Originally Posted by
koçari
fk 3,85 Piyasa Değ. / Defter Değ.0,49 Dibe Uzaklık **30,20% *YıllıkPiyasa Değeri(USD)2.269.864.790 Piyasa Değeri(TL)18.343.231.340 Özsermaye(TL)*37.996.499.000 Sermaye(TL)2.040.403.931 Net Kar(TL)4.767.573.000 Dönem:** 2020-12
saholda(ak bank da)problem yoksa saholun verileri komedi
şöyle
hani bir ev alırsınızda
17/18 yıllık kira gelirine alırsanız bu normaldir
sahol şuan 3 senelik gelirinden(karından) işlem görüyor
hisseler için normal olanı 10.
yükselende 40 senelik gelirinden(karından) işlem görüyor.
Aslında oradaki anafikir şu abi.
Yani öyle olduğunu düşünerek konuya dalıyorum. SAHOL da AKBNK hisseleri ve sahipliği dolayısıyla ortaya çıkan bir sorun var. bankanın son 1 senede verdiği kredilerdeki geri dönüş oranı ve risk haritası önemli. Yani AKBNK genelde hep orta halli esnaf a dayalı bir mantık ile kredi kartı ve tüketici kredisi aynı zamanda otomobil kredilerinde pazar olarak daha etkin. bu da geri dönüşlerde malum pandemi sebepleri yüzünden sorun yaratacak uzun vadede diye düşünülüyor. Oysa Bankanın ağırlıklı müşteri portföyü ve kredi risk yapısı incelenmeli. Bu bir etken olabilir. Ama asıl sorun beklentilerin ne olamayacağı üzerine kuruluyor. Hissede sahiplik oranı yabancı olması sebebiyle de çıkış daha yoğun ve iz bırakıyor. Birinin ona dur demesi lazım. Tabi bu da paraya dayanıyor. Şu an için onlar açısından sorun yok tabi. Fiyat düşerse ucuzdan yavaş yavaş hisse toplar.
Bugün bir şirketin genel kurulu vardı ona katıldım. gereken toplantı nisabı bile sağlanmadı. Neden biliyor musun?
Adamların umurunda değilsin sen. uzun vadede hissenin geldiği yada geleceği yer değil elinde ne kadar lot olduğu önemli. Asıl mesele dinazorları koltuğunda edecek çoğunluğa sahip misin değil misin? Yoksa onlar hayatlarından memnun. Plazalarda şık giyimli beyler hanımlar, geyikler muhabbetler.
Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Yer İmleri