Vestel/Erdoğan: Globalleşen bir dünyada artan kur farkının belirli kısmını mümkün olduğu kadar tüketiciye az yansıtıyoruz-Cumhuriyet
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 2018’in iç pazarda bir daralma ile kapanacağını öngördüklerini belirterek, “Globalleşen bir dünyada artan kur farkının belirli kısmını mümkün olduğu kadar tüketiciye az yansıtıyoruz. Büyük kısmını sineye çektik” diye konuştu.
Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nın markamızı işaret etmesi bizi gururlandırdı ve şevklendirdi. İnanılmaz bir ilgi oldu. Resmi kuruluşlardan, bazı belediyelerden ciddi siparişler geldi. Bunları karşılıyoruz. Bu bir domino etkisi de yaratacak. Haftalık bazda satışlarımız yüzde 50 arttı. Tabii son tüketiciye yansıması biraz daha zaman alacak. Bizim malımız kaliteli ve ucuz. Yerli malına bir öncelik verilmesini bekliyoruz. Yerli malına tevecüh Türkiye’de biraz eksik kaldı” ifadesini kullandı.
Haberin tam metni:
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...kacis_yok.html
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
Bence şu an borsadaki en ucuz kagit. Bekleyip gorelim.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.bloomberght.com/haberler...arda-duzenleme
Türkiye' de yerleşik kişiler tarafından gerçekleştirilen ihracat işlemlerine ilişkin bedeller, ithalatçının ödemesini müteakip doğrudan ve gecikmeksizin ihracata aracılık eden bankaya transfer edilir veya getirilir. Bedellerin yurda getirilme süresi fiili ihraç tarihinden itibaren 180 günü geçemez. Söz konusu bedellerin en az %80' inin bir bankaya satılması zorunludur.
Bu düzenleme ihracatçılar için malesef olumsuz bir durum. Türk Lirasının sürekli değer kaybettiği bir ortamda kur riskinden korunmak için ihracat yoğun firmalara yatırım yapıyorum ancak bu düzenleme ihracatcıları zora sokacak bir düzenleme. Umarım kısa zamanda bankaya yatırılan tutarın bozdurulma zorunluluğu kaldırılır....
Daewoo ile alakalı da kimse bir şey bilmiyor bilen varsa paylaşsın lütfen.
POSTER İNCELİĞİNDE BLATT TV
VESTEL, IFA 2018'de yeni ürünü son derece ince gövdeye sahip Blatt TV'yi tanıttı. Duvar üzerindeki bir posteri andıran Blatt TV, 4K ve UHD çözünürlükte. Vestel Nina TV ise, parlak ve küçük arka kapak tasarımı ile kullanıcılara sunulacak. Ultra dar çerçeveli ince UHD TV, izleyicileri Yüksek Dinamik Aralık (HDR) teknolojisi ve geniş renk gamı paneli sayesinde ekranda aksiyon dünyasının içine çekerek yoğun bir izleme deneyimi sunuyor.
Konular : Proje, Üretim, Hedef
Kaynak : Sabah Gazetesi
01.09.2018
Vestel ve ev elektroniğinde dünya lideri olan Güney Koreli Daewoo Electronics 2015 yılında başlayan iş birliklerinin kapsamını genişletiyor. Bu yılın ikinci yarısı itibariyle iki şirket, Avrupa ve Kuzey Afrika pazarına yönelik mevcut çamaşır makinesi işine ek olarak kombi buzdolabı, bulaşık makinesi ve televizyon için de birlikte çalışacak. Vestel, Daewoo Electronics’in yurt dışı müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını ve pazar trendlerini karşılamak üzere premium ürünler geliştirecek ve üretecek.
Dünyanın birçok teknoloji devi ile iş birliklerine devam ettiklerini belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Vestel olarak 155 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünya devleriyle iş birlikleri yaparak hem kendimizi geliştiriyoruz hem de Vestel ve Türkiye’nin adını dünyaya duyuruyoruz. Kapsamı genişleyen bu anlaşmanın da her iki şirket için faydalı inanıyorum. Daewoo Electronics, global satış ağı ve pazarlama yeteneklerini Vestel’in gelişmiş üretim yetenekleri ile birleştirerek Avrupa pazarında daha sağlam bir konum elde etmeyi hedefliyor†dedi.
Konular : Anlaşma
Kaynak : Habertürk Gazetesi
28.08.2018
Son dönemde bu var Sayın Ebrar, başka bir haber yok yada ben göremedim.
Yer İmleri