Sayfa 26/679 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 201 - 208 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. https://i.resmim.net/SjPEC8.png

güzel bir trend yakalamış. ilk hedefi 13,47 sonra 14,87 gibi görünüyor. ayrıca ichimokuya göre de risklerden uzaklaşmış, güvenli bölgeye gelmiş. fakat anlamsız bir baskı mevcut. 8 günlük ortalamadan biraz uzaklaşmış. ara ara yaklaşabilir. altında kapanış yapmadığı sürece sıkıntı olmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Zaten her halukarda ralli olması lazım çünkü Perea'nın elinde 16.4 milyon lot mal var. Bunları satmak için 2 seçenek var

1- Ya hisse çok yukarılara gidecek ve oralardan satmaya başlayacak

2- Ya da elindeki hisseleri blok halinde başka bir fona yada alıcıya devredecek.

Aksi takdirde Pereanın elindeki malı buralardan satması imkansız. Bunu kendi de test etti geçen sene. Ne zaman hisse satsa fiyat %10-20 aşağı geldi. Hem de sattığı hisse elindekinin %10'u bile değildi.

Yani Perea buradan hisse satmaya kalksa en fazla 7-8 lira ortalama ile satar ve muhtemelen de son hisselerini 3-4 liralardan satar.

Böyle bir şey yapmayacağı kesin. Zaten ben hissenin 3-5 sene sonraki değeri ile ilgileniyorum demişti bir mailinde.

Yani dün yazdığım yazıda hisse değerinin 3-4 USD'lara ulaşacağını yazmıştım 2 sene içinde. O da muhtemelen bu görüşte. Bilançolar geldikçe hissenin ucuz kaldığı anlaşılacak ve yüksek işlem hacimleri ile hisse yukarı gidecek o da çok ileride yavaş yavaş satacak.

Yada hisseleri blok halinde alacak birini bulacak. Ama bunu yapması için de iyi bilançoları beklemek zorunda. Çünkü mevcut bilanço ile kimse bu hisseye çok yüksek para vermez. Ama 2022 bilançoları geldikçe şirketin nereye gittiği daha iyi anlaşılacak ve satıyorum dediği zaman alıcısı çok olacak. Bu kadar hızlı büyüyen bir şirkete ortak olmak isteyen çok insan olur.

Bu şirkete ortak olmak isteyen bir yada daha fazla fon veya kişier , 16,4 milyon lotu tahtadan toplayamayacaklarını çok iyi bilirler. Toplamaya kalksalar fiyat uzaya gider. O yüzden onlar da blok halinde almak için piyasanın üstünde fiyat teklif ederler.

Bu fiyatlar şu an için normal görünse de gelecek sene için çok ucuz fiyatlar. 2022'ye de çok birşey kalmadı.

Küçükandonyadis kardeş % 2-3 trade için bu riski alma derim.

hocam teşekkür ederim öneriniz için, endekste 2000k puanı psikolojik direnç olarak kullanacaklaırnı düşünüyorum o yüzden sert geri çekilme bekliyorum bu arada arenada düşer çok yavaş hareket ediyor zaten tın tın gidiyor ordan eksi yazdım hanesine bir düzeltsin de bakarız olmazsa üstten alıcam b planımda var.

3.  Alıntı Originally Posted by Küçükandonyadis Yazıyı Oku
    hocam teşekkür ederim öneriniz için, endekste 2000k puanı psikolojik direnç olarak kullanacaklaırnı düşünüyorum o yüzden sert geri çekilme bekliyorum bu arada arenada düşer çok yavaş hareket ediyor zaten tın tın gidiyor ordan eksi yazdım hanesine bir düzeltsin de bakarız olmazsa üstten alıcam b planımda var.

Bu endekse satış gelebilir çok yükseldi , her an düzeltme olabilir sözünü çok kişiden duyuyorum bu aralar. Hepsine de aynı cevabı veriyorum.

Arkadaşlar endeks Ekim ayının başından beri neredeyse hiç düzeltme yapmadan %50'ye yakın arttı. Hatta sene başını baz alırsak , sene içi de küçük düzeltmeler ile sene başından beri kabaca %30-35 arttı.

Normalde evet bu kadar artışa düzeltme beklemek normal. Hele ki son 2 aylık ralliyi düşünürsek. Ancak ben şu anda kimsenin endekse TL olarak baktığını düşünmüyorum. Normal bir kur hareketinin olduğu bir dönemde olsak , evet ben de endekste bir düzeltme beklerdim.

Ancak normal bir dönemden geçmiyoruz. Eylül sonu 8,8 lira olan USD kuru şu an 13,7 lira . Yani kur 2 ayda %53 artmış. Aynı dönemde endeks ise %42-43 artmış durumda.

Yani eylül ayının sonunda 1400 olan endeks , şu anda 2005 puan olan endeksden USD bazında daha pahalı idi.

Bu kadar anormal hareketlerin olduğu bir dönemde kimse endekse TL olarak bakmaz USD olarak bakar. USD olarak da hala daha sene başından bile ucuzuz.

Sene başında endeks 1500 idi , USD kuru 7,4. Yani endeks 202 USD idi. Halbuki şu an endeks 2005 , USD ise 13,67 , yani 146 USD.

Bu demek oluyor ki , endeks şu anda sene başına göre USD bazında hala daha %25-30 daha ucuz. TL olarak belki %30-35 primli ama USD olarak %25-30 daha ucuzuz 1 sene öncesine göre.

Yabancı da olaya böyle bakıyor. Hatta Perea'nın bu sene 2 kerede toplam 3,6 milyon lot daha almasının arkasında yatan gerçek de bu. Adamın Arenanın USD grafiğine bakıyor. Çünkü onun için önemli olan arenanın USD değeri. TL olarak değerlenmesinin onun için anlamı yok USD olarak değerlenmesi lazım.

Sene başında 2,5 USD olan hissesi , sene sonuna gelmişiz 0,93 USD. Yani adamın gözünde Arena %60-65 düştü bu sene.

Tüm yabancı da olaya böyle bakıyor. Sonuçta adamlar buraya USD bozdurup girdi , USD alıp çıkacaklar. USD olarak ne kazandılar ne kaybettiler ona bakıyorlar.

Bu sebeple endeksin 2000 puana gelmesi kimse için bir gösterge değil. TL olarak iyi kazandım diyen Türkler satar , iyi bari tahtalara satıcı geldi , USD bozup bedavaya alalım hisseleri diyen yabancı alır.

Bakın bugün 2 kere endekse satış geldi. Her ikisinde de endeks %1'in üzerinde iken eksiye geçti. Ama sonra ne oldu , tekrar alım geldi ve endeks günü zirvesine yakın kapattı.

Bundan sonra da olacak olan budur. Endekse satış gelirse saman alevi gibi parlar ardından satanın malını alırlar sonra tekrar yukarı yaparlar.

Tüm dünya borsaları USD olarak zirvedeyken , Türk borsası USD olarak diplerde. Dünyada her şeyin fiyatı bu kadar yukarı giymişken , tüm emtia ve borsalar zirvelerdeyken , insanlar ucuz kalmış birşey arıyorlar. Şu anda dünyadaki en ucuz şey Türk borsası bence USD bazında.

Adamların tek korktukları şey , USD ne olacak , bir de siyasi ve ekonomik istikrar. USD herhalde duruldu. MB bu ay faiz indirmezse , USD biraz düşebilir yada en azından yükselmez. Önümüzdeki aylarda sürekli ihracatta rekor haberleri duyacağız. Cari açık git gide düşecek ve belki de yaz aylarında Turizmin de etkisiyle cari fazla bile verebiliriz. O saatten sonra USD da durulur.

Yani Türkiyenin 6 ay sonrası parlak diyorum. Onun da satın alması şimdiden yapılıyor. Yoksa USD'ın 2 ayda %50 arttığı bir ülkede , borsanın da 2 ayda %50 artmasını kimseye açıklıyamazsınız.

O yüzden bence TL endeks ile iş yapmayın bu aralar. Endelsin USD grafiğine bakın. Orada eğer bir düzeltme görüyorsanız ona birşey diyemem ama USD bazlı endeksde hala daha tarihi dip seviyelerdeyiz.

Bakın bugün Yatırım Finans BIST 1000 hedefini 2500 yaptı. Bunu diğerleri de takip edecektir. Çünkü USD burada kaldığı sürece endeksin en az 2700 olması lazım ki ancak sene başındaki değere ulaşalım USD bazında.

Uzun sözün kısası , ben ciddi bir düzeltme beklemiyorum. Olursa da bugünkü gibi seans içinde küçük düzeltmeler olur. Yada belki %2-3 geri gelebilir endeks ara ara ama bu kadarcık bir düşüşe de düzeltme bile denmez.

Benim beklentim 2250'ye kadar bir düzeltme olmaz. Oradan belki %3-5 düzeltme gelebilir ardından ilk hedef 2700 olur.

4. Bu güneş enerjisi işine girmek çok akıllıca oldu bence. Önümüzdeki senelerin en çok büyüyecek sektörlerinden biri.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...bilir-41956871

5. 12,80 meydan muharebesi oluyor. BofA fırıldak gibi bir alıcı bir satıcı.

12.80 üzerinde 2 gün daha kapatabilirsek o zaman 13,50'ye doğru hızlı bir hareket olabilir.

6. Son 2 haftada emeklilik fonları ile yatırım fonları toplam 260 bin lot almış.

Hem 3. çeyrek bilançosunun iyi gelmesi , hem de Brightstar alımın tamamlanması bu fonların ilgisini çekmeye devam edecek. 4. çeyrek bilançosundan sonra daha da fazla alım yapacaklarını düşünüyorum.

7. Biz buralarda kalırsak endeks çıkmaya devam ederse ve endeks sonrasında düzeltmeye başlarsa biz ne yaparız bağımsız hareket edebilirmiyiz?
    Ben edebilecek potansiyel var diye düşünüyorum.Ama kararı hisse çoğunluğu olanlar verecek tahtada.Hayırlısı.
    12 aylık gelse netleşecek herşey.
    Emirhan Bey Üstadım eğer pd/dd 1 ve fk 10.
    olacaksa bu fiyatlardan almak hayal olur önümüzdeki süreçte.Sektördeki diğer hisselerin yükselmeside bizim rasyoları daha dikkat çekici kılacak.
    Ytd.

8. iş yatırım son yarım saat show yapar mı
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

Sayfa 26/679 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •