Sayfa 256/582 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 2,041 - 2,048 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. AB, Rusya'ya Karşı 8. Yaptırım Paketine Yarı Mamul Çeliği Dahil Edecek

-Avrupa Konseyi, Rusya'ya karşı sekizinci yaptırım paketi üzerinde anlaştı.
    - 8. Eylem Paketi, Rus mamul ve yarı mamul çelik ürünlerinin ithalatına yasak getirecek.
    - Bazı yarı mamul ürünler bir geçişe tabi olacaktır.
    - EU27, 2021 yılında 4,51 milyon ton (2,8 Milyar € değerinde) Rus menşeli yarı mamul çelik ve Ocak-Temmuz 2022'de 2,82 milyon ton ithal etti.
    - Rusya, 2021 yılında AB27 yarı mamul çelik ithalatının %50'sini, 2022'nin ilk 7 ayında ise %53'ünü oluşturdu.
    - Rusya + Ukrayna, 2021 yılında AB27 yarı mamul çelik ithalatının %81'ini (9,09 milyon tonluk 7,36 milyon ton) ve 2022'nin ilk 7 ayında %69'unu oluşturdu.
    - AB 27 ülkesi için Rusya'ya ek ihracat kısıtlamaları getirilmiştir. Bu, koklaşabilir taş kömürü de dahil olmak üzere kömür ihracatının yasaklanmasını içerir (Rus sanayi tesislerinde kullanılır)

https://www.linkedin.com/posts/steel...ium=member_ios
    Az insan çok huzur

2.  Alıntı Originally Posted by bilal8890 Yazıyı Oku
    Sezgin hocam isdemir temettu beklentinizi ogrenmek isterim belki biraz erken ama yine surprizli bir rakam cikar mi acaba beklenti ustunde? Tahmininiz beklentiniz nedir?Tesekkurler
    En kötü 4 lira vermeli, dolar ve kur farkları ile değer artışlarını düşünürsek 5,5 liraya kadar yolu var.

3. Yarı mamül yasağını 10-15 gündür takip ediyoruz. Böyle bir şey olursa kısa dönem için ciddi etkisi olur. En azından 700-720 dolarlık hrc 800 rakamına bir gidip bakayım der.

4. Rusya ile ilgili 4-5 dk önce düşen şu haber daha net ve daha anlaşılır.

The EU has imposed quotas on Russian #steel slab of 3.7mn t/yr until October 2024 (allowing NLMK subsidiaries to continue sourcing) after which it will be banned. Billet also with quota. Indirect processing also banned, with same grace period for semis, Sep 2023 for finished.

AB, Rus #steel slabına Ekim 2024'e kadar 3,7 milyon ton/yıl kota koydu (NLMK yan kuruluşlarının tedarike devam etmesine izin verdi), ardından yasaklanacak. Kütük de kota ile. Dolaylı işleme de yasaklandı, yarı ürünler için aynı ödemesiz dönem, bitmiş ürünler için Eylül 2023.

5. Viop a baya düzenleme gelmiş... Viop teminatları vs...
    https://www.bloomberght.com/sondakika

https://www.sozcu.com.tr/2022/finans...sag_textmanset
    Son düzenleme : fedoramca; 06-10-2022 saat: 19:55.

6.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Tam anlamadım Sezgin Bey, kota mı geldi, kota daha önce neydi, yasaklandı mı?
    Türkiye de Rus Sacı almamak İçin daha net bir görüş belirtilmiş oldu. Dedikodu gerçeğe dönüştü. Mamül ve yarı mamulleri içine alması bu durumu destekliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Türkiye de Rus Sacı almamak İçin daha net bir görüş belirtilmiş oldu. Dedikodu gerçeğe dönüştü. Mamül ve yarı mamulleri içine alması bu durumu destekliyor.
    Teşekkürler.

Bu güzel habere hisselerimiz yarın tepki verecek mi bakalım... Vermezse ne, verirse ne düşünmek lazım bilemedim...

Şu 3. çeyrek bir 2. çeyrek gibi gelse, temettüye odaklanıyorum, bir de EYT'ye... 10 bin lotum orda yatıyor...İnşallah...

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    En kötü 4 lira vermeli, dolar ve kur farkları ile değer artışlarını düşünürsek 5,5 liraya kadar yolu var.
    Ne yalan soyleyeyim 3.5 tl den fazla demezsiniz diyr dusunuyordum ama 4 ve ustu cok mutlu eder

Sayfa 256/582 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •