Sayfa 267/637 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Uzun vadeli portföy yatırımı derken aklımıza sadece hisse yatırımı gelmiyor değil mi? bir ara detaylı yazmıştım, portföy çeşitlendirmesi çok önemli...tüm yatırım tl enstrümanlara olmamalı..döviz bazlı yatırım da yapılmalı, oranı %10 olur %30 olur..Bunu da sigorta gibi düşünmeli.

Bu bağlamda, BES yatırımında olabilir, ya da BES dışı olabilir, portföyde gram altın bulundurulmalı görüşündeyim...gram altın= ons altın*usdtl kuru bildiğiniz gibi...şu an ons altın 1323 usd ve güçlü bir trend başlatmış gözüküyor...usdtl şu an düşük olduğu için fazla dikkat çekmiyor, ama usdtl de de toparlanma olursa gram altın 200 leri denyebilir.

2018 içinde ons altında ilk hedef 1400 usd, bu seviye aşılırsa 1600 usd ye kadar gidebilir...usdtl de yıl içinde 4 tl üzerini görür beklentim var...bu bağlamda gram altın şu anki değerinin %25 kadar üzerine 200 tl yi görebilir (yıl içi diyorum, ama, büyük ihtimal yılın ilk yarısı).

önemli not: kur ve ons altın tahmin edilmesi en zor enstrümanlardan...genelde pek tutturulamaz...bu nedenle beklentilerimi yatırım tavsiyesi olarak algılamayın lütfen..yanılma ihtimali yüksektir...bu beklentilerim doğrultusunda BES portföyüm %100 gram altında son iki yıldır, 2018 de 200 leri görene kadar da kalmayı planlıyorum.
    Öncelikle işveren katkılı bes imkanı olanlar hemen yaptırmalarını bende tavsiye ediyorum.
    Portföyümü yabancı para cinsinden varlıklarda tutuyorum. Zira devlet emekli maaşını tl vereceği için tl’nin değer kaybında yedek güç olmasını istiyorum.
    Altında alternatiflerden biri ancak kafamda şu soru var. Bu coin çılgınlığında hangi yatırım araçlarındaki para coine gitti. coin düşerse para altına gider mi ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Detay için soru cevap şeklinde ilerlenebilir. Mesela bir arkadaşın daha önce yazdığı hisse seçim kriterleri konusunda, detay bilgi istenebilir. Hisse bazlı analizler paylaşılabilir.

Benim tek dikkat ettiğim konu, gündelik al-sat mevzularına, kısa vadeli trade işlemlerine girilmemesi. Temel amacımız uzun vadeli yatırıma dönük hamleler yapmak.
    Peki,

Konuya tecrübeli büyüklerimiz yön vermeyince sanki biraz tekrara düştük ve hisse özelinde sorularda sıkıştık gibi gelmişti bana.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Tecrübelilerin girmemesi yine tecrübeden kaynaklanıyor aslında
    Çünkü bilirler ki başarılı olmuş her bir kişinin hikayesi farklıdır. Bu farklılıkta bir sürü sebebe dayanır. Başarıya giden tek bir yol yoktur. Yatırım işi insanoğlunun ortaya koyduğu matematik bilimi gibi kesinlik içeren bir şey değildir ki o matematik bilimi bile bazı noktalarda çöker. Daha basitçe, yatırım işinde 2X2 hep 4 eder gibi bir kesinlik yok maalesef.

Şu an yazarı aklıma gelmiyor ama kendisi de yatırımcı olan bir kişi, dünyanın en büyük yatırımcıları ile görüşüyor, ortak bir yatırım stratejisi ortaya çıkar mı diye. Bunu kitabında aktarmak istiyor. Ve sonuçta, bu dünyanın en büyük yatırımcısı olan kişilerin her birisinin birbirinden çok farklı stratejiler izlediği hatta bazılarının birbirine %180 derece zıtlık gösterdiği ortaya çıkıyor.

Gençlere söylenebilecek en önemli şey şu; önce kendinizi tanıyın, sadece kendinizi değil eşinizi ve çocuklarınızıda işin içine katın, neyi tolere edebileceğinizi nereye kadar sabırlı olduğunuzu, ekonomik gerçeklerinizi, yükümlülüklerinizi, gelir kaynaklarınızın ve giderlerinizin muhasebesini, gelecekte neyi amaçladığınızı vb. gibi konularda yalın, abartıdan uzak bir iç değerlendirme yapın.

Sonrada kendilerine benzer koşullarda yola çıkmış bir deneyimli(başarılı veya başarısız)kişiler bulup onun ne yaptığını araştırmalarını tavsiye ederim. Başarısız ilede konuşun ki ne yapmamanız gerektiğini öğrenin. Gerçi bizim ülkede herkes acaip başarılı ama belki şansınız yaver gider, dürüst, açık sözlü birisine denk gelirsiniz.

Başarıya giden tek bir yol olmadığını ve her hastalığa iyi gelen bir ilaç olmadığını bildiğimize göre, tecrübelilerin göstereceği bir sürü yolda birbiri ile çatışacak ve henüz yolun başında olanların kafasını karıştıracaktır.

Örneğin ben şimdi desem ki, teknik analizle uğraşmayın boş iş, geminin arkasındaki köpükler her zaman geminin gideceği yönü göstermeyebilir. Bir başka tecrübelide çıkıp tam tersini söyleyebilir, Ed Saykota örneğini verebilir. Ve haklıda olur.

Trade'den voleyi vurmuş birisine uzun vadeyi anlatmanda mümkün değildir.

Ben kendimle ilgili olarak, hem iş geçmişimi hem aile yapımı hemde yatırım anlamındaki felsefemi zaten anlattım. BES ile ilgili düşüncelerimide aktardım.

Ancak zaman zaman forumda kullanılan uslup benim yaşımda birisinin kaldıramıyacağı kadar çirkinleştiği için artık çok fazla yazmıyorum.

Sevgilerimle

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Tecrübelilerin girmemesi yine tecrübeden kaynaklanıyor aslında
    Çünkü bilirler ki başarılı olmuş her bir kişinin hikayesi farklıdır. Bu farklılıkta bir sürü sebebe dayanır. Başarıya giden tek bir yol yoktur. Yatırım işi insanoğlunun ortaya koyduğu matematik bilimi gibi kesinlik içeren bir şey değildir ki o matematik bilimi bile bazı noktalarda çöker. Daha basitçe, yatırım işinde 2X2 hep 4 eder gibi bir kesinlik yok maalesef.

Şu an yazarı aklıma gelmiyor ama kendisi de yatırımcı olan bir kişi, dünyanın en büyük yatırımcıları ile görüşüyor, ortak bir yatırım stratejisi ortaya çıkar mı diye. Bunu kitabında aktarmak istiyor. Ve sonuçta, bu dünyanın en büyük yatırımcısı olan kişilerin her birisinin birbirinden çok farklı stratejiler izlediği hatta bazılarının birbirine %180 derece zıtlık gösterdiği ortaya çıkıyor.

Gençlere söylenebilecek en önemli şey şu; önce kendinizi tanıyın, sadece kendinizi değil eşinizi ve çocuklarınızıda işin içine katın, neyi tolere edebileceğinizi nereye kadar sabırlı olduğunuzu, ekonomik gerçeklerinizi, yükümlülüklerinizi, gelir kaynaklarınızın ve giderlerinizin muhasebesini, gelecekte neyi amaçladığınızı vb. gibi konularda yalın, abartıdan uzak bir iç değerlendirme yapın.

Sonrada kendilerine benzer koşullarda yola çıkmış bir deneyimli(başarılı veya başarısız)kişiler bulup onun ne yaptığını araştırmalarını tavsiye ederim. Başarısız ilede konuşun ki ne yapmamanız gerektiğini öğrenin. Gerçi bizim ülkede herkes acaip başarılı ama belki şansınız yaver gider, dürüst, açık sözlü birisine denk gelirsiniz.

Başarıya giden tek bir yol olmadığını ve her hastalığa iyi gelen bir ilaç olmadığını bildiğimize göre, tecrübelilerin göstereceği bir sürü yolda birbiri ile çatışacak ve henüz yolun başında olanların kafasını karıştıracaktır.

Örneğin ben şimdi desem ki, teknik analizle uğraşmayın boş iş, geminin arkasındaki köpükler her zaman geminin gideceği yönü göstermeyebilir. Bir başka tecrübelide çıkıp tam tersini söyleyebilir, Ed Saykota örneğini verebilir. Ve haklıda olur.

Ben kendimle ilgili olarak, hem iş geçmişimi hem aile yapımı hemde yatırım anlamındaki felsefemi zaten anlattım. BES ile ilgili düşüncelerimide aktardım.

Ancak zaman zaman forumda kullanılan uslup benim yaşımda birisinin kaldıramıyacağı kadar çirkinleştiği için artık çok fazla yazmıyorum.

Sevgilerimle
    Uslubu boşverin sayın ctuğrul siz cevap vermezsiniz olur biter.Genç değilim tabi ,tecrübem de az değildir.Ama sizin yazılarınızdan ben çok yararlandım.Sıkça ve bolca yazın.Geminin yönü ve arkasındaki köpük benzetmesi bile tek başına o kadar çok şeyi özetledi ki takdir yazısı yazmaktan kendimi alamadım.Düşüncelerinizi paylaşmamakla kurtlar sofrası olan finansal piyasalarda kendine bir gelecek güvencesi sağlamaya çalışan pek çok genç arkadaşımıza haksızlık etmiş olursunuz.Burası net ortamı kötü söz sahibini bağlar deyip densizlere cevap vermezsiniz olur biter

5.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Tecrübelilerin girmemesi yine tecrübeden kaynaklanıyor aslında

Sevgilerimle
    Sn Ctugrul teşekkür ederim.

Kitabın ismi Market Wizards olabilir mi acaba?

Bu konudaki fikirlerinize katılıyorum, bu iş bir nevi sanat belki de ancak bu konuda biraz daha belli odakta kişiler toplandığı için heterojenlik nispeten az veya uzun vadede düşmesini bekleyebilirz sanırım.

Üslup ve farklı tarzlar konusunda da çekincelerinizi anlıyorum ve katılıyorum; sizin durumunuzda olsam ben de belki yazmamayı seçerdim. Ancak şu anda da okuduğum her mesajınızdan faydalanmış bir genç olarak da yazmanızı isterim tabi..

Saygılarımla.

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku

Sevgilerimle
    Sayın Ctuğrul, bende birçok sayfadaki uslup seviyesinden rahatsızım, ancak cauti beyin açtığı bu pencerede saygı temelli tecrübe paylaşımı, bi anlamda mentorluk yapan sizlerin varlığı değerli.
    Bir toplumun en önemli çarpanlarından birisi nitelikli insan gücü. Nitelikli insanlar ve birikimleri saygısızlık ve seviyesizliğe kurban gitmemeli.
    Keyifle, ilgiyle okuyoruz..
    Saygılar.

7. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by Karşıyakalı Yazıyı Oku
    Hocam kitabıda mevcut. Tavsiye ederim okumak isteyenlere..

http://www.dr.com.tr/Kitap/Marshmall...=0000000722390

İki seçeneğin var:
    Bunu ister şimdi ye ister biraz bekle ve bir tane daha kazan!

Sizce bu teste tabi tutulan çocukların, verdikleri karara göre gelecekteki yaşamları nasıl olacak? Hazzı erteleyen mi başarılı olacak, yoksa arzusunu hemen yerine getiren mi?

Ünlü psikolog Walter Mischel'in çok ses getiren Marshmallow Testi, psikoloji tarihinin en meşhur deneylerinden biridir ve hazzı erteleme becerisinin tatmin edici bir yaşam için büyük önem taşıdığını ortaya koymuştur. Başka bir tabirle otokontrol, sadece okulda daha yüksek notlar almamızı, sosyal ve bilişsel işlevlerimizin daha iyi olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda stresi yönetmemize, hedeflerimizin peşinden gitmemize ve bize acı veren duygularla daha iyi baş etmemize yardımcı olur. Peki irade gücü doğuştan mı gelir, yoksa sonradan da kazanılabilir mi?

Mischel bu çığır açan kitabında onlarca yıllık araştırmalarından ve kişisel tecrübelerinden yola çıkarak irade gücünün doğasını masaya yatırıyor. Bu gücü mümkün kılan bilişsel becerileri ve zihin mekanizmalarını tespit ediyor ve önemli kararlar alırken, kilo vermeye çalışırken, sigarayı bırakırken, ayrılık acısıyla savaşırken ya da emeklilik planları yaparken onlardan nasıl faydalanabileceğimizi gösteriyor. Marshmallow Testi, kişiliğinize ve potansiyelinize bakış açınızı kökünden değiştirecek.

"Bu kitap insanı öyle bir içine çekiyor ki okurken hiç otokontrol uygulayamadım, ta ki otokontrol becerilerimi geliştirebileceğimi öğrenene kadar… İşte o zaman şekerleme cennetine girdim. Merak uyandırıcı, eğlenceli, anlaşılır ve canlı. Üstelik kapsamlı araştırmalara dayanıyor. Gerçekten bayıldım." -Alan Alda-

"Çağımızın en önemli psikologlarından biri olan Walter Mischel bize otokontrolün güçlendirilebileceği mesajını veriyor ve bunu nasıl yapacağımızı anlatıyor."
    -Carol S. Dweck, Psikoloji Profesörü-

"Mischel sinir bilimi ile genetik bilimi bulgularını harmanlayarak insan doğasını açıklıyor. Amacımız ister bireysel emeklilik planı yapmak, ister alkolü azaltmak, ister şekerlemeleri hayatımızdan tamamen çıkarmak olsun, bu kitap bize işe nereden başlamamız gerektiğini gösteriyor."
    -Evening Standard-

"Konusu bilimsel bir çalışma olmasına rağmen sıcacık bir dille kaleme alınmış olan bu kitap meğer sadece küçük çocuklarla ilgili değilmiş, biz yetişkinlerin de hazzı erteleyemediği anlar oluyormuş. Marshmallow Testi insanı içine çekerek aydınlatan muazzam bir eser."
    -Daniel Goleman-

"Bu başyapıt, davranışlarımızı şekillendirmek için verdiğimiz mücadeleyi ve bu mücadelede nasıl daha başarılı olabileceğimizi mercek altına alıyor."
    -David Laibson-

"En önemli beş psikoloji kitabından biri."
    -Independent on Sunday-

"Marshmallow Testi sonucu yapılan keşifler üst üste eklendiğinde psikoloji tarihindeki en verimli araştırma hikâyelerinden biri ortaya çıkıyor."
    -Daniel Kahneman-

"İşte hepimizin uzun süredir beklediği kitap." -Angela Lee Duckworth, Pennsylvania Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi-

"Bu harika kitap hem çok farklı hem de baştan sona özenle kaleme alınmış. Walter Mischel'in değindiği konular bilişsel bilimden sinir bilimine kadar uzanıyor ve kitap bir solukta bitiveriyor. Bilim ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Bravo!" -Eric R. Kandel, Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü Sahibi-

"Walter Mischel yirminci yüzyılın en etkili psikologlarından biri, Marshmallow Testi sayesinde adı önümüzdeki yüzyılın en etkili psikologları arasında da anılacak."
    -Steven Pinker-

"Dâhi bir araştırmacının yaptığı çalışmalara dair sürükleyici bir hikâye ve insanın yaşamını değiştirmesi için gerekenlerin reçetesi."
    -Timothy Wilson-
    "Zihin açıcı... Burada anlatılan tüm anekdotlar -pratik uygulamalara ilişkin koca bir bölümü saymıyorum bile- bize irade gücümüzü, potansiyelimizi zorlamadan nasıl azami düzeye çıkarabileceğimizi gösteriyor. İnsan olmak, iradeyle bocalamak demektir. Bu sürükleyici kitapta bilinçli kararlar vermeye teşvik ediliyoruz."
    -Publishers Weekly-
    "Mischel hatırı sayılır deneyimlerini diğer araştırmacıların bulgularıyla birleştirip irade gücünün doğasını ve nasıl geliştirilebileceğini keşfe çıkıyor. Kendimizi kontrol etme becerimizi etkileyen karmaşık sinirsel ve bilişsel mekanizmaları basit bir dille aktarıyor."
    -Success-

"Sürükleyici ve tempolu… Bizi kendimizi kaybetmeye iten bütün unsurlara rağmen eylemin kontrolünün bireyde olduğunu ve zili çalıp çalmamaya bireyin karar verdiğini hatırlatan bir kitap. Sonuçta kontrol sizde."
    -Wall Street Journal-

"Bu bir başyapıt… Dileriz ki bu kitap sayesinde Mischel de evlerde en az şekerlemeler kadar popüler olur."
    -Times Higher Education-
    "Etkileyici bir kitap… Yapılan en son araştırmalar hem akıcı hem de net bir dille açıklanıyor. Bu da okurların, dönemin en meşhur psikoloji deneylerinden birinin şaşırtıcı sonuçlarını anlamasına yardımcı oluyor."
    -The Economist-
    "Bu neşeli ve iyimser kitap, rahatlatıcı bir okuma deneyimi vadediyor. Önemli ve büyük oranda acısız bir değişim için gereken içgörünün anahtarını okura sunuyor."
    -The Sunday Times-
    Marshmallow testi yerine Marshall Boya alan var mı

Sayfa 267/637 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •