Sayfa 259/1023 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,065 - 2,072 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    selam dostum....zaten dış kaynaklı ciddi emareler var..libor+ fazi oranları nerdeyse 2008 krizine yakın...yani borçlanma maliyetleri artıyor...bu ortamda uluslararası piyasada likilite sıkışıklığı başladı gibi...bizde iç piyasada tl olarak bile likilite sıkıntısı var... dövizi sen düşün...onu bulmak çok daha zor...... Fakat asıl dikkatlerden kaçan italyan bankalarındaki durum..nedense unutuldu birden..halbuki milyarlarca euroluk finansman ihtiyaçları var..yeterlilik rasyoları diplerde nerdeyse...bakalım nolacak?
    Merhaba..Tabiki söylediğin gibi emeraler görünüyorda, herhangi bir şok oluşmadı henüz..tamamen sentral bankerlerin insafına kaldı olay..artık insaf şokun öncesinde mi olur yoksa sonrasında mı bilemiyorum..

Geçenlerde senin için İtalyan bankaları ile ilgili bir gönderide bulunmuştum..sanırım görmedin, yanlış aklımda kalmadıysa İtalyan bankalarının borçlarının vadeleri QE sayesinde 6-7 yıla kadar çıkmıştı..belki kısa süreli şoklara daha dayanıklı olabilirler, belirtmek istemiştim..

selam dostum....zaten dış kaynaklı ciddi emareler var..libor+ fazi oranları nerdeyse 2008 krizine yakın...yani borçlanma maliyetleri artıyor...bu ortamda uluslararası piyasada likilite sıkışıklığı başladı gibi...bizde iç piyasada tl olarak bile likilite sıkıntısı var... dövizi sen düşün...onu bulmak çok daha zor...... Fakat asıl dikkatlerden kaçan italyan bankalarındaki durum..nedense unutuldu birden..halbuki milyarlarca euroluk finansman ihtiyaçları var..yeterlilik rasyoları diplerde nerdeyse...bakalım nolacak?
    Aklı olan nakitte tabi DEĞERİ olan nakitte kalır. Bulunduğumuz ülkede ve bulunduğumuz durumda en azından benim gibi düşünenler için Dolar, Euro, Pound vs Tl ye göre %100 daha garantidir. Ama yeri geldiğinde (tabi bunların o yere gelmeleri Tl ye göre çok daha uzak ihtimaldir) onlarda bir kağıt parçasıdır ve hiç bir değerleri kalmayabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Merhaba..Tabiki söylediğin gibi emeraler görünüyorda, herhangi bir şok oluşmadı henüz..tamamen sentral bankerlerin insafına kaldı olay..artık insaf şokun öncesinde mi olur yoksa sonrasında mı bilemiyorum..

Geçenlerde senin için İtalyan bankaları ile bir gönderide bulunmuştum..sanırım görmedin, yanlış aklımda kalmadıysa İtalyan banaklarının borçlarının vadeleri QE sayesinde 6-7 yıla kadar çıkmıştı..belki kısa süreli şoklara daha dayanıklı olabilirler, belirtmek istemiştim..
    dostum amb nin başkanının bir alman olma ihtimali çok yüksek...QE de vadesinin 6-7 yıla kadar süre ile kalması bence çok zor artık...alamanlar bunu kabul etmez...adamlar akıllı..bir an önce bu bankaların batması gerekiyor.yoksa qe ile AMB bu işi kotaramaz...bekledikçe bilanço ağırlaşacak.ama benim kasteddiğim olay QE nin bunları çöp tahvillerini alması değil..bu bankalar hala zehir üretmeye devam ediyor..bir yerde alamanlar bu işe dur der..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Aklı olan nakitte tabi DEĞERİ olan nakitte kalır. Bulunduğumuz ülkede ve bulunduğumuz durumda en azından benim gibi düşünenler için Dolar, Euro, Pound vs Tl ye göre %100 daha garantidir. Ama yeri geldiğinde (tabi bunların o yere gelmeleri Tl ye göre çok daha uzak ihtimaldir) onlarda bir kağıt parçasıdır ve hiç bir değerleri kalmayabilir.
    aynen umutabi....ama ben tl faiz oranlarının çok yükselebileceğini ve dövizin pik yaptıktan sonra tl ye dönmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

dostum amb nin başkanının bir alman olma ihtimali çok yüksek...QE de vadesinin 6-7 yıla kadar süre ile kalması bence çok zor artık...alamanlar bunu kabul etmez...adamlar akıllı..bir an önce bu bankaların batması gerekiyor.yoksa qe ile AMB bu işi kotaramaz...bekledikçe bilanço ağırlaşacak.ama benim kasteddiğim olay QE nin bunları çöp tahvillerini alması değil..bu bankalar hala zehir üretmeye devam ediyor..bir yerde alamanlar bu işe dur der..
    Haklısın NŞA AB'nin QE'lere devam etmesi gerekiyor..ancak kesmek zorunda da olabilirler..bilemiyorum hangisi olacak..bizi de yakından ilgilendiriyor bu durumlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    enki dostum..fed fazi artırıyor çünkü bir sonraki muhtemel krizde sap gibi ortada kalmak istemiyor...amb ninde fiaz artırmak ve piyasadan euro yu çekmekten başka çaresi yok...resesyon ab de başlarsa ab nin bankalarının gelirlerinde de cidi düşüşler söz konusu olacaktır...bu nedenle AMB faizi artırmak zorunda....açmazdalar..er yada geç yeni bir qe için bile piyasadan para toplamalılar...yoksa bir sonraki krizde QE bile yapsalar el ele başbaşa kalırlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Şu iflas erteleme yasaklanması konusunda çok büyük kafa karışıklığı var. Herkes bir yerlerden birşeyler okumuş okduğunu söylüyor. Her platformda aynı muhabbet.

1. İflas etmek yasak diyenler
    2. İflas etmek serbest, ertelemesi yasaklandı diyip 1. grubu düzeltenler.

Sizin argümanı da ilk defa duydum. Bir bilen aydınlatsa da 3., 4. gruplar da oluşsa artık.
    Bugün gevezeliğim üzerimde kusura bakmayın artık. Yukarıdaki iki grubun ötesinde fiili olarak oluşan bir 3. durum daha var.

Bilindiği gibi iflas erteleme iflas edecek şirketin sahibine ciddi imtiyazlar sağlıyor. Yani direk iflasa göre şirket sahibi çok daha az bir kayıpla kurtuluyor.

Şimdi iflas ertleme yasaklanınca doğal olarak iflas etmesi gereken şirketlerin sahipleri de , iyi ama ben neden direk iflas etmek zorunda kalıyorum neden iflas ertelemenin nimetlerinden faydalanıp nemalanmıyorum diyerek iflas etmesi gereken şiketini çeşitli numaralarla iflas ettirmiyor, işi uzatıyor.

Yani aslında iflas ertelemenin yasaklanması efektif olarak şirket sahiplerinin çıkar çatışması nedeniyle şirketlerin inadına bir türlü iflas etmemesi sürecine evriliyor.

İflas etmesi gereken şirketlerin sahipleri pratikte iflas ertelemenin tekrar devreye sokularak avantajlı iflas koşullarını *bekliyorlar*.

Hükümet te bu bekleyişin farkına vardı ve bir kalemde bir KHK ile iflas ertelemeyi toptan kaldırdı. Yerine iflas edecek şirketler için o kadar da avantajlı olamayabilecek daha önce de var olan konkordato müessesesini ufak değişikliklerle iflas erteleme yerine devreye aldı.

Durum bence bundan ibaret.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Bayanlar ,beyler deniz bitti herkes canını kurtarmaya baksın
    Denizimiz hic olmadı havuz vardı onunda suyu havuzculara bile yetmiyor artık
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 259/1023 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •