Sayfa 265/439 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365 ... SonSon
Arama sonucu : 3506 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Ereğli'nin bu yılki aksiyonları ve antidamping konularını olumlu ya da olumsuz diye nitelendirmekten özellikle kaçındım, bunlar etkisi zamana göre belli olacak hamleler.

Bu tarz büyük şirketlerin bürokrasisi göz önüne alındığında kısa zamana çok şey sığmış oldu, kolay değil ve nasıl yorumlayacağımı ben de tam bilmiyorum. Bazen şirket için iyi olan yatırımcıya geç yansıyabilir. Şunu unutmayalım; bankalar 2014-2023 döneminde milyar dolar karlar açıkladıkları halde düşüş kanalında hareket ederek özellikle 2020-2023 arasında yatırımcılarını tam bir sabır testine tabi tuttu.

Evet, hisselere fena veriyorlar ama bizim ülkenin doğası da pek uysal değil zaten. Gene de kontrol çıkmış enflasyon ve faiz ortamında borsa önemli bir yatırım alternatifidir.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Ereğli'nin bu yılki aksiyonları ve antidamping konularını olumlu ya da olumsuz diye nitelendirmekten özellikle kaçındım, bunlar etkisi zamana göre belli olacak hamleler.

Bu tarz büyük şirketlerin bürokrasisi göz önüne alındığında kısa zamana çok şey sığmış oldu, kolay değil ve nasıl yorumlayacağımı ben de tam bilmiyorum. Bazen şirket için iyi olan yatırımcıya geç yansıyabilir. Şunu unutmayalım; bankalar 2014-2023 döneminde milyar dolar karlar açıkladıkları halde düşüş kanalında hareket ederek özellikle 2020-2023 arasında yatırımcılarını tam bir sabır testine tabi tuttu.

Evet, hisselere fena veriyorlar ama bizim ülkenin doğası da pek uysal değil zaten. Gene de kontrol çıkmış enflasyon ve faiz ortamında borsa önemli bir yatırım alternatifidir.
    Hocam cok guzel yaziyorsun özetliyorsun da finansal piyasalardan bir haber bi arkadaş var burda Matdeyyus nick'li, hep ' Ben dediydim Ben ettiydim!!! ' sozleri ile garip konuşmalar yapan! , sayende bugun ne kadar cahil olduğunu anlamış olduk , adam tahvil ihraç ederek şirketin kasasına cash sokma nakit yaratma bilançonun hem aktifine hem pasifine eklenecek işleme şirketi borçlandırmak diyecek kadar ekonomiden terimlerden piyasalardan bi haber!!! Sen gel de şimdi boyle cahillere laf anlat!!!... neresinden bakarsan bak komedi bir durum.

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Yaz başı ve yazın , sonbahar gibi bir türbülans beklediğimi yazdım idi. Koca koca hisselerin içinden geçtiler . Hele yukarıdan maliyetlenenler için geçmiş olsun. Bu türbülans daha da şiddetlenebilir.Global taraf ise ABD seçimlerini bekliyor sanki.
    Yelpaze. Saydıkların içinde birtek anti damping uygulamaları eregl lehine. Gerisinin bir etkisi yok hatta bazıları olumsuz bile denebilir.

Temettü (yok) bedelsiz (mali finansal bir etkisi yok) demir madeni (eh işte) altın madeni (saçmalık) yeşil enerji yatırımları (müthiş borçlanma daralan marjlar ile birlikte artan giderler) . Tahvil ihracı (borçlanma)
    Hayatında ne bir şirketin üst kademe pozisyonunda ne de finans departmaninda yer almamış bankalarla finans islemleri ile bire bir muhattap olmamış finansal işlemlerinden bi haber kişilerinden burda bize bu cehaletle bilgi satmaya kalkması da biraz komik geldi bana , TH abin'den rica et kendisi bu tarz islemleri iyi bilir tecrubesiyle sana bu tarz nakit akışlarının şirketlere sagladığı faydalar hakkinda kısa bir ozet geçsin istersen , tahvil ihraci demek sirketi borclandirma haaa!!! 🤣🤣🤣

4. 200 gunluk uzerinde fiyatlanan hisselerden bir taneside eregli idi [u100]
    diger hisseler normal seyir ederken biz 3 sefer 200 gunlugun altina sarktik
    son 200 gunlugun altina sarktiginda gun icerisinde isyatirim agresif alimlari ile %5 lik bir hareket yapip 200 gun ustunde altinda kapanis yapmamistik
    gunlerdir vadeli pastasi icler acisi idi
    dun is yat ve bankof biraz short kapatmis olsada garanti short tarafinda 10.000 kadar el yukseltmis
    bu vadenin en iyi traderi garanti
    Benim graflara gore xu100 :8.500 seviyesi son nokta
    endeksin 8.500 un altina sarkmasi eregli icin beklentilerimde bir sey degistirmez sadece zamani biraz uzatabilir
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

5. Ulusal 100 endeksi döviz sepeti bazında ve aylık kapanışlara göre 20 yıllık ortalamasında seyrediyor. Bu elbette bizim borsada tek başına yeterli bir kriter değil ama 200 günlük iyice ağızlarda sakız olmuşken çeşitlilik sunayım dedim. Gene de ben 100 ve 30 endekslerine pek bakmıyorum, borsanın toplam değeri ve rasyoları üzerinden hareket etmeyi tercih ediyorum.

6. mavi kanal ema 200 ..high ve low...tahtacı dantel gibi işliyor.ilk direnç 49,46.aslında tek direnç..güzel olan,kanalın içini de dolduruyor..dediğim gibi,retest beklemiyorum..direk çıkacaktır..200 lük kanalın etrafında dans eden kağıt kırdığı yerle alakalı ya minare boyu çıkar ya düşer...arada bekleme yok..bakınız her kağıdın özelinde aynı duruma..hala bekliyorum..iyi para kazandıracak..

7. endeks e de bakalım..200 kanalını aşağı kırmış zati..%9 da şimdiden inmiş..8460 ler dibi artık..ne kaldı zaten..orda bir harmonik formasyon var..shark..köpekbalığı..bu onu kanala sokar ve çıkarır.8670 den aşağısı formasyonu bozar.bugün ve yarın günlük kapanan mumların şeklide önemli..tabii artı da ise..formasyonun ilk hedefi 0,886 değerinin karşılığı 10 000...1,13 değerinin karşılığı 10 300..çok da önemli değil..2 günün mum şekli önemli..endeks takip edenler için..kanalı kırarsa ereğli endekse bakmaz..froto kırdı mesela..

Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    İş Yatırım Erdemir’in 2024 yılı üçüncü çeyreğinde 47.645.000.000 hasılat elde edeceğini ve çeyreklik -107.000.000 TL net zarar açıklayacağını tahmin etti.

İş Yatırım’ın çeyreklik FAVÖK beklentisi ise 4.079.000.000 TL oldu. Kurum, Erdemir’in ürün fiyatlarındaki gerileme nedeniyle ciro ve ton başına karlılıkta çeyreklik bazda düşüş, zayıf operasyonel performans ve finansal gider nedeniyle çeyreklik net zarar açıklamasını bekliyor.
    Bakalım bilanço nasıl gelecek.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfa 265/439 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •