Originally Posted by
furki
KOZA %15 pahalı diyerek ilginç bir tespitte bulunmuşsunuz. Oysa basit bir matematik hesabıyla 140 tl lik kozal 21.7 milyar tl lik piyasa değeri ediyor. Bu ederin %45 i kozaa nın yani sermayeye böldüğünüzde 25.1 tl kozaa nın sadece kozal değeri... Kaldı ki buna konak madeni ve 250 milyon euro değer biçilen otel ve uçaklar dahil değil...Gelelim piyasa fiyatlamasına , kozal benimde her zaman gözbebeğim olmuştur ve belli bir hisseyi asla satmadan tutuyorum. Ancak uzun vadede kozaa nın potansiyeli kozal dan kat va kat fazla olduğu matematiksel bir gerçektir. Kısa vadede ise dediğinize katılıyorum, zira kozaa tarihi tl zirvesini geçmişken ,kozal henüz geçemedi.. Güzel hafta sonları dilerim...
Konakta ne olduğu belli değil spekülasyon amaçlı kullanılıyor yani herkes kozala girerse kozaaları ne yapacağım anlamında düşünüyor spek bunun için de hikaye yaratması gerek. Eğer orada ciddi bir mal olsaydı bugüne kadar 10 kere faaliyete geçirirlerdi bence. Geçen sene madenin olduğu köy muhtarını aradım ciddi bir hareket yok üstelik konuşma yasağı var. ciddi madende ciddi faaliyet olur ve yasak olmaz. Gururla y, kurulu üyeleri muhendisleri işcileri biz bu malı çıkaracağız derler. Gülal o kadar gazladı kozalı bu konuya değinmedi. kozaa fk ucuz olabilir ama daha önemlisi pd/dd favök. karlılık kozaadan çok daha üstün kozalda bana göre tabi. dilediğiniz gibi davranın sorumluluk alamam.. size de iyi haftasonları
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri