Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Ny Manhattan da, aksam inerken taksi bulamazsiniz.
Hava kararmaya yuz tuttugu anda, tek basina taksilere el kaldiran hanimlarin, korkudan, sapir sapir titredigini gorursunuz.
Hele Brooklyn de Bronx da hic yasayamazsiniz.
Gidip goren bilir.
Kecioren'den cikti, simdi soruyor, siz hangi Turkiye'de yasiyorsunuz.
Ne diyelim.
Egitimli insan degersiz gordugu yazilara yorum yapmaz
Ayrica herkesin Turkiyesi farkli. Herkes senin gibi zorluklar cekmis olmayabilir.
Turkiyede eger eve ortadiregin biraz uzerinde para giriyorsa krallar gibi yasarsin. Hemde ne kral Amerika kanada halt etmis..
Ama bunu goren bilir yasayan bilir. Zengin olmana hic gerek yok. Bu tur insanlarin 15 temmuz dan haberi bile yok. Cunku hayat kaliteleri cok yuksek.
Neyse bosver bunlari anlayacagini zannetmiyorum
hakettiğin parann yarısı devlkete gider...vergi kaçıracak bir durumun yok, imkanın olsa bile yapmazsın zaten...ben ve çevremdeki pek çok arkadaşım yapmıyor en azından.elin sümüklü kobi patronu 500 milyarlık arabaya biner, sen az yaksın diye 1,3 motor araba alırsın...bu memlekette okumuş insana değer verilmediğinden(eskiden bu kadar değildi), çocuklarınız çok iyi bir okul kazansın diye 100 binlerce lira masraf etmeyin...orta halli mahalle arası butik özel okullara gönderin en fazla, 10-15 binden fazla para vermeyin yıllık olarak(mhallede nispeten iyi bir devlet okulu varsa, tereddüt etmeden devlete verin).
eskiden şöyle derdik...çocuğuma bir ev bırakacağına, ev parasını harcayıp iyi bir eğitim aldırırm...şimdi tam tersi, yıllık 50 bin tl verip özel bir okula göndereceğine, 15 binlik okula gönder...500 binlik bir ev bırak....çocuğun hayata 3-0 önde başlasın..salak değilse zaten ayakları üzerinde durur.
Bu konuda ABD ve Kanada'da anlayis cok farkli.
Cocuk 16 yasina geldiginde, okusun okumasin aile basliyor dirdira.
Burasi benim evim diyor, bak benim ekmegimi peynirimi yiyorsun diyor.
Nihayet, cocuk henuz hayati anlamadan basiyor kicina tekmeyi atiyor evden.
O cocuk oyle bir hayat mucadelesine giriyor ki, young offenders jail is full.( cogu suc isliyor)
Suctan uzak duran bir sekilde araba yikayarak basliyor para kazanmaya.
Sonucta is, bunlar gibi sokakta yetisen cocuklarla, bizimkiler gibi saksida buyuyen cocuklar farkina gidiyor.
Onlar daha sert, daha inatci ve daha guclu oluyorlar.
Bizdeki, is yok baba, torpil yok anne vs, bildiginiz gibi.
Peki biz cocuklari daha hayati anlayamadan sokagami atalim.
Hayir asla, ama zorluklarla kendi basina bas etmesini ogretmek gerekiyor.
Prof.Deniz GOKCE, Ankara'da okurken, nasil dolmus soforlugu yaptigini anlatir ozel sohbetlerinde.
Ozetle hayat mucadeledir, cocuklari mucadeleye hazirlamak cok onemli.
Yer İmleri