Originally Posted by
1BRAH1M
100.000 im yok henüz insallah haftaya kadar tamamlamış olacağım;)
Niye DGZTE tekrar yazayım da zarar sağlamayayım. Bir zahmet 2017 faaliyet raporunu okursa yatırımcı arkadaşlarım herşey çok açık anlatılıyor orada altı üstü 76 sayfa okuyacaksınız.
Şirketin kasasında 106 milyon nakit 8 milyon tahvil 55 milyon kısa vadeli alacak olmak uzere toplam 161 milyon nakit benzeri kaynağı var.
Tüm dogan medya grubu hürriyet kanald cnn turk dekart vb. Hepsinin faaliyetlerini sürdürdüğü yillik 8 milyon kira aldigi yönetim binasının değeri 227 milyon. Bu gayrimenkulü almadan dogan grubunun medya bölümünü alamazsın. Her halükarda almak zorundalar bunu üstelik bu bilancodaki değeri satış konusu olunca bu fiyatın epey üstü hesaplanacak.
Hürriyetten daha yeni 39 milyona arsa aldı. Bunuda ekleyelim satış fiyatına.
Öncü girişimde %25 payı var. 20 milyon aktarmış oraya geçen sene 6 milyon kâr gelmiş suanki bilanço değeri 26 milyon. Satışta ne kadar fiyat bicilecek yada satılacağını bakacaz buna.
Ve iste en kritik konu. Tum bu degerlere ilave gelecek Posta fanatık kaça satılacak. Bilancodaki değerine vaktinizi hiç. Yorulmayın ben soyleyeyim. 2003 den beri 60 milyon. Yanı dogan gazetenin 460milyon özkaynakları içinde posta ve fanatık 60 milyon olarak duruyor.
Şimdi bu posta ve fanatık satışı toplandiginda hürriyetten çok daha fazla tiraja sahip. Ama ne hikmetse 60 milyon olarak bilançoda yer alıyor.
Yıllardır bu saçmamakla hisse fiyatı ni baskıladilar. E şimdi satış gündemde sizce kaça satılacak. Hürriyetin piyasa değeri 850 milyon şuan.
Yanı senin anlayacağın buradaki oyun tarihin en büyük oyunu olacak uyanık olun. 1000 liraya telefon alırken 50 yere soruyorsunuz. Faaliyet raporunu bilançosunu bilmeden hisse almak hele böyle bir şans yakalamışken yok dohol 2 kademe düştü hürriyet- 10 yaptı bende satayim demek elindeki altını eskiciye satmaya çalışmaya benziyor. Ekranı kapatın rahat olun posta ve fanatık 60 milyon etmez diyorsa da sat geç burada hiç durma zaten.
Siz borsacisiniz tebrik ederim.
Ahlar vahlar beklenen sey ben olsam dalani mahvederim bu tahtaya da o kadar kuvvetimiz yok
Insallah basarlar yarin da bizde ilave yapariz zaten ben alinca belli olur.
Dgzteyi yapan spek arkadasimizin biraz daha lotunu alalim sabah asuzunun durumuna gore.
1 dgzte:6 hurgz
Iyi aksamlar
Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
@borsavizyon
Yer İmleri