Sayfa 267/993 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ayhan başkan fenere vurunca yüzüme bakmaz oldu.
    ayasofya gördün mü EPDK'daki gençleri, 69 zammını tam gününde patlattılar, şimdi zammı geri çekiyorlar..

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Bir haber daha...

‘Fiyatlar her yerde artıyor, bir yer hariç: Türkiye’ başlığıyla tatil önerdiler

İngiliz Telegraph gazetesi, son dönemde, sterlinin dolar ve euro karşısında değer kaybına dikkat çekerken, İngilizler için tatile çıkmanın zorlaştığını yazdı. Gazete, "Fiyatlar her yerde artıyor, bir yer hariç: Türkiye" başlığıyla İngilizleri, evlerinde oturmaktan daha ucuza gelebilecek Türkiye tatiline yöneltti.

https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...diler-7349409/
    . 25.

Şu an Antalya'da 5* li bı otelde tatildeyim,otelin açılışının 25. Yıldönümü ve birkaç kez gelenleri anons edip ufak hediye verdiler.asamin biri 38 kez gelmiş.cikamadik bı turlu işin lclnden.yilds 2_3 kez gelmiş demekkkk.bu arada turizm işi ky nin borsa iliskisi gibidir.tam bı soygun ....Antalya otogar belek tabelada 650 yazıyor pazarlıkla 550 anlaştık taximetre 530 yazdı....herkes tuttuğunu öpüyor....ytd

3.  Alıntı Originally Posted by ALİBEYOĞLU Yazıyı Oku
    . 25.

Şu an Antalya'da 5* li bı otelde tatildeyim,otelin açılışının 25. Yıldönümü ve birkaç kez gelenleri anons edip ufak hediye verdiler.asamin biri 38 kez gelmiş.cikamadik bı turlu işin lclnden.yilds 2_3 kez gelmiş demekkkk.bu arada turizm işi ky nin borsa iliskisi gibidir.tam bı soygun ....Antalya otogar belek tabelada 650 yazıyor pazarlıkla 550 anlaştık taximetre 530 yazdı....herkes tuttuğunu öpüyor....ytd
    hocam hangi otel ve gecesi kac para?

4.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Yerliye Pahali yabanciya ucuz olmasinin en buyuk sebebi
    Seyahat acentalarinin sezon bitiminde odalari almasi. adamin 100 odasi varsa 90 odasini bu tura doluluk garantili sekilde veriyor
    geriye kaliyor 10 oda onunda 6-7 tanesini ornek booking e koyuyor 3 adetinide cat kapi gelene yada arayana .

sayet bu sekilde yerli musterilerde sezon oncesi satilsa doluluk orani olsa neden yerliyi tercih etmesin
    Allahin ingilizi havuzda ayagini kesti diye otel sahibinin dotu tutusuyor sikayette bulunmamasi icin birbir takla atiyor
    bizim yerli turistin kafasi kirilsa umrunda olmaz

yeniden yazayim gorgu olarak yerli turist bu saydiklarinin hepsinin onunde gelir
    bir onceki merajda soyledigim gibi susanoglunda bir pansiyondan bahsediyorsan ordan araba ile gecerken denizdekileri gormuyeyim diye ben gozlerimi kapatiyorum

`
    yabanci acentalar sezon sonu odalari topluyorda yerli acentalar neden bunu yapamiyor? Bu kadarmi beceriksizler

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bunu ben yillar once dedim sana, yazilarimi alintilama dedim ama oyle rezil birisin ki, hic bir seyin faydasi olmuyor..

Bu kadar bilgili adamin icine butun cehaletinle gelip, herkes oyle diyor..! iddasi ile yazi yazan tek adamsin.

Amacim kavga cikarmak degil, ne zaman yazilarimi alintilarsan o zaman uyaririm, mahcup ederim, pisman ederim.

1999 dan beri uyeyim, bu forum senin kadar kara cahil birini tarihinde gormedi.

Simdi ikile anca gidersin.
    bir daha yazilarima alinti yapma

6.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Gecen kaldigim otelin faturasi gecmis mesajlarimda mevcut merak ediyorsan gecmis mesajlara bakabilirsin
    kabaca ozetliyeyim 6 geceligine 51.000 tl vermistim [ dolar kuru 7.50 ]
    Esim otelin kuyumcusuna zumrut bir set gordu resmini cekiyordum eleman abi bosuna sorma burdan daha ucuzunu bulamazsin dedi resmi ve bilgileri kuyumcu arkadaslara gonderdim dedigi dogru idi ordaki fiyati kimse veremedi 14.000$ a ordan aldim
    Esim bir saat gordu hosuna gitti sanirim 4000$ da ona vermistim
    Bahsis olayina gelince sabah odadan cikmadan once duzenli 200 yada 400 tl birakiyordum onlarin bana not biraktigi zarfin icine ve tesekkur mesaji ile birlikte
    sabah ogle aksam hatta getirdikleri cay icin bile bahsislerini fazla fazla aldilar 51bin otele verdi isem sanirim 7-8 binde tip olarak dagilmistir
    diger kucuk harcamalari yazma ihtiyacina gerek yok
    uzun lafin kisasi o 6 gunluk tatilde benim cebimden yaklasik 35-40bin$ gibi rakam cikti
    bu yil tecihimi TR deki otellerden yana kullanmadim sebebi ise gecen sene 51 bin olan yerin bu yil 196bin tl istemesi ve yurtdisinin cok cok daha ucuz olmasi

196 bin tr deki bir otelere verecegime yurt disi cikis sorunum olmadigi icin o ucrete 10 sefer yurtdisi tatili yaparim[alisveris haric]

4 zeytin ornegini anlamayip tey gecmeye calisiyorsun belki bunlar anlamanda yardimci olur

bir onceki mesajda da yazdim genelleme yapiyorsan genel olarak gorduklerini yaz otelde kendi yaptiklarini degil
    Hatta sunuda sorayim Mersin Susanoglunda kucuk bir pansiyonda kalip ordaki yaptiklarini ve izlenimlerinimi yazdin acaba ?
    valla dedikleriniz beni sok etti

Booking.com a yillardir bakiyorum. Butun Akdeniz ulkelerine bakiyorum sonra hersey icinde diye seciyorum.

Son 10-15 senedir hep Turk otelleri en ucuz cikiyor. Hicbir zaman daha ucuza bir ulke olmadi simdiye kadar olsa kacirmazdim

Siz nereden hangi kriterlerde bakiyorsunuz? Zaten hersey icinde konsepti her ulkede yok. 5 yildizli demek hersey icinde demek degil. O yuzden aradigimiz kriterler cok az ulkeye uyuyor. Bir de her ulkenin yemekleri guzel degil. Yunanlilarin deniz mahsulu haric obur yemekleri tamamen Turk taklidi ve bizim yemeklerin yanindan gecemez. E obur ulkelerde ya pahali yada sorunlu. Akdenize kiyisi yoksa ben bakmiyorum cunku obur denizlerde kopekbaligi sorunu var.

7. yemek kisiden kisiye degisir ailecek deniz mahsullerini seviyoruz normal evde bile haftanin en az 2 gunu deniz mahsulu olur
    kislari bu rakam 3 e bile cikar
    ben bu sene yunanistani tercih ettim deniz tatili icin gayet de memnun kaldim 10-12 cesit meze 1 kucuk sise alkol 2 porsiyon ahtapot 1 porsiyon T-Tbone 1 levrek izgara 2 porsiyon kalamar izgara ve tatlilar [4 kisi] 100 euro hesap odedim 130 dan daha yuksek hesap hic odemedim yunanistanda
    daha once yazmistim hafta sonu yayla donusunde balik yiyelim dedik 750 gramlik lagos vardi yanina 2 ser adet [toplam 4 adet] keserbas yaptirdim kalamar ve karides tava 1570tl odedim 2 kisi icin kiyaslamasini siz yapin

hersey dahil iyi bir yere gidecek olsan yurtdisindan da rezervasyon yapsan Turkiye den de yapsan fiyat farketmiyor zaten kalbur ustu otellere booking yada buna benzer yerlerden rezervasyon yapma imkani yok

yunanda patiseri ye girdim maksat tadlarina bakmak bir ondan bir sundan derken kocaman bir tabagi full doldurdum kasada sok oldum dolu tabak icin istenen 3 euro 4 kisi bitiremedik o tabagi

bir kac parca esyaya baktik bebek odalarina koyulan telsiz kamera ayni marka ayni urun turkiyede 3000 tl yunandan 40 euroya aldim
    Bebek arabasi turkiyede 14 bindi sanirim yunanda 450 euro

1 kahve 1 sise su 1.5-2 euro veriyorsun bu fiyatlara turkiyenin tatil beldelerinde su vermezler

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    valla dedikleriniz beni sok etti

Booking.com a yillardir bakiyorum. Butun Akdeniz ulkelerine bakiyorum sonra hersey icinde diye seciyorum.

Son 10-15 senedir hep Turk otelleri en ucuz cikiyor. Hicbir zaman daha ucuza bir ulke olmadi simdiye kadar olsa kacirmazdim

Siz nereden hangi kriterlerde bakiyorsunuz? Zaten hersey icinde konsepti her ulkede yok. 5 yildizli demek hersey icinde demek degil. O yuzden aradigimiz kriterler cok az ulkeye uyuyor. Bir de her ulkenin yemekleri guzel degil. Yunanlilarin deniz mahsulu haric obur yemekleri tamamen Turk taklidi ve bizim yemeklerin yanindan gecemez. E obur ulkelerde ya pahali yada sorunlu. Akdenize kiyisi yoksa ben bakmiyorum cunku obur denizlerde kopekbaligi sorunu var.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 267/993 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •