yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Gırtlak seviyesini de aşan taksitli nakit avanslarım, ötelediğim harcamaları öne çekmem ve kısa - orta vadede hatta uzun vadede kullanacağım çoğu ihtiyaç malzemesini satın aldığım için devasa limitli bütün kredi kartlarımı cortlattım 😀. Birkaç ay kısmi finansal detoks yapıp, benim gibi yaşlanması hızlanan köpeğimle vakit geçireceğim
otomatik limit artırım seçeneğini iptal edin. Ayrıca benim de başıma geldi. Akbank
bende hiçbir şekilde artırmıyor. Diğer limitleri düşürün diyor. Ama enpara kart , teb ve vakıfbank şak diye artırıyor. Bu ara kısıtladılar artışları. Beyan edilen geliriin 4 katı koşulunu karşılasak dahi bazı bankalarda sıkıntı çıkıyor.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
İktidarın memurlara yeni vaadi: 1. derecedeki tüm memurlara 3600 gösterge..
Polis ve öğretmenler yıllarca mücadele etmişlerdi. Halbuki ne kolaymış .
memurlarda, asgari ücrette, emekli de gelir dağılımı yönüyle full versiyon komünizm yaşıyoruz.
Neredeyse tüm emekliler aynı ücreti alıyor.
Şimdi de tüm memurlar aynı maaşı alacak.
Oku açık öğretimi, Boğaziçinde doktora yapıp doçent vs. olanla aynı maaşı alacaksın.
Ne eşit ve güzel bir dünya.
18. ni bitir, gir bir belediyeye sözleşmeli olarak. İlk seçimde kadroya geç. Emekli ol, daire başkanınla aynı ücreti al.
Et kuyrukları vs derken Rusların ücretleri yönüyle 1980 lere dönüyoruz.
O dönem Rus doktorlar bizde bakıcılık yapmak için gelirlerdi.
Şimdi bizim ünv. mezunları AB ye, ABD ye bakıcılık vs. için giderler artık.
Üniversiteler düz bir memurla aldıkları bu ücretlerle sanayiyi güya destekleyip önünü açacaklar.
Her kentte bir teknokent. Maaşlar düz memur maaşı. Düz memur maaşları ile TR den en az 100 yıl ilerideki Japonyaya, ABD ye kafa tutacağız. Ağa bunlarla eğleniyor.
Buradakiler bir memurla aynı ücreti alacaksa neden gençliklerini yaşamayıp saçı başı dökerek 3 yıl master, 6 yıl doktora yapsın?
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri