliğinde dolayısıyla gerginlik, sertlik, dalga geçme, küçümseme ifadeleri kaçınılmaz. Din konularını da açanlar arasında olduğumdan gocunuyorum biraz yoksa sizlere akıl vermek haddime değil kesinlikle.

5. On yıllardır hissenet okurum belki binlerce kayıtlı üyesi vardır forumun. Daha şimdiye kadar gerçek resmini profiline koyan başka birini görmedim. Adamın kibri direk suratından akıyor. İlk gördüğümde yazmıştım kamerayı gözüne soksaydın bari diye. O yüzden hiç muhatap olmayın böyle tiplerle.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. Formun en güzel zamanları Fedorun mütemadiyen yazdığı zamanlardı. Trenle mataryus evlat olsa sevilmez!
    Ereğlinin de canı cehenneme!

7.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    bilgi ve deneyimlerinize saygım sonsuz sn. dmrcelik, faydalanıyor ve teşekkür ediyorum. Bazen yatırımcıyı küçümseyen ifadeler oluyor ve bunu ben de tasvip etmiyorum ama bazı arkadaşların tarzı böyle. Çok nezaketle yaklaştığım halde bazen ben de nasibimi alıyorum, biraz da heyecan diyelim buna Tabi internet üzerinden iletişim olunca flörtleşmeler de olabiliyor, sevmekle pek ilgisi yok herkesi arkadaşım olarak görmeyi tercih eder, görüş ayrılıkları ve sert ifadeleri iş hayatının normali kabul ederim ama sizi de anlıyorum ve haklısınız kesinlikle. Borsa zengin olmayla ilgili bir mekan (ancak bu hedefe ulaşmanın yolu açgözlülük değil tersine sabır) Diğer iş alanlarında para, bir dizi karar ve icraat sonucu dolaylı olarak kazanılsa da burada direkt hedef ve sonuç niteliğinde dolayısıyla gerginlik, sertlik, dalga geçme, küçümseme ifadeleri kaçınılmaz. Din konularını da açanlar arasında olduğumdan gocunuyorum biraz yoksa sizlere akıl vermek haddime değil kesinlikle.
    Sn yelpaze,

İnanın siz aklımın ucundan dahi geçmediniz. Din vs her şey konuşulabilir tabi ki. Ben felsefeyle epey ilgiliyim. Din, bir ölçüde Hegel'de hatta Kant'ta dahi var. Bu adamlar modern toplumun mimarlarından. Nietzsche'nin Alman felsefesini yerden yere vurması da aslında bu felsefenin en önemli temsilcilerinin kafalarında yer alan Mutlak'lık idi. Kilise düştü ama yerini devlet, kurumlar, ideoloji aldı. He bizde modernite tartışmalı bir husus. Tanzimatla biraz başladı belki ama muhtemelen her şeye geç ve her şeyde yarım kaldık. Haliyle dinin rolü, konumu bile bu ülkede tam oturamadı. Hala birçok meselede bunun sonuçlarını yaşıyoruz... Her neyse, bakın ben de bir anda daldım din konusuna. Elbette her şey tartışılabilmeli. Ancak meseleleri kavramsal açıdan tartışmak ile, taraflı tartışmak ve hatta dahası genellemeler yaparak, kişiselleştirerek konuşmak problemli olanı. Hızlı yazdığımdan konuları bazen açmak mümkün olmuyor. Bu da yanlış anlaşılmaya sebep oluyor. Ekonomi din kurumlar borsa elbette konuşulur. Zaten postmodernist söylemin öne sürdüğü gibi, ideoloji her yerdedir. Kaçmak mümkün değil.

8. Farklı konulara dokunarak işte bu çeşitliliği görmek istiyorum sn.dmrcelik, buna ihtiyaç var.
    Şimdi bunların ereğli ve borsayla ne ilgisi var diyenlere soruyorum.
    Yapay zekanın finans piyasalarında çoktan etkili olmaya başladığı yeni koşullarda sizin bilgi ve tecrübelerinizin çok mu önemi kaldı?
    Burada çok derin piyasa bilgi ve tecrübelerine sahip arkadaşlar var; yeni başlayanlardan çok da avantajlı olduklarına eminler mi?

80'lerde devreye alınan ve süreçleri hızlandırmaya yarayan algoritmalardan söz etmiyoruz. Çok daha fazla bilginin çok daha hızlı işlenip, ışık hızıyla fiyatlara yansıması artık geride kalmış gibi gözüküyor. Bize ipucu vermesi bakımından en büyük ve tekel konumdaki çip üreticisi Intel ile Nvida'nın performanslarını yanyana koymayı tavsiye etmiştim. Aradaki fark yüzleşeceğimiz gerçekleri simgeliyor olabilir. Her ikisi de zeka ama bir şeyler çok farklı olmalı?

Belki alışılageldik analiz metotları, sayıları ne kadar fazla, zorluk dereceleri ne kadar yüksek olursa olsun işlevsiz kalacak, ...
    Fark yaratabilmek teknik-temel analiz yeteneği ve gücüyle ilgili olacaksa zaten şansımız olmaz ama felsefe geliştirmek çizginin dışına çıkabilmek bakımından bir çözüm olabilir.

Uzmanlar bizlere endeks fonlarını önerecekler ve bizler de kabul edeceğiz ama hep söylediğim gibi yığılma arttıkça borsa endeks fonları sabit getiriye dönüşecektir.

Sayfa 254/439 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •