Sayfa 264/610 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364 ... SonSon
Arama sonucu : 4879 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Dün şirket aktiflerinde kayıtlı varlıklara bakarken bu yaz yaşanan tatsız olay aklıma geldi. Hani BE'nin mülkünün olduğu Bodrum Cennet Koyu'nda yaşananlar.

Silivri'de 2016 yılında alınmış yaklaşık bin dönüm bir arazi var. Arazi tarla vasfında.
    Yani gayrımenkul geliştirmeye konu edilmiş bir yer değil. Hangi amaçla alınmış olduğu henüz bilinmiyor. Ama satıcı tarafın kim olduğu biliniyor. Bildiniz. Cennet Koyu Ticaret A.Ş.

Şimdi, yine varsayımlardan yola çıkarak durum şöyle görünüyor; BE'ye veya çok sevdiği bir komşusuna para gerekti (laf olsun diye yazıyorum, yoksa kendisi olduğundan neredeyse eminim!), bu kaynak o dönemde holding'te yoktu, en yakın mali kaynak halka açık olan İlaç şirketindeydi. Ve halka açık bir şirkete kişisel mal varlığı devredildi. Adil bir fiyat olduğunu varsayalım. Değerleme şirketi raporuyla belgelenmiş. Satın almalar 4 partide gerçekleşmiş. İlki 2015 yılında, 265 dönüm devredilmiş. Son parti alım 7 Haziran 2016'da gerçekleşmiş. Satın alma tarihleri de enteresan. Bir amaçla mı parça parça toplanmış veya başka bir şey mi anlaşılmıyor.

Sizce böyle bir davranış etik midir? Halka açık şirketlerin yönetilme etiğine ve paydaş kapitalizmine uygun mudur?

Eğer durum bu şekilde gerçekleştiyse, benim kendisine yakıştıramadığım ama kendisinin kendiisine yakıştırdığı durumlardan birisi gerçekleşmiştir. Yanılmış olmayı diliyorum.
    Son düzenleme : noreply; 29-12-2021 saat: 10:31.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Dün şirket aktiflerinde kayıtlı varlıklara bakarken bu yaz yaşanan tatsız olay aklıma geldi. Hani BE'nin mülkünün olduğu Bodrum Cennet Koyu'nda yaşananlar.

Silivri'de 2016 yılında alınmış yaklaşık bin dönüm bir arazi var. Arazi tarla vasfında.
    Yani gayrımenkul geliştirmeye konu edilmiş bir yer değil. Hangi amaçla alınmış olduğu henüz bilinmiyor. Ama satıcı tarafın kim olduğu biliniyor. Bildiniz. Cennet Koyu Ltd.

Şimdi, yine varsayımlardan yola çıkarak durum şöyle görünüyor; 2016 ülkedeki malum konu nedeniyle ekonomik açıdan da kötü bir yıldı, BE'ye veya çok sevdiği bir komşusuna para gerekti (laf olsun diye yazıyorum, yoksa kendisi olduğundan neredeyse eminim!), bu kaynak o dönemde holding'te yoktu, en yakın mali kaynak halka açık olan İlaç şirketindeydi. Ve halka açık bir şirkete kişisel mal varlığı devredildi. Adil bir fiyat olduğunu varsayalım. Sizce böyle bir davranış etik midir? Halka açık şirketlerin yönetilme etiğine ve paydaş kapitalizmine uygun mudur?

Eğer durum bu şekilde gerçekleştiyse, benim kendisine yakıştıramadığım ama kendisinin kendiisine yakıştırdığı durumlardan birisi gerçekleşmiştir. Yanılmış olmayı diliyorum.
    Silivri'deki arazi fiyatlarından haberin var mı kardeş ?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Fiyatlara baktım ama anlamadım, muhtemelen ciddi oranda artmıştır. 85 milyon bedelle alınmış yerler bunlar.
    İnternette kısa bir araştırmayla Kurfallı köyündeki arsalar 200 lira/m2 civarında gidiyor gibi gördüm.
    Çok öenmli değil, üstünde durduğum konu şirket kaynaklarının kişisel ihtiyaçlar için kullanılış olma ihtimalidir
    Böyle olmuştur demiyorum, sadece şu Cennet Koyu meselesi bu hikayenin arka planını düşündürdü.

4. O dönemde dönümü 30 bin dolara aldı ilaç o araziyi. O dönem silivri tarla fiyatının en az 2 misli fiyata aldı. Hatta Tebernüş Kireçci bu alımla ilgili istihza ile ben o fiyata alacak kadar zengin değilim demişti. Kendi arazilerini ilaca sattılar fahiş fiyata.

Peki karonın % 25 inin ilaca satılması nasıl bir fiyatsko. Külliyen zararda bir şirketin İlaca verilmesi çok mu etik. Bugüne kadar 90 milyon dolar ödediler karo % 25 e.

5. Karşı Taraf : İhsan Yıldız, Kadri Yıldız, Emine Dalyan

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/537227
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Peki zentiva satışından gelen 800 milyon dolarla hiçbir şey yapılmaması neden. Mesela bu satıştan sonra Esan atak yaptı. Balya kurşun madenini aldı ve ek yatırımşlarla kapasiteyi çok büyüttü. Hangi parayla. Bir çok maden hakkı satın aldı bu arada.

Yine ı tarihlerde Yapı grubu o dönemde karo ve ecyap Almanya da şirketler satın aldılar. Hangi teminatla girişildi bu işlere.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Karşı Taraf : İhsan Yıldız, Kadri Yıldız, Emine Dalyan

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/537227
    O zaman ben hatalıyım Sn British. Cennet Koyu adının bir anlamı olmalı diye bakmıştım. Yani bu arazilerin köylüden alınmadığını, Bodrum'la ilişkili kişilerden alınmış olduğunu düşündüm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Peki zentiva satışından gelen 800 milyon dolarla hiçbir şey yapılmaması neden. Mesela bu satıştan sonra Esan atak yaptı. Balya kurşun madenini aldı ve ek yatırımşlarla kapasiteyi çok büyüttü. Hangi parayla. Bir çok maden hakkı satın aldı bu arada.

Yine ı tarihlerde Yapı grubu o dönemde karo ve ecyap Almanya da şirketler satın aldılar. Hangi teminatla girişildi bu işlere.
    yanlış anlamazsanız bir şey soracam.. bu kadar olumsuz olduğunuz br hisse de neden hala pozisyondasınız? Maliyet mi yüksek?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 264/610 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •