Sayfa 268/1002 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,137 - 2,144 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Borclanma diye aliyorsun
    YOT. Adam gitmis icine YPK diye
    Serbest fon koymus %4.56 bu ypk denen zat yabanci öst %90 barindirir
    Dun 2 ve 5 yillik dt faizleri dustu ben bugun iyi bi getiri beklerken
    Şok.. -0.917. Bu fonun YOT un %70 i DT li
    Dagilimdaki % 4.56 lik oranla nerdeyse
    %1 eksi getiriyor. Olucak is degil.
    Diyecem borclanma fonlarida fena carpiyo alirken dagilimini iyi incelemek gerekiyor.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    1-amaç sadece paranın değerini korumak değil elbet...mevduat üstü getiri elde etmek için uğraşıyoruz bir çoğumuz ama şu dönemde harbiden parayı korumak daha önemli hale geldi..

2-şu foruma gelip bir şey yazanlar ya da okuyanlar az çok piyasayı takip eden kişilerdir..dolayısıyla 10 senelik perspektiften iş yapacak kişiler değil bence...dolayısıyla arguman baştan doğru kurmak gerekir..sizin söylediğiniz ''uzun vadeli yatırm'' ve getirilerin paralelliği gerçekte doğru ama biz hepimiz çok zeki olduğumuz için daha daha daha çok kazanmanın derdindeyiz,katılıyorum...ya da çabasındayız diyelim...bu da kötü bişi değil ayrıca...

3-zaten belli deneyimlerden sonra sepet yapmayı öğrendik,hisse alıyorsak hisse seçmeyi öğrendik,fonları sepet yaptık...vs vs vs....ama disiplin içinde hareket etmeyi öğrenemedik...(ben kendime adıma konuşayım.)...zaten finansal piyasalarda bunun üzerine kurulduğu için ky çoğunda kaybeden tarafta oluyor aslında...ya da az kazanan tarafta...dolayısıyla fiziksel ve psikolojik gerginlik yapıyor bu...

4- bist konusunda 1 cent olur mu? olmaz mı? kim bilebilir...belki 5 sene sonra 7--8 cent olacak...(ahmet mergen çanağı)....peki bu psikolojiyi kim taşıyabilir,yani düzeltmelerde hiç bir şey yapmadan kim bekleyecek 7-8 cent'i...mümkün müdür? ya da bekledin gitmedi oralara....mevduatta dursam şöyle olurdu,dolar alsam bu olurdu filan muhabbete başlardık yine...

5-demem o ki herkes farklıdır ve yoğurt yiyişi de farklıdır..piyasalarda tek bir doğru yoktur ve de olmayacaktır...herkes kendi doğrusunu bulmaya çalışacaktır...ve piyasayı okumaya çalışmanın da amacı budur...vs vs vs...
    çok para kazanmak kötü birşey değil aynen zaten herkesin amacı çok kazanmak burda. dediğiniz gibi herkesin stratejisi kendine özel öyle olmasaydı herkes aynı yerden alıp satmaya çalışırdı kimse para kazanamazdı. ama sayfanın başında yazdıklarınıza bakarsak bir stratejiniz var gibi durmuyor: ) yani ne yapacağımı bilmiyorum deyince. stratejisi olanın disiplinin olmaması ayrı konu tabiki o psikolojiye girer. belkide beklentilerinize göre stratejinizi değiştirmeniz gerekiyordur. ky-balina konusuna gelirsek halkbankla yatırım danışmanlığı sözleşmesi imzaladım bana anlık şunu al anlık bunu sat diye her 10 dakikada bir sms atıyorlar söylediklerinin yarısı tutmuyor. balinaların hep bizden zeki olduğu miti bilemiyorum.. doğru zamanda almayı bilen ky'ya kimse engel olamaz. burda maksadımız sohbet lütfen kimseyi yargılıyorum gibi anlamayın. hepimiz bu işin hatta bu hayatın acemisiyiz tecrübemizi paylaşıyoruz sadece.

3. yargılamıyorsan neden kumar diyorsun diyebilirsiniz. yani hakkaten yönü belirsiz bir piyasaya ne denirki? bırakın parası çok olanlar bir kısmıyla alsın buralardan ky için bu seviyeden tüm parayı gömmek kumar bu fikrim değişmez. hayatta bazı şeyler tartışmaya açıktır muhafazakarlığı liberalliği oturur tartışırsın ama bunun büyük riskinde tartışacak birşey yok. yani bence ky dipçi olmalı. bist 1200 altına gitmez gitsede orda uzun zaman kalmaz.

MT yi aradi esim, dedi bu ziraat bankasinin basak fonu MJB alamiyoruz ziraatten ama diger bankalardan alabiliyoruz nedir durum dedi. Karsidaki ustun bilgili MT su cevabi verdi, onun borsa ile alakasi var..

hay 1000 kunduz,
    guldum ve buraya yazmak istedim...
    Son düzenleme : servetbey; 01-02-2022 saat: 15:16.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5. Bence foncuların sorunu da mevduat üstü getiri kazanmak için bazen mevduatta durmamız gerektiğini anlamamamız.

Şöyle açıklayayım, PPF dahil tüm fonlar risk içerir. Çok nadir de olsa risk grubu 1 olan fonların da eksi yazdığını görürsünüz. Enflasyonun altında kalsa da, getirisini beğenmesek de, koyduğundan fazlasını alacağın tek garanti mevduat ve de vadesini bekleyebilirsek bono-tahvil. Onun dışında hepsinde anaparadan kaybetme riski var.

Yapması sözylemesinden zor biliyorum ama dolar YP fonlarda olan bir yatırımcı, kur 15-16ya geldiğinde kanaat gösterip, oradan TL'ye geçse, sonra da ekranı kapatıp ayda bir baksa, şu anda hiç zarar etmediği gibi, üç ayda anaparasına %4-5 eklemişti.

Ben dahil hepimizin yapması gereken, herşeyin kazandırmaya, uçmaya başladığı dönemlerde, riskli varlıklardaan risksize doğru portföyümüzü kaydırmayı başarabilmek. Kazanın doğurduğuna inandığımız gibi, bir gün ölebileceğine de inanmak, kar cebe yakışır deyip, biraz da başkaları kazansın deyip, kenara çekilebilmek. İnsanoğluyuz, hamurumuz böyle, pek değişeceğimizi sanmıyorum ama en azından yapabilene yöntemi göstermiş olayım.

Dostum bende 97gunluk fonlar var averaji MK95+
    bir yerde 69gunluk fonum var MK27+

Saygilarimla.........

Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    bu adamlar doları aşağı basacaklar galiba diye düşündüm öğle saatlerinde...elimdeki TGE,TCA,AES fonlarını sattım...petrolde 92 direncine yaklaştı dedim...altından da kim kazandı ki zaten diye hayıflandım...rusya da ukranya ya girmeyecek galiba dedim...

yılbaşında alırken 1 sene filan tutacağım diye başladığım fon portföyümü bugün boşalttım...daha ocak ayı bitmeden...iyi mi?

nasıl yapacağım bilmiyorum...şu huyumdan vaz geçmem gerekiyor?
    gerçi ülke şartları böyle....dakika başı gol yiyoruz...o yüzden fon yatırımı olsa bile al-sat kanımıza girmiş...enflasyon %50...of ki off..
    artık para kazanmak çok zor valla.....

burayı boş bulunca biraz yazıyım dedim...herkese bol kazanç...

altin filan da varsa onun da eksi etkisi olabilir
    ornek TPC -1% getirmis, neyse bugun ilk gun bakalim diger gunler nolcak

benim borclanmalar dun alim yapildi bugun pozitif MK ortalama 49+
     Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Borclanma diye aliyorsun
    YOT. Adam gitmis icine YPK diye
    Serbest fon koymus %4.56 bu ypk denen zat yabanci öst %90 barindirir
    Dun 2 ve 5 yillik dt faizleri dustu ben bugun iyi bi getiri beklerken
    Şok.. -0.917. Bu fonun YOT un %70 i DT li
    Dagilimdaki % 4.56 lik oranla nerdeyse
    %1 eksi getiriyor. Olucak is degil.
    Diyecem borclanma fonlarida fena carpiyo alirken dagilimini iyi incelemek gerekiyor.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Su anda.portfoy degistirmek %50 riskli 49 bile degil .taban diye gorulen bir sey var ise girilip beklenecek , sure 3-6 ay olabilir .tabi enflasyon karsisinda ezilme.olacak yapacak bir sey yok.

Sayfa 268/1002 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •