Dow da bu aksam aksiyon yok. 117.300 reverse short.
orada kırmızı yaptığının yeri doğru söylemiş desem.
ne diyor bu salak dersiniz.
1 yılda 6 vade var
haziran vadede temettü yüzünden fark olmaz ne oldu 5 vade var diyelim
her vade geçişi ortalama 2000 puan desek (4000-5000 olduğuda oldu 1000-1500 de)
2000*5 = 10000 puan yıl
bahsettiğimiz işlemler 2006-2008 yılları
ne geçmiş aradan 14-12 yıl
140,000 veya 120,000 teorik fiyattan fark var
o zaman endex kaçtı şimdi kaç fazla kaldıraç kullanmadan yapılan Short batar mı?
bu hesapları yapacak yatırımcı sayısı maalesef burada çok ama çok az.
2006 da long olup sürekli her vade longu yeni vadeye geçiş yapan birisinin maliyeti nedir diye bir de tersten soralım?
hesaplayabilen çıkacak mı?
hadi buyrun.
twitte bu sorduğum soruya bir bayan arkadaş doğru cevap vermişti (hala twitlerimde duruyor tablo olarak)
Bear_Bull
@BearBull26
short yapmayan/yapamayan hissecileri engelliyorum ki
sürekli up up yukarı yukarı algı bozmasınlar.
piyasa ne sonsuza kadar düşer nede sonsuza kadar çıkar.
her zaman bir yerlerden döner.
döndüğü yere kadar batmadan dayanabiliyorsan ne ala dayanamıyorsan geçmiş olsun battın.
parasının yönetimini yapamayanın kısa stoplu gitmesi lazım.
arkada bol parası olan onun hesabını yaparak istediği kadar paçal vs vs yapabilir poz çoğaltıp azaltabilir maliyet iyileştirebilir vs vs.
Bear_Bull
@BearBull26
Bu forumu uzun yıllardır takip ederim. Her akşam okurum. Gökhan Fındık hikayesini okuyunca bir yazıda ben yazayım dedim. Burayı okurum ama yazılanlardan hiç etkilenmem. 2013 yılında kadar Ekinciler yatırımda idim. Orada bir yorumcu vardı. Sürekli düşeşek diyordu. İster istemez ondan etkileniyordum. Yorumlarına bakarak sürekli zarar ettim. 2013 ten sonra kurum değiştirdim. Hiç bir yorumcunun dediklerine güvenmiyorum. Sadece kendi öngörülerime göre hareket ediyorum. Kendime ait bir sistemim var. Sadece kendim anlarım. Müşteri temsilcilerim bile anlamıyor nasıl işlem yaptığımı. Tek bir aracı kurumla çalışmıyorum. 2013 yılında 5000 tl nakit avans çekip tekrar borsaya giriş yapmıştım. Çok fazla komisyon ödüyorum bana kalan para azdır genelde. Sadece viob işlem yaparım. Günlük işlem yaparım. Diğer güne pozisyon taşımam. Kazanıryormuyum. EVET
Yer İmleri