Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Tecrübelilerin girmemesi yine tecrübeden kaynaklanıyor aslında
    Çünkü bilirler ki başarılı olmuş her bir kişinin hikayesi farklıdır. Bu farklılıkta bir sürü sebebe dayanır. Başarıya giden tek bir yol yoktur. Yatırım işi insanoğlunun ortaya koyduğu matematik bilimi gibi kesinlik içeren bir şey değildir ki o matematik bilimi bile bazı noktalarda çöker. Daha basitçe, yatırım işinde 2X2 hep 4 eder gibi bir kesinlik yok maalesef.

Şu an yazarı aklıma gelmiyor ama kendisi de yatırımcı olan bir kişi, dünyanın en büyük yatırımcıları ile görüşüyor, ortak bir yatırım stratejisi ortaya çıkar mı diye. Bunu kitabında aktarmak istiyor. Ve sonuçta, bu dünyanın en büyük yatırımcısı olan kişilerin her birisinin birbirinden çok farklı stratejiler izlediği hatta bazılarının birbirine %180 derece zıtlık gösterdiği ortaya çıkıyor.

Gençlere söylenebilecek en önemli şey şu; önce kendinizi tanıyın, sadece kendinizi değil eşinizi ve çocuklarınızıda işin içine katın, neyi tolere edebileceğinizi nereye kadar sabırlı olduğunuzu, ekonomik gerçeklerinizi, yükümlülüklerinizi, gelir kaynaklarınızın ve giderlerinizin muhasebesini, gelecekte neyi amaçladığınızı vb. gibi konularda yalın, abartıdan uzak bir iç değerlendirme yapın.

Sonrada kendilerine benzer koşullarda yola çıkmış bir deneyimli(başarılı veya başarısız)kişiler bulup onun ne yaptığını araştırmalarını tavsiye ederim. Başarısız ilede konuşun ki ne yapmamanız gerektiğini öğrenin. Gerçi bizim ülkede herkes acaip başarılı ama belki şansınız yaver gider, dürüst, açık sözlü birisine denk gelirsiniz.

Başarıya giden tek bir yol olmadığını ve her hastalığa iyi gelen bir ilaç olmadığını bildiğimize göre, tecrübelilerin göstereceği bir sürü yolda birbiri ile çatışacak ve henüz yolun başında olanların kafasını karıştıracaktır.

Örneğin ben şimdi desem ki, teknik analizle uğraşmayın boş iş, geminin arkasındaki köpükler her zaman geminin gideceği yönü göstermeyebilir. Bir başka tecrübelide çıkıp tam tersini söyleyebilir, Ed Saykota örneğini verebilir. Ve haklıda olur.

Trade'den voleyi vurmuş birisine uzun vadeyi anlatmanda mümkün değildir.

Ben kendimle ilgili olarak, hem iş geçmişimi hem aile yapımı hemde yatırım anlamındaki felsefemi zaten anlattım. BES ile ilgili düşüncelerimide aktardım.

Ancak zaman zaman forumda kullanılan uslup benim yaşımda birisinin kaldıramıyacağı kadar çirkinleştiği için artık çok fazla yazmıyorum.

Sevgilerimle

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Tecrübelilerin girmemesi yine tecrübeden kaynaklanıyor aslında
    Çünkü bilirler ki başarılı olmuş her bir kişinin hikayesi farklıdır. Bu farklılıkta bir sürü sebebe dayanır. Başarıya giden tek bir yol yoktur. Yatırım işi insanoğlunun ortaya koyduğu matematik bilimi gibi kesinlik içeren bir şey değildir ki o matematik bilimi bile bazı noktalarda çöker. Daha basitçe, yatırım işinde 2X2 hep 4 eder gibi bir kesinlik yok maalesef.

Şu an yazarı aklıma gelmiyor ama kendisi de yatırımcı olan bir kişi, dünyanın en büyük yatırımcıları ile görüşüyor, ortak bir yatırım stratejisi ortaya çıkar mı diye. Bunu kitabında aktarmak istiyor. Ve sonuçta, bu dünyanın en büyük yatırımcısı olan kişilerin her birisinin birbirinden çok farklı stratejiler izlediği hatta bazılarının birbirine %180 derece zıtlık gösterdiği ortaya çıkıyor.

Gençlere söylenebilecek en önemli şey şu; önce kendinizi tanıyın, sadece kendinizi değil eşinizi ve çocuklarınızıda işin içine katın, neyi tolere edebileceğinizi nereye kadar sabırlı olduğunuzu, ekonomik gerçeklerinizi, yükümlülüklerinizi, gelir kaynaklarınızın ve giderlerinizin muhasebesini, gelecekte neyi amaçladığınızı vb. gibi konularda yalın, abartıdan uzak bir iç değerlendirme yapın.

Sonrada kendilerine benzer koşullarda yola çıkmış bir deneyimli(başarılı veya başarısız)kişiler bulup onun ne yaptığını araştırmalarını tavsiye ederim. Başarısız ilede konuşun ki ne yapmamanız gerektiğini öğrenin. Gerçi bizim ülkede herkes acaip başarılı ama belki şansınız yaver gider, dürüst, açık sözlü birisine denk gelirsiniz.

Başarıya giden tek bir yol olmadığını ve her hastalığa iyi gelen bir ilaç olmadığını bildiğimize göre, tecrübelilerin göstereceği bir sürü yolda birbiri ile çatışacak ve henüz yolun başında olanların kafasını karıştıracaktır.

Örneğin ben şimdi desem ki, teknik analizle uğraşmayın boş iş, geminin arkasındaki köpükler her zaman geminin gideceği yönü göstermeyebilir. Bir başka tecrübelide çıkıp tam tersini söyleyebilir, Ed Saykota örneğini verebilir. Ve haklıda olur.

Ben kendimle ilgili olarak, hem iş geçmişimi hem aile yapımı hemde yatırım anlamındaki felsefemi zaten anlattım. BES ile ilgili düşüncelerimide aktardım.

Ancak zaman zaman forumda kullanılan uslup benim yaşımda birisinin kaldıramıyacağı kadar çirkinleştiği için artık çok fazla yazmıyorum.

Sevgilerimle
    Uslubu boşverin sayın ctuğrul siz cevap vermezsiniz olur biter.Genç değilim tabi ,tecrübem de az değildir.Ama sizin yazılarınızdan ben çok yararlandım.Sıkça ve bolca yazın.Geminin yönü ve arkasındaki köpük benzetmesi bile tek başına o kadar çok şeyi özetledi ki takdir yazısı yazmaktan kendimi alamadım.Düşüncelerinizi paylaşmamakla kurtlar sofrası olan finansal piyasalarda kendine bir gelecek güvencesi sağlamaya çalışan pek çok genç arkadaşımıza haksızlık etmiş olursunuz.Burası net ortamı kötü söz sahibini bağlar deyip densizlere cevap vermezsiniz olur biter

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Tecrübelilerin girmemesi yine tecrübeden kaynaklanıyor aslında

Sevgilerimle
    Sn Ctugrul teşekkür ederim.

Kitabın ismi Market Wizards olabilir mi acaba?

Bu konudaki fikirlerinize katılıyorum, bu iş bir nevi sanat belki de ancak bu konuda biraz daha belli odakta kişiler toplandığı için heterojenlik nispeten az veya uzun vadede düşmesini bekleyebilirz sanırım.

Üslup ve farklı tarzlar konusunda da çekincelerinizi anlıyorum ve katılıyorum; sizin durumunuzda olsam ben de belki yazmamayı seçerdim. Ancak şu anda da okuduğum her mesajınızdan faydalanmış bir genç olarak da yazmanızı isterim tabi..

Saygılarımla.

4.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku

Sevgilerimle
    Sayın Ctuğrul, bende birçok sayfadaki uslup seviyesinden rahatsızım, ancak cauti beyin açtığı bu pencerede saygı temelli tecrübe paylaşımı, bi anlamda mentorluk yapan sizlerin varlığı değerli.
    Bir toplumun en önemli çarpanlarından birisi nitelikli insan gücü. Nitelikli insanlar ve birikimleri saygısızlık ve seviyesizliğe kurban gitmemeli.
    Keyifle, ilgiyle okuyoruz..
    Saygılar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •