Sayfa 255/259 İlkİlk ... 155205245253254255256257 ... SonSon
Arama sonucu : 2065 madde; 2,033 - 2,040 arası.

Konu: BRSAN - Borusan Mannesmann

1. 2020 / 12 aylıkda hasılat 3 .700 milyar iken 2023 12 aylıkda 42 milyara yükselmiş 2024 / 6 aylıkda 29.650 milyara yükselmiş sene snu 12 aylıkda 65 / 70 milyar tl olabilir dolar kurunun durumuna göre dahada fazla olursa şaşırmam faaliyet raporunda dediği gibi yatırımlar 2 nci çeyrekde bitmiş deneme üretimine başlamış son 2 çeyreğe tam kapasite ile katkısını görebiliriz .
    finansman gideri 2023 / 6 aylıkda 569 milyon iken 1.111 milyara yükselmiş kazandıkca borcunu azaltıp finansman giderleri de azalır finansman gideri azaldıkca kar da yükselir .
    yatırım tavsiyesi değildir

2. borusan hisse 2021 kasım ve 2022 mart ayında düşeni kırması ile yükselişe başlamış satmış olduğum bir kısmı buralarda yerine tamamladım 1000 tl nin üzerinde satmaya başladım yarısını 950 00 ortalama ile sattım yarısını maliyeti 25 00 / 27 00 tl o zamanlar ço yazdım geriye doğru okuyunca görülür belli fiyatı geçince yazmadım tanıdıklarıma 40 / 50 tl iken alın dedim almadılar 1 044 70 den düşünce 850 00 alınırmı diye soruyorlar borsacılar herkes günlük kazanç peşinde 1 kere kazanır 3 kere verir sermayesini tüketir yatırımcı olan kazanır az çok bilanço okumasını bilecek şirket hakkında bilgisi olacak faaliyet raporunu okuyacak şirket sunumunu okuyacak orta ve uzun vadede kazanır şirketlerin ucuz mu pahalımı olduğunu az çok kestirecek tam değerini bilmek zordur yaklaşabilir

3. borusan günlük tl grafik dolar grafiğinde yukarı kesti ama üstünde altında dolanıp duruyor . tl grafiğinde düşeni kırması için 490 00 tl hergün 3 tl aşağıya geliyor elbet bir gün düşeni keser . tahtacı spek bilançoyu nasıl kullanacak önümüzde ki hafta göreceğiz benim malımı alamaz belki ben alabilirim tahtacının alacağı mala ortak olurum .

4. İbrahim Ethem Afacan

@ibrahim___ethem
    Tacirler Yatırım, #BRSAN'ın 2Ç24 finansal sonuçlarını, mevcut operasyonlarını ve gelecek görünümünü değerlendirmek amacıyla toplantı gerçekleştirdi: https://tacirler.com.tr/upload/files...yaret-notu.pdf

��Şirketin ana pazarının ABD ve global pazarlar olması sebebiyle, Türkiye’de gerçekleşen talep daralmasından ve dış ticarette artan korumacılık önlemlerinden görece zayıf etkilenirken, küresel faiz indirimleri ve ABD başkanlık seçimlerinin ardından özellikle Altyapı projelerinin seyri takip edilecek gelişmeler arasında yer alıyor.

��2Ç24 döneminde artan maliyetlerin gölgesi..Borusan Birleşik Boru, 2Ç24 dönemi finansal sonuçlarını 273 milyon TL net kar ile açıkladı.Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %26, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %77 daraldı. Bu dönemde şirketin cirosu yıllık bazda %63 artarken, satışların maliyetinde yıllık bazda %101 düzeyinde artış karlılığın zayıflamasına neden oldu. Bu dönemde, satışlar hacim bazında %18,9 büyüyerek 262 bin tona yükseldi. Artan maliyet baskıları ve yüksek baz etkisi sebebiyle brüt kar bir önceki yılın aynı dönemine göre %37 azalarak 1,4 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

��Risk yönetiminde sektörel çeşitlilik etkisi…Borusan Birleşik Boru, 4 ayrı iş kolunda faaliyet göstermektedir. 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde, gelir payı bakımından büyükten küçüğe “Altyapı&Projeâ€, “Enerjiâ€, “Endüstri&İnşaat†ve “Otomotiv†olarak gerçekleşti. Altyapı&Proje kolu, 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde %52’lik payıyla gelirlerdeki kırılımda ön plana çıkarken, onu Enerji kolu %21’lik payıyla ve Endüstri&İnşaat kolu %15’lik payıyla takip etti. Bu dönemde Otomotiv iş kolunun ise gelirlerdeki payı %12 düzeyinde gerçekleşti. Şirketin, 4 farklı iş kolu ile gelirlerini desteklemesi sayesinde herhangi bir sektörde gerçekleşecek yavaşlamanın bir diğer iş kolu tarafından şirket gelirlerinin desteklenmesi beklenmektedir. Örnek olarak, 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde Altyapı&Proje iş kolunun konsolide gelirler içerisindeki payı %9 iken, 2024 yılının ilk 6 ayında %52 düzeyine yükseldi. Enerji sektöründeki zayıf talep nedeniyle, Enerji iş kolunun bir önceki yılın ilk 6 aylık döneminde %60 düzeyindeyken, 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde %21’e geriledi. Şirket, bu sayede sektörel olarak talepteki zayıflamalara karşılık çözüm üretme kapasitesine sahip.

��2024 beklentileri… Borusan Birleşik Boru, 2024 yılı için 1,05 – 1,20 milyon ton aralığında satış hacmi, 1,7 – 2,0 milyar USD aralığında ciro, %8-%10 aralığında FAVÖK marjı öngörmektedir. Yılın ikinci yarısında, talebin zayıf görünümünün ve maliyet baskılarının devam etmesi, Enerji iş kolunda dengelenen arz/talep koşulları sebebiyle satış fiyatlarının uzun vadeli ortalamalarda seyretmesi beklenmektedir.
    ÖÖ 10:21 · 21 Ağu 2024
    ·
    17,6 B
    Görüntülenme

5. gün sonu pastası kapanış tavanı yaptılar . y t d

6. karanlık oda eşleşmesi kapanış tavanına kadar 420 bin lot aldılar . y t d

Sayfa 255/259 İlkİlk ... 155205245253254255256257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız