Sayfa 267/1002 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Bu devlet tahvillerinde
    Onceki gun oranlari ve bugunku oranlari karsilastirinca
    Dustu kar yukseldi zarar hesabina
    Ornek.
    01.10.25 DT.
    31.12.22 verisi alisfiati.79800 alis orani.22.63 satis fiati.81300 satis orani.21.89
    28.01.23 verisi alisfiati79646 alis orani.22.63 satis fiati.81146 satis orani.21.90
    Bunda oran dustu kar oran yukseldi zarar nasil yapilir.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Bizim topic te kimse kalmamis vay be
     Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Bu devlet tahvillerinde
    Onceki gun oranlari ve bugunku oranlari karsilastirinca
    Dustu kar yukseldi zarar hesabina
    Ornek.
    01.10.25 DT.
    31.12.22 verisi alisfiati.79800 alis orani.22.63 satis fiati.81300 satis orani.21.89
    28.01.23 verisi alisfiati79646 alis orani.22.63 satis fiati.81146 satis orani.21.90
    Bunda oran dustu kar oran yukseldi zarar nasil yapilir.

3. GOH - GARANTİ PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

bunların zamanı geldi diye düşünüyorum...bunu buldum...

ziraat ve işportfyünde var...ama bunun getirisi ve müşterisi az...

olumlu ,olumsuz yorumu olan varsa ukranya-rusya savaşı çıkmadan çıksın ortaya..

4. bu adamlar doları aşağı basacaklar galiba diye düşündüm öğle saatlerinde...elimdeki TGE,TCA,AES fonlarını sattım...petrolde 92 direncine yaklaştı dedim...altından da kim kazandı ki zaten diye hayıflandım...rusya da ukranya ya girmeyecek galiba dedim...

yılbaşında alırken 1 sene filan tutacağım diye başladığım fon portföyümü bugün boşalttım...daha ocak ayı bitmeden...iyi mi?

nasıl yapacağım bilmiyorum...şu huyumdan vaz geçmem gerekiyor?
    gerçi ülke şartları böyle....dakika başı gol yiyoruz...o yüzden fon yatırımı olsa bile al-sat kanımıza girmiş...enflasyon %50...of ki off..
    artık para kazanmak çok zor valla.....

burayı boş bulunca biraz yazıyım dedim...herkese bol kazanç...

5.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    bu adamlar doları aşağı basacaklar galiba diye düşündüm öğle saatlerinde...elimdeki TGE,TCA,AES fonlarını sattım...petrolde 92 direncine yaklaştı dedim...altından da kim kazandı ki zaten diye hayıflandım...rusya da ukranya ya girmeyecek galiba dedim...

yılbaşında alırken 1 sene filan tutacağım diye başladığım fon portföyümü bugün boşalttım...daha ocak ayı bitmeden...iyi mi?

gerçi ülke şartları böyle....dakika başı gol yiyoruz...o yüzden fon yatırımı olsa bile al-sat kanımıza girmiş...enflasyon %50...of ki off..

Doları seçime kadar aşağı çekebilecekleri kadar çekecekler, seçimden sonrası mühim iktidar değişecek mi?, yeni gelen iktidarın ekonomi politikası ne olacak, piyasaya güven verecekler mi bunlar önemli konular, dolardaki beklentiyi bu sorular belirleyecek.

6.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    bu adamlar doları aşağı basacaklar galiba diye düşündüm öğle saatlerinde...elimdeki TGE,TCA,AES fonlarını sattım...petrolde 92 direncine yaklaştı dedim...altından da kim kazandı ki zaten diye hayıflandım...rusya da ukranya ya girmeyecek galiba dedim...

Yani güzel yazmışsın çoğumuz aynı durumda, ben de sözde uzun vade diye aldım ama 3 aydır zarardan başka bir şey yok. kasım da yabancı fonları aldık, doların artışıyla çıktılar sonra aralıkta hepsi çakıldı, şimdi 1 ileri 1 geri yerinde sayıyorlar, bir de dolar ve abd borsası düşmeye başlarsa durum iyice kötü olacak, artık zararın neresinden dönersem kârdır satayım mı acaba demeye başladım.
    Dövize bağlı fonlar, altın ve gümüş fonları da almıştım onlar da yerinde sayıyor, değişken fonlar desen aynı şekilde bir artı bir eksi getirisi yok, portföyün % 20 kadarı borçlanmalarda sadece orası düşmüyor, o da hem miktar olarak hem de bu enflasyon ortamında bir işe yaramıyor. Saçma sapan bir ortam, paranın değerini koruyalım derken daha da değer kaybettirdik.

7. tek bahaneniz paranın değerini korumak olsaydı geçen sene fiziki dolar alıp evde güvenli biryere alıp saklardınız olur biterdi. enflasyonun dolardan hızlı gittiği doğru değil, dolar 6,8 de 60 liraya satılan 5lt ayçiçek yağının 13,50'de kaçtan satılmasını umuyordunuz? dolar bu seviyede kaldıkça ayçiçek yağı 200tl olmaz. dürüst olalım çoğumuzda amaç para kazanmak ve bu seviyeler ne borsaya ne altına girilecek seviyeler değil, pandemide ikiye üçe katlamış endekslere yatırım yapılmaz, dolar bazlı bistten naber derseniz pekala 1 cent altına gidebilir, 1 cent bistte diptir diye bir allah emri yok. ha daha yukarılara gidebilirmi gidebilir oynarsın kumarını sonuçtan da hayıflanmazsın. burdaki arkadaşların çoğunda sıkıntı stratejiyi an başta net şekilde kurmamak. ek olarak şunu söyleyim türkiye şartlarında 10 yıllık bazda faizin, doların ve borsanın getirisinin eşit olduğunu fon getirilerine bakarak görebilirsiniz.yani çok uzun vadeli bakıyorsanız çok da riske gerek yok paranız enflasyona karşı korunur faizde. isteyen alsın hesap makinasını bi araştırma yapsın.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    tek bahaneniz paranın değerini korumak olsaydı geçen sene fiziki dolar alıp evde güvenli biryere alıp saklardınız olur biterdi. enflasyonun dolardan hızlı gittiği doğru değil, dolar 6,8 de 60 liraya satılan 5lt ayçiçek yağının 13,50'de kaçtan satılmasını umuyordunuz? dolar bu seviyede kaldıkça ayçiçek yağı 200tl olmaz. dürüst olalım çoğumuzda amaç para kazanmak ve bu seviyeler ne borsaya ne altına girilecek seviyeler değil, pandemide ikiye üçe katlamış endekslere yatırım yapılmaz, dolar bazlı bistten naber derseniz pekala 1 cent altına gidebilir, 1 cent bistte diptir diye bir allah emri yok. ha daha yukarılara gidebilirmi gidebilir oynarsın kumarını sonuçtan da hayıflanmazsın. burdaki arkadaşların çoğunda sıkıntı stratejiyi an başta net şekilde kurmamak. ek olarak şunu söyleyim türkiye şartlarında 10 yıllık bazda faizin, doların ve borsanın getirisinin eşit olduğunu fon getirilerine bakarak görebilirsiniz.yani çok uzun vadeli bakıyorsanız çok da riske gerek yok paranız enflasyona karşı korunur faizde. isteyen alsın hesap makinasını bi araştırma yapsın.
    1-amaç sadece paranın değerini korumak değil elbet...mevduat üstü getiri elde etmek için uğraşıyoruz bir çoğumuz ama şu dönemde harbiden parayı korumak daha önemli hale geldi..

2-şu foruma gelip bir şey yazanlar ya da okuyanlar az çok piyasayı takip eden kişilerdir..dolayısıyla 10 senelik perspektiften iş yapacak kişiler değil bence...dolayısıyla arguman baştan doğru kurmak gerekir..sizin söylediğiniz ''uzun vadeli yatırm'' ve getirilerin paralelliği gerçekte doğru ama biz hepimiz çok zeki olduğumuz için daha daha daha çok kazanmanın derdindeyiz,katılıyorum...ya da çabasındayız diyelim...bu da kötü bişi değil ayrıca...

3-zaten belli deneyimlerden sonra sepet yapmayı öğrendik,hisse alıyorsak hisse seçmeyi öğrendik,fonları sepet yaptık...vs vs vs....ama disiplin içinde hareket etmeyi öğrenemedik...(ben kendime adıma konuşayım.)...zaten finansal piyasalarda bunun üzerine kurulduğu için ky çoğunda kaybeden tarafta oluyor aslında...ya da az kazanan tarafta...dolayısıyla fiziksel ve psikolojik gerginlik yapıyor bu...

4- bist konusunda 1 cent olur mu? olmaz mı? kim bilebilir...belki 5 sene sonra 7--8 cent olacak...(ahmet mergen çanağı)....peki bu psikolojiyi kim taşıyabilir,yani düzeltmelerde hiç bir şey yapmadan kim bekleyecek 7-8 cent'i...mümkün müdür? ya da bekledin gitmedi oralara....mevduatta dursam şöyle olurdu,dolar alsam bu olurdu filan muhabbete başlardık yine...

5-demem o ki herkes farklıdır ve yoğurt yiyişi de farklıdır..piyasalarda tek bir doğru yoktur ve de olmayacaktır...herkes kendi doğrusunu bulmaya çalışacaktır...ve piyasayı okumaya çalışmanın da amacı budur...vs vs vs...

Sayfa 267/1002 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •